Начало Видео Каракачанов в "Денят започва" по БНТ - 28 юни 2017

Каракачанов в „Денят започва“ по БНТ – 28 юни 2017

Красимир Каракачанов: С парите за българския войник не трябва да се заиграва

Трите проекта за модернизация на въоръжените сили трябва да се движат едновременно.

Това каза в „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Проектът за избор на изтребител не е предрешен. Започват конкретните преговори за цени и срокове. Проектите не трябва да се забавят, защото нуждата от модернизация е належаща от много време, заяви той.

По думите му сегашните изтребители могат да бъдат ползвани максимум до 2029-2030 г., ако се поддържат. След като трите проекта бъдат гласувани в парламента, ще бъде създадена междуведомствена работна група и започват разговорите.

Ще се стремим максимална част от тези проекти да бъде изпълнявана от българската индустрия. Тези 3 млрд., ако бъде така добър да ги отдели българският данъкоплатец, трябва да минат през българската икономика и да се върнат в бюджета под формата на данъци, посочи военният министър.

В разговор премиерът Борисов поиска от мен нещата при обществените поръчки в армията да бъдат прозрачни и да не се допускат никакви съмнения за корупция. Мисля, че това е правилно, с парите за българския войник не трябва да се заиграва. Ясно е, че досега е имало корупционни схеми, от които някой се е възползвал. Това е било за сметка на българските мъже и жени, които пазят страната ни. Имало е например купуване на обувки за 255 лв., години наред се провалят обществените поръчки за храна. Това се нарича мародерство и не трябва да се позволява в нито едно отношение. За да се не се случват подобни неща, трябва да има строг контрол, подчерта Каракачанов.

По думите на министъра на отбраната в армията има 25% недокомплект, като най-тежко е положението в сухопътни войски.

Искам в следващия бюджет да бъдат договорени по-високи заплати, защото в момента те са изключително ниски. 608 лв. е основната заплата. Не искам да извивам ръцете на никого, увеличението е въпрос на разговори, но ще продължим да настояваме за това, каза още Красимир Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари