Начало Видео Контрера в „Патарински LIVE“ - 25 юни 2018

Контрера в „Патарински LIVE“ – 25 юни 2018

Карлос Контрера иска още по-силно полицейско присъствие в Ботевград след инцидента

Коментар на Карлос Контрера, общински съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет, за предаването „Патарински LIVE по Канал 3.

Очевидно полицията е действала адекватно. И очевидно вицепремиерът Каракачанов реагира по този начин, за да охрабри служителите и да не се стигне до един друг парадокс в системите за сигурност, така общинският съветник коментира случая от преди дни с нападението на цигани над полицаи в Ботевград и реакцията на силовия вицепремиер Красимир Каракачанов.

Карлос Контрера допълни:

Обикновено този, които си върши работата, след това бива наказван. Ние не трябва да допускаме действията на полицията да бъдат обругавани и сатанизирани по някакъв начин.

Въпросните цигани, участници в боя, сами си признават, че е станало масов бой и че са замеряли полицията с камъни, след което търсят сметка защо срещу тях е упражнена сила. Естествено, че ще бъде упражнена сила, даже леко са се разминали. Очевидно е, че когато има нападение над полицаи, трябва да има упражняване на физическа сила. Според мен, сега полицията трябва да се върне с още по-силно присъствие, защото тези хора, освен да се занимават с шумни пиянски веселби, една част от тях се занимават и с разпространение на наркотици, с контрол над проституцията. Тоест има громен смисъл жандармерията да е във и около Ботевград в момента.

Контрера коментира още, че нещата в сектор сигурност трябва да започнат да се променят и служителите да бъдат мотивирани да работят. Неслучайно аз преди няколко дни казах, че свеждането на разговора за МВР за пари, заплати и някакви реформи на хартия няма да реши проблема. Ние функционално трябва да решим дали искаме едно нормално районно управление да функционира, дали искаме цели областни дирекции да функционират. В момента няма кой да обучава младите полицаи, възмути се общинският съветник.

Контрера коментира и темата за миграционната политика на България, а и на ЕС. Той бе категоричен, че Европа трябва да затвори външните си граници, ако иска да продължи да съществува като цивилизация. Ние не сме съгласни да ни връщат хора, които други държавни лидери поканиха да ходят в Западна Европа. Дъблинският регламент вече в продължение на няколко години очаква своето ревизиране, тъй като нито ние, нито Гърция или Италия например, сме съгласни Франция и Германия да връщат мигранти, които са първоначално регистрирани тук при влизането си в Европа, допълни общинският съветник.

Той обясни, че Европа трябва да започне да се бори и с трафика на хора, който извлича огромни печалби благодарение на тези мигрантски вълни. Тук донякъде и ролята на НПО-тата е интересна, защото тези хора вместо да се озоват в морето или до българската граница, идвайки откъм Турция, те са си платили своето преминаване и оттам нататък един път печелят трафикантите, втори път печелят НПО-тата, които завъртяха сериозен бизнес с правата на мигрантите, заяви Контрера и допълни:

При всички положения виждате, че се надига една вълна на съпротива вече не само в Централна, но и в Западна Европа да спре този социален експеримент. Ясно е, че значителна част от тези хора идват в Европа, за да се възползват от социалната система. Прословутата интеграция няма как да се случи. Погледнете какво стана в района около улица „Пиротска“ и Женския пазар. Първата им работа беше да си формират различи групички и да променят изцяло облика на квартала.

Общинският съветник на Патриотите от ВМРО обясни, че ние трябва да засилваме присъствието си на границата не само чрез технически съоръжения, но и уплътняване на цялата ни граница със сили, включително и с военни, които да помагат при охраната. Събитията в Близкия Изток са толкова динамични, че не се знае как един малък факт може отново да отпуши голяма мигрантска вълна и да има отново натиск върху България. Ние, разбира се, винаги трябва да сме подготвени за една подобна ситуация, каза още той.


Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари