Начало Блог Карлос Контрера от ВМРО: Помилването трябва да е инцидентно! В никакъв случай...

Карлос Контрера от ВМРО: Помилването трябва да е инцидентно! В никакъв случай – за извършители на тежки престъпления!

Юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрере гостува в предаването „Трибунал“ на ТВ 7 по темата „за“ и „против“ помилването.

Той защити позицията на ВМРО, че е недопустимо да се пускат на свобода хора, осъдени за убийство, трафик на наркотици и изнасилвачи.

Според Контрера не е редно постъпилите молби за помилване да се разглеждат като статистика и бройки, а трябва да се подхожда индивидуално, като се преценяват отделните престъпления.

„Оценява се здравословното състояние на осъдения, набляга се на хуманността при решенията на комисията за помилвания. Но какъв сигнал отправяме не само към обществото, а и към съда, ако допуснем осъдени за тежки престъпления да бъдат отново на свобода, защото са… болни?“, попита юристът от ВМРО.

Карлос Контрера не изключи възможността за проява на нерегламентирани практики, тъй като правото да помилваш е изключително голяма власт. Даде пример със случаи, при които комисията е излязла с отрицателно становище, а после се е стигнало до помилване.

Контрера определи това като „търговия с влияние” и лост за натиск, с който се влияе върху съдбите на хората и с най-ценното им – свободата.

„Не бива да се спекулира с акта на помилването, този акт трябва да бъде инцидентен, а не да се превръща в практика, на каквото сме свидетели до момента. Едно е да се прилага към осъдени за леки престъпления, а съвсем друго – към затворени за квалифицирани убийства с присъди от по 20 години лишаване от свобода. Такива хора трябва да си излежат наказанието, защото обратното би било чиста подигравка със съда и обществото”, обобщава Карлос Контрера.

Видео от предаването можете да гледате тук.

9 май 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари