Начало Видео Лидерите на Патриотичния фронт: Ние сме принципни и последователни

Лидерите на Патриотичния фронт: Ние сме принципни и последователни

С последните събития става все по-вероятна възможността да оттеглим подкрепата си за правителството, заяви Валери Симеонов.

Ние подкрепихме правителството на базата на една програма. При преговорите за подкрепа заявихме много ясно, че Патриотичният фронт няма да води пазарлъци за министерства и областни управители. Редно обаче беше назначенията, които се готвят, да бъдат консултирани с партиите, които подкрепят правителството, каза Красимир Каракачанов.

Двамата съпредседатели на Патриотичния фронт бяха гости в „Шоуто на Слави“ по БТВ, за да коментират актуалната политическа ситуация в България. 

Имаме основен принцип – партии, за които има съмнения, че са създадени на етнически принцип, не би трябвало да участват на възлови места в управлението, заяви Каракачанов.

Той поясни, че назначеният за заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов е кандидатура на НПСД – партията на Корман Исмаилов – за която е ясно в обществото, че е близка до Ердоган.

Турският президент Ердоган поддържа политиката на ислямизация и официалната доктрина на Турция е неоосманизма. Това се доказва и от политиката на турската държава в последните години – конфликта в Палестина с Израел, конфликта в Сирия, нееднократните изказванията на Ердоган, че Турция не е само Одрин, а и Лудогорието, Скопие, Македония, картите в турските учебници, обхващащи територии от България, изброи лидерът на ВМРО.

Патриотичният фронт реагира не заради името или за това, че е турчин Орхан Исмаилов, а защото проблемът е партията, която го предлага за този пост. Миналата година Корман Исмаилов от НПСД заявява, че се гордее с подкрепата, която е получил от Турция, допълни Каракачанов.

В подкрепа на тезата си Красимир Каракачанов поясни, че от Патриотичния фронт са реагирали и срещу назначението на областен управител на София от НПСД, въпреки че той е с българско име.

Валери Симеонов поясни, че всички кадри на НПСД са бивши членове и кадри на ДПС.

Въпросът е принципен – няма едри и дребни принципи. Наш принцип е да не подкрепяме управление, което включва кадри на протурски партии, категоричен беше Каракачанов.

От думите на двамата лидери стана ясно, че следващата седмица политическият съвет на коалиция ще вземе решение дали Патриотичният фронт да оттегли подкрепата за правителството на Бойко Борисов.

Личната позиция на Каракачанов е, че не вижда смисъл от партньорство с ГЕРБ, след като те не уважават мнението на Патриотичния фронт.

От своя страна лидерът на НФСБ каза, че Патриотичният фронт подкрепи програмната декларация, защото в нея бяха заложени много от предложенията и приоритетите на патриотите.

Валери Симеонов напомни кои са те – отстраняване на ДПС от властта; спешна промяна на изборния закон – за въвеждане на задължително гласуване и активна регистрация, което да ограничи възможността изборният процес в България да се влияе от съседни държави; спешна ревизия в енергетиката, която да доведе до замразяване и понижаване цената на тока; намаляване на помощите за над три деца – за семействата, които нямат образование; завършването на оградата с Турция и др.

Ние не бързаме, не искаме да клатим държавата, много мислим преди да решим. Съзнаваме важността на решението си в началото на зимата да оттеглим нашата подкрепа. Но ние сме коалиция с принципи, основен наш принцип е недопускането на етнически партии в управлението на държавата, заяви Симеонов.

След срещата миналата седмица с министър-председателя, на която съпредседателите на Патриотичния фронт са изложили аргументите си срещу назначението на Орхан Исмаилов, Борисов е казал, че е необходимо време, за да реши. Но след това патриотите са научили не лично, а чрез медиите за неговото становище в крайна сметка да не оттегли спорния заместник-министър.

Българските граждани намразиха политиците си, защото постоянно ставаха свидетели как те потъпкваха принципите си. Ние няма да сме от тези, които ще излъжат доверието, което са ни гласували нашите избиратели, каза Каракачанов.

Вижте във видеото как Валери Симеонов и Красимир Каракачанов коментираха акцията на ДАНС, а също и какво казаха за задкулисието на българската политическа сцена. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Преди 102 години Девета пехотна Плевенска дивизия записа златни страници в българската военна история

Преди 102 години воините от Девета пехотна Плевенска дивизия, начело със славния български генерал Владимир Вазов, записаха златни страници в българската военна...

Военният министър: Доброволната военна служба е нужна за българската армия

Доброволната военна служба е нужна за българската армия. Тя е път към връщане на достойнството на българския военнослужещ. Това...

Андрей Слабаков е заместник-координатор в Специалната комисия за борба с рака към ЕК

Веднага след като е избран в началото на този парламентарен сезон, той е провел среща с двама национални координатори – експерти в...

Красимир Богданов, ВМРО: Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия

Депутатът от ВМРО смята, че ВМРО-ДПМНЕ води просръбска политика Северна Македония има още много да извърви по пътя към...

ВМРО – Младежи: Проф. Ивайло Дичев да се извини публично заради спекулата с историята на България по отношение на Македония

Настояваме преподавателят в СУ „Св. Климент Охридски“ да бъде докладван на Етичната комисия! Наскоро във Фейсбук се появи интервю...

В Добрич се проведе първото издание на „Бъди войник“ за тази година

В резултат на взетите мерки се повишава интересът към военната служба.Само през първата половина на годината некомплектът в Българската армия е намалял...

Искрен Веселинов: Няма автоматизъм между резултата от референдума и промяната на Конституцията

Прокараната с измененията в Изборния кодекс поправка, даваща възможност за промяна в Конституцията чрез референдуми, според вносителя ѝ - Искрен Веселинов от...

Коментари