Начало Видео Мария Цветкова - ТВ Европа - 12 февруари 2020

Мария Цветкова – ТВ Европа – 12 февруари 2020

Мария Цветкова: МОН да провежда стриктен контрол върху образователния материал

Провеждането на сексуално образование в най-ранна детска възраст поне по начина, по който е направено това в пернишко училище е недопустимо и скандално, заяви  Мария Цветкова, народен представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“, в ефира на ТВ Европа.

По-важен е въпросът защо широко се отваря вратата за НПО-та, които да извършват подобна дейност. Въпросната фондация П.У.Л.С. е от яростните защитници на Истанбулската конвенция и Националната стратегия за детето – документи, срещу които ние от ВМРО се противопоставихме и спряхме, защото в тях има политики, противоречащи на традиционните семейни ценности, заяви тя.

Според нея не е редно в българското училище да бъдат допускани такъв вид фондации и НПО, тъй като има достатъчно учители по биология, които да работят за децата. Трябва да има регламент за сексуално образование, а не фондации отвън да влизат в класните стаи при децата, категорична е Цветкова.

Изключително е важен въпросът за контрола. Ние настояваме МОН да провежда стриктен контрол върху образователния материал, заяви народният представител от ВМРО и допълни, че неслучайно по случая в Перник е последвала бърза реакция от страна на министъра на образованието.

Цветкова коментира, че явно е самоинициатива на регионалния инспекторат по образованието в Перник за обучава децата по програма на тази външна фондация.

ВМРО винаги е за високия морал  в образоването               , за традициите и семейството. Продължаваме да държим на това, декларира депутатът.

Относно отлагането на Закона за социалните услуги по настояване на Патриотите Цветкова обясни, че така ще се даде време за широка обществена дискусия, за да бъдат изчистени спорните текстове.

Недопустимо е български християнски ценности и реликви да бъдат излагани на такова високо ниво в Лувъра, но в секция ислямска култура, коментира също народният представител.

Внушението на фреските изкуствоведи да представят християнското изкуство то 16-18 век като силно повлияно от ислямското е меко казано притеснително, заяви още Цветкова и приветства решението на Светия синод да не даде разрешение нейни експонати да бъдат представени на тази изложба.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

127 години ВМРО!

На 23 октомври 2020 г. се навършват 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО.

Богданов: От нас зависи дали ще има по-строги мерки срещу коронавируса

От нас зависи дали ще има по-строги мерки. Нека да няма отново КПП-та, призова народният представител За да няма...

Смолянските родолюбци отбелязаха празника на Смолян – 108 години Освобождение

Cлeд Бepлинcĸия ĸoнгpec oт 1878 г. Смолян и Cмoлянcĸият ĸpaй ocтaвa пoд тypcĸo влaдичecтвo, нo нe и бългapcĸият дyx нa poдoпчaнинa. Чyждoтo...

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Ковид-19 пациент струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са 16,8%...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Коментари