Начало Темите на ВМРО Медиите за протеста на ВМРО срещу спекулативните цени

Медиите за протеста на ВМРО срещу спекулативните цени

Повечето медии у нас не останаха безучастни към протеста на ВМРО срещу монополистите на 1 април.

Денят на лъжата беше определен от Красимир Каракачанов за Ден на монополите, които лъжат безогледно българите със спекулативните цени на ток, вода, парно, газ, лекарства и какво ли не.

В София на 1 април заваля първо проливен дъжд, а след това сняг. Въпреки всичко, няколкостотин души извървяха пътя от храм-паметника „Св. Александър Невски” до Министерския съвет, където с викове „оставка” негодуваха срещу бездействието на държавата.

Снимката е на в. „Труд“

Вижте снимки от протеста във Фейсбук.

Обзор на действията на ВМРО срещу монополите

Автошествие във Варна срещу ценовия шок, което завърши с обесване на чучело на шефа на ЕОН за България.

ВМРО внесе мотиви срещу увеличенията на цените в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на 8 март. Тогава повече от 300 привърженици на партията се събраха в предупредителен протест „Мъжки срещу монополите”. Обзор на медийните публикации за протеста на ВМРО на 8 март 2012 г. може да прочетете тук.

Протести на ВМРО срещу ценовия терор (ОБЗОР)

ВМРО срещу концесията на „Софийска вода“ (ОБЗОР)

ВМРО срещу лекарствения монопол (ОБЗОР)

Обзор на медийните публикации за протеста срещу монополите, който се проведе на 1 април

БНТ: Поскъпват парното, топлата вода и природния газ

Поскъпването на горива, ток и парно обаче не е нормално според десетки, които днес въпреки лошо време, излязоха на протест, организиран от ВМРО срещу монополите. Протестното шествие приключи пред Министерския съвет, където символично монополите бяха погребани.

Канал 3: Протест на ВМРО срещу монополистите

Пълен видеозапис от протеста.

Телевизия „Европа“: Протест срещу монополите в деня на вдигането на цените на топлофикационните услуги

Около 1 000 души протестираха пред сградата на Министерския съвет в столицата срещу увеличенията в цените на ток, вода, газ, горива и парно. Протестът бе организиран от ВМРО заедно с граждански организации

ТВ 7: Протест срещу монополите

Единственият начин да се спре ограбването на данъкоплатците за сметка на големите монополи, е последните да преминат под контрола на държавата – твърдят от ВМРО.

Днес.бг: Хиляди изреваха: ЧЕЗ, изЧЕЗни!

ВМРО се вдигна на протест, закопа в ковчег монополистите.

Въпреки студеното и снежно време, близо хиляда души протестираха пред сградата на Министерския съвет срещу увеличенията в цените на ток, вода, газ, горива и парно.

БНюз: ВМРО вдигна 1000 срещу монополите

Близо хиляда души се изправиха пред  сградата на Министерски съвет срещу увеличените цени на битовите услуги и енергоносителите.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пък обяви 1 април за Ден на монополистите.

„Класа“: ВМРО излезе на протест срещу монополистите

Организаторите от ВМРО и граждански сдружения обявиха Деня на лъжата – 1 април, за ден на монополистите заради манипулациите при определяне на техните разходи, което се отразявало на стойността на предлаганите услуги. Шествието скандираше против високите цени на ток, вода, горива, парно и лекарства.

Фрогнюз: Войводите „погребаха“ монополите

На 8 март те проведоха предупредителна акция, с която поискаха оставката на шефа на  ДКЕВР Ангел Семерджиев. Днес от ВМРО поискаха оставката на цялото правителството.

Екипнюз: Протест срещу монополите в деня на вдигането на цените на топлофикационните услуги

Протестиращите поискаха мораториум върху цените на комуналните услуги и енергоносителите, одържавяване на електроразпределителните дружества и разваляне на концесията на „Софийска вода“. „С българите шега не бива“ е мотото на днешния протест, насочен срещу частните монополи.

Медиапул: Мораториум върху цени на ток и комунални услуги поискаха протестиращи срещу монополистите

Протестиращите пред сградата на Министерския съвет издигнаха плакати с текст: „1 април: лъжете се, че ще ни излъжете“, „На лъжата мандатът е къс“, „ЧЕЗ, изЧЕЗни!“, „Спекула“.

Нюз.бг: ВМРО „погреба“ монополите

Протестиращите носеха множество плакати, сред които се четяха „Стига сте ни лъгали, България не е колония на ЧЕЗ, ЕОН и EVN“, „Ангел Семерджиев не е ангел“, „Трайчо не се трае“, както и българския трибагреник и знамена на ВМРО.

Протестиращите символично погребаха монополите у нас. Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обаче коментира, че след спирането на проекта „Белене“ това може да е и ковчегът на енергетиката ни.

Агенция „КРОСС“: Протестиращи: Спрете цените и изгонете монополистите!

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов определи ситуацията като „ценови терор”, нарече повишенията „спекула” и представи мотиви срещу тях.

Лайвнюз: ВМРО поставиха монополистите в ковчег (ВИДЕО)

Войводите обясниха защо трябва да бъдат изгонени монополистите от електроразпределението, от Софийска вода и водните дружества в страната, от Топлофикациите и търговията с лекарства.

Според тях цените на парното са преминали всякакви разумни граници. Системата на отчитане на абстрактни цени, „изравняване”, посредници в счетоводството и т.н. са довели до неясна и несправедлива, но все по-висока на цена на услугата, посочват от ВМРО.

Агенция „Пресклуб“: Спрете цените и изгонете монополистите!, скандираха пред Министерски съвет

Ден по-рано другият заместник-председател на ВМРО, Костадин Костадинов, обяви спирането на проекта „Белене” за икономическа грешка, която поставя България в опасност от недостиг на ток.

Костадинов водеше и вчерашното автошествие във Варна срещу ценовия шок, което завърши с обесване на чучело на шефа на ЕОН за България.

Актуално.ком: ВМРО протестира срещу скока на цените

Каракачанов обяви деня на лъжата, 1 април, за ден на монополистите

Факти.бг: ВМРО приготви ковчег за монополите

Протестиращите пуснаха димки и издигнаха плакати с текст: „1 април: лъжете се, че ще ни излъжете”, „На лъжата мандатът е къс”, „ЧЕЗ, изЧЕЗни!”, „Спекула” и др.

„Стандарт“: ВМРО скочи на монополистите

ВМРО скочи срещу увеличенията на ток и вода. Под мотото „С българите шега не бива“ премина вчерашният протест на ВМРО срещу частните монополи.

2 април 2012

Последни Новини

Ангел Джамбазки към лидерите на политическите партии и ЦИК: Докажете, че сте национално отговорни и спрете манипулациите на изборния процес в Турция

В нарочно писмо до политическите партии, които имат представители в ЦИК, българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки...

ВМРО е онази политическа сила, която единствено и винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност

А без духовност, няма да я има България! С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ беше...

Юлиан Ангелов: ВМРО е за безплатни учебници в средното образование

ВМРО е за изцяло безплатни учебници в средното образование, заяви в „Предизборно кафене“ на Национална телевизия БГ+ главният секретар на ВМРО Юлиан...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България Работодателят да не плаща осигуровки...

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

На изборите в неделя трябва да се гласува за България и за българите, срещу монополите. Това призова Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО...

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир, в който се пази най-старият текст, изписан на кирилица

В тези размирни времена е нужно да си припомним кои сме и какво сме дали на Европа и света. Без родова памет,...

Младежи от ВМРО – Русе благодариха на инициаторките на първия протест за чист въздух в града преди 35 години

Областната и общинската структура на ВМРО - Русе оказа уважение на русенките, проявили смелост преди 35 години първи да надигнат глас срещу...

Коментари