Начало Видео Каракачанов: Полицейският протест е абсолютно основателен

Каракачанов: Полицейският протест е абсолютно основателен

Полицейският протест е абсолютно основателен, защото това, което се прави, е пълна недомислица. Досега се говори само за полицаите. Но освен полицаите, под ножа отиват и военните, ДАНС, разузнаването, Пожарната”, заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Красимир Каракачанов – председател на ВМРО, член на комисията по вътрешна сигурност и член на комисията по отбрана в Народното събрание.

Той изчисли, че ако предложенията минат в сегашния им вид, полицаите ще взимат между 30 и 40 на сто по-малки заплати. Той обясни, че в предложението на финансовия министър е записано да бъде премахнат класа „прослужено време” от 2%.  При 10 години служба, това са 20%. При 15 години служба, това са 30% от заплатата, сметна Каракачанов.

Лидерът на ВМРО уточни, че говори не за чиновниците, а за униформения състав – служителите под пагон.

Той разказа, че в проекта, който бил качен на страницата на Министерство на финансите за около 30 минути, е записано, че служителите ще получават 10 заплати върху 50% от възнаграждението, което реално означава, че те ще получават по пет заплати при пенсиониране, а не както се говори – десет.

До вчера имаше 1200 души, подали рапорт за напускане, добави той и апелира към премиера да бъде преосмислено предложението.

Не може с икономии и нови данъци да се пълни бюджета. Трябва да се работи с чувство за отговорност към нацията, добави Каракачанов, защото е абсурдно да се икономисва от сектор национална сигурност. Пари в бюджета ще има, ако се мисли в перспектива и как да се помогне за развитието на българския бизнес и производство, е мнението на лидера на ВМРО.

Да не би от 2016 година да спре битовата престъпност или натискът на границата и нелегалната имиграция ще намалее, запита Каракачанов.

Реорганизация на МВР не значи да орежеш заплатите на служителите, смята той. Трябва да се направи в друга посока – да се извадят хората от т.нар дежурни части и да излязат на терена – там, където са проблемите и има нужда от тях.

Говори се за сума от 125 млн., която ще бъде спестена от т.нар. предвиждани намаления на заплащането на полицаите. Ще ви кажа веднага откъде може да бъдат взети тези пари, заяви Каракачанов – около 50 млн. са субсидиите на партиите – ето едната част. Освен това в България има към 5400 общински съветника, което по думите му се е превърнало в професия. На доста места един съветник, отивайки на сесия на общинския съвет веднъж седмично, получава възнаграждение на месец от 1000 лв. От тук също могат да бъдат спестени много средства, смята той.

Той призова финансовият и вътрешният министър да спрат с тези експерименти, защото не може и не бива да се орязват пари от сектор сигурност.

В заключение Каракачанов коментира отминалите местни избори с думите, че за пореден път едни хора са си поставили като на футболен мач самоцел да спечелят едни избори на всяка цена. Проблемите на хората няма да бъдат решени от това, че някой се е накичил с големи победи, прогнозира той. Трябва да има отговорност към нацията, а не политиците да си броят точките и победите.

Аз също мога да се похваля, защото на тези местни избори ВМРО постигна много по-добър резултат, каза той. Но не смятам за полезно да го правя, ако по места продължава да има едни кметове, които ще продължават да си работят по същия начин, да пробутват приближени фирмички и да прибират от обществените поръчки и европроектите, каза в заключение Красимир Каракачанов.

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари