Начало Видео Контрера-ТВ Европа-09.04.2020

Контрера-ТВ Европа-09.04.2020

Карлос Контрера: Отмяната на безплатната „синя“ и „зелена“ зона цели да върне контрола, за да има ред по улиците

Приблизително със 700 хиляди за втората половина на месец март е намалял приходът от смс-и и талони за паркиране за „синя“ и „зелена“ зона в центъра на София, след като влезе мярката за безплатно паркиране.

Това заяви в ефира на ТВ Европа общинският съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера. Той коментира идеята на съветниците от ВМРО да бъде отменено безплатното паркиране в центъра на София.

Карлос Контрера обаче е категоричен, че не е финансов въпросът, а да се върне контролът, за да има ред по улиците.

Контрера напомни, че срокът на безплатна синя и зелена зона, съгласно решението на Общинския щаб, е до 13 април. Мярката влезе в сила на 17 март – 4 дни след обявяване от НС на извънредното положение. През месец март аргументите на Щаба бяха, че тази мярка ще спомогне на работещите и ще бъде разтоварен пътникопотокът от градския транспорт.

В редица европейски градове се прилага подобна мярка, където тя работи. А при нас се получи точно обратното – особено в по-топло време бе привлечен огромен трафик от автомобили, като по-голямата част дори нямат общо с извършване на трудова дейност, посочи той.

Проблемът е, че в момента в центъра на столицата не може да се намери място къде дори да се спре с автомобил. Това води до ситуации за паркиране на забранени мести и се задръстват малки улици. Има безброй жалби от живущи, които не могат да си стигнат до домовете. Паркирането за огромна част от хората, живеещи в центъра, е със стикери, каза Контрера.

Въпреки че не работят в центъра кафенета, барове, ресторанти, сме свидетели, че трафикът там се увеличава с 10%. Затова е странно къде отиват тези хора и какво правят. Излизането по разходки ерозира идеята за социална дистанция и въобще на мерките за борба със заразата, категоричен е общинският съветник.

Когато се задръстят малките улици как ще влизат коли на Спешна помощ, на пожарна, запита той.

Обсъждаме идеята след Великденските празници да бъде върнат режимът на платено паркиране. Трябва да се направи анализ на трафика, обясни Контрера и допълни, че особено внимание трябва да се обърне именно на паразитния трафик.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари