Начало Видео Карлос Контрера - ТВ Европа - 12.11.2019

Карлос Контрера – ТВ Европа – 12.11.2019

Карлос Контрера: До края на мандата всички автобуси в София трябва да са стандарт ЕВРО 6

Сигурността, общественият транспорт, кварталите – по тези въпроси ще съсредоточат работата си общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет, заяви в ефира на Телевизия Европа общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера.

Фокусът в обществения транспорт трябва да е към автобусите, газификация, т.е. закупуване на нови автобуси на метан с идеята до края на мандата всички автобуси в столицата да бъдат стандарт ЕВРО 6, каза още той.

По отношение на електрификацията на автобусния транспорт тенденцията е закупуване на нови електробуси. Да, скъпо е, но това е бъдещето. Тези въпроси трябва да ги разглеждаме стратегически, допълни Контрера.

На този етап няма как в СОС да работим със съветниците от БСП и от „Демократична България“, коментира той. Още преди втория тур от ВМРО са водили разговори с кмета Йорданка Фандъкова по отношение на предложения на програмите на двете политически партии, които трябва да се случат в този мандат. До голяма степен постигнахме консенсус, затова и подкрепихме г-жа Фадъкова за кмет на София, посочи той. Затова и е било резонно предложението на кмета и на ГЕРБ да бъде подкрепен Елен Герджиков за председател на Съвета. Другите две групи, издигнали кандидат за поста, не са търсили контакт със съветниците от ВМРО, стана ясно от думите на Контрера. Той допълни, че патриотите са разбрали в зала кои са кандидатите на БСП и ДБ за поста председател на СОС точно преди гласуването.

В политиката всичко е въпрос на разговори и постигане на базово съгласие. Според мен в следващите месеци в Съвета ще има противопоставяне, тъй като нито една от двете групи – на социалистите и на ДБ, не желае постигане на базово съгласие по определени въпроси. Те по-скоро ще вървят по пътя на конфронтацията, констатира той.

Според Контрера при първата сесия на общинския съвет са се чули прекрасни заявки за работа от всички групи, но в повечето случаи те остават само декларативни. Той декларира, че ВМРО ще работи с всички по теми, които са сред приоритетите на патриотите за София. Но мнението му е, че в първите месеци поне ще сме свидетели на политическа ревност в СОС.

Въпрос на поставяне на важните теми и точно следване на програмата на ВМРО, търсене на диалог за подкрепа – около това ще бъде структурирана работата на съветниците от партията.

Спорът за и против провеждането на гей парад е идеен. Нашата позиция е пределно ясна – твърдо против сме, каза още Контрера.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Веселинов, ВМРО: Парламентът да заседава на сесии по 2-3 пъти годишно и депутатите да получават заплати само за това време

Така народните представители ще практикуват основната си професия и ще бъде облекчен държавният бюджет Тази радикална позиция изрази в...

Коментари