Начало Блог Карлос Контрера от ВМРО: Помилването трябва да е инцидентно! В никакъв случай...

Карлос Контрера от ВМРО: Помилването трябва да е инцидентно! В никакъв случай – за извършители на тежки престъпления!

Юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрере гостува в предаването „Трибунал“ на ТВ 7 по темата „за“ и „против“ помилването.

Той защити позицията на ВМРО, че е недопустимо да се пускат на свобода хора, осъдени за убийство, трафик на наркотици и изнасилвачи.

Според Контрера не е редно постъпилите молби за помилване да се разглеждат като статистика и бройки, а трябва да се подхожда индивидуално, като се преценяват отделните престъпления.

„Оценява се здравословното състояние на осъдения, набляга се на хуманността при решенията на комисията за помилвания. Но какъв сигнал отправяме не само към обществото, а и към съда, ако допуснем осъдени за тежки престъпления да бъдат отново на свобода, защото са… болни?“, попита юристът от ВМРО.

Карлос Контрера не изключи възможността за проява на нерегламентирани практики, тъй като правото да помилваш е изключително голяма власт. Даде пример със случаи, при които комисията е излязла с отрицателно становище, а после се е стигнало до помилване.

Контрера определи това като „търговия с влияние” и лост за натиск, с който се влияе върху съдбите на хората и с най-ценното им – свободата.

„Не бива да се спекулира с акта на помилването, този акт трябва да бъде инцидентен, а не да се превръща в практика, на каквото сме свидетели до момента. Едно е да се прилага към осъдени за леки престъпления, а съвсем друго – към затворени за квалифицирани убийства с присъди от по 20 години лишаване от свобода. Такива хора трябва да си излежат наказанието, защото обратното би било чиста подигравка със съда и обществото”, обобщава Карлос Контрера.

Видео от предаването можете да гледате тук.

9 май 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Михов: Кирил и Методий са определени като български книжовници, учители, равноапостоли още през Възраждането

Трябва да си зададем въпроса защо толкова устойчиво българите възприемат Кирил и Методий като техните учители Реформаторското дело...

Мария Цветкова награди победители в крос „Диана“ в Ямбол

Мария Цветкова - народен представител от ВМРО, беше гост на най-старото атлетическо състезание в България. Тя награди с лични финансови средства първите...

ВМРО с нова структура в Струпец

Разраства се Организацията във Врачанско На 23 октомври в село Струпец, община Роман, беше учредена поредната нова структура на...

Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

Коментари