Начало Видео Патриотичният фронт може да предложи работещ и професионален кабинет

Патриотичният фронт може да предложи работещ и професионален кабинет

Отговорност на политиците в управлението е да гарантират достойното битие на българите, за да не посягат те на живота си. Това заяви съпредседателят на Патриотичен фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след срещата с държавния глава Росен Плевнелиев. Консултацията са съставяне на правителство е била преждевременно прекратена, след като жена се самозапали пред сградата на Президентството.

Коментарът на лидера на ВМРО за трагичния случай бе, че това, което предизвиква хората да се палят, е досегашният политически модел и бе категоричен, че не може повече да продължава по този начин.

Не може да се разрушава без да се изгражда, не може управляващите да бъдат толкова безчувствени по отношение проблемите на хората – в социалната сфера, с безработицата, лошото здравеопазване, младежката емиграция, ниското заплащане на труд.

Представителите на Патриотичния фронт – Красимир Каракачанов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и Юлиан Ангелов, са аргументирали пред президента основни акценти от програмата на Патриотите.

Разговаряхме по основните приоритети, които сме предложили за една бъдеща програма на управление. Разговорът беше доста конструктивен, президентът си беше направил труда да прочете нашата програма и констатира някои точки от нея, които съвпадат с неговите виждания – по отношение на средния и дребния бизнес и проблемите в енергетиката, информира Каракачанов.

Нашето становище е, че ако не се направи пълна ревизия в енергетиката и не се предоговорят изкупните цени на тока от някои от частните производители, в това число и т. нар. зелена енергия, цените на електроенергията ще продължават да растат и това ще бъде проблем за ниските доходи на българските граждани и за българския бизнес, посочи Каракачанов.

Втората тема са монополите и не само енергоразпределителните дружества, но и за големите търговските вериги и за монополите във всяка една област, които унищожават средния и дребния български производител. Необходимо е ново, антимонополно законодателство и реална работа на антимонополните структури.

Третият огромен проблем е свързан с битовата престъпност. Цели райони на страната са обхванати от този проблем, а полицията не може да се справи.

Четвъртият проблем – така наречените обществени поръчки, източването на средства чрез тях. Настояваме за нов закон за обществените поръчки, обясни председателят на ВМРО.

Каракачанов потвърди позицията на Патриотичния фронт, че биха подкрепили управленска програма, но без да излъчват партийни лица за министри, но биха могли да предложат експерти. На въпрос дали е възможно Патриотите да подкрепят правителство с министър-председател Радан Кънев той посочи, че е напълно възможно. Каракачанов допълни, че все още не са получили официален документ, около който са се обединили ГЕРБ и Реформаторския блок.

Той напомни, че стабилността на страната – и в икономически, и в политически план, е с приоритет, а партийните интереси трябва да останат на заден план.

Ако първите две политически формации не съумеят да направят правителство, ние имаме готовност да вземем третия мандат и да предложим на обществото един работещ, професионален кабинет, каза Красимир Каракачанов.

видео: БГНЕС

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Карлос Контрера: ДБ са един политически фактор без ясна идеология и последователност в действията

Коментар от личната страница на столичния общински съветник от ВМРО Карлос Контрера за особеностите на градската десница Хлъзгавата позиция...

Каракачанов: Само ние тук си търсим легенди, за да бъдем различни

Когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика Ако правителството може...

За първи път след 22 годишно прекъсване курсанти положиха клетва във ВВВУ „Г. Бенковски – Долна Митрополия“

За първи път, след 22 годишно прекъсване, днес във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия се състоя тържествен ритуал по...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от...

В Карлово деца участваха във военна игра в памет на войводата Петър Юруков

Военна игра в памет на Петър Юруков - карловски войвода и участник в Илинденско-Преображенското въстание, загинал за свободата на българите в Македония,...

Състоя се ежегодна среща на Националната женска организация на ВМРО

В събота в София се състоя ежегодна среща на Националната женска организация на ВМРО. Присъстваха председателите на женските организации...

Красимир Каракачанов: Безусловна капитулация на правителството няма да има

Красимир Каракачанов, вицепремиер по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното...

Коментари