Начало Видео Михов към БСП: Брутално използвате историята за политически цели

Михов към БСП: Брутално използвате историята за политически цели

Декларацията на левицата е основана на груба историческа фалшификация. Бяхме свидетели на брутално използване на историята за политически цели.

Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов. Той взе думата от името на парламентарна група по повод декларацията на БСП за 9 септември.

Тезата за фашизма в България преди 9 септември 1944 г. е решена от българската историческа наука още по времето на Тодор Живков, напомни Михов на колегите си от БСП.

Народният представител от ВМРО заяви също, че у нас фашистки режим като в Италия и наионалсоциалистически режим като този в Германия никога не са съществували.Той е категоричен, че на БСП тезата за „българския фашизъм“ е необходима, защото трябва да аргументира своето историческо право за наследство на управлението на страната до 1989 година.

Михов посочи, че военен министър в последното правителство преди 9 септември 1944 година е ген. Иван Маринов, сътрудник на съветското разузнаване, който след 9 септември е назначен от новата власт за главнокомандващ на българските войски. И аз не мога да си обясня как може едно свалено от власт фашистко правителство да излъчи главнокомандващ на ОФ войски, всъщност това е българската армия, която води тежки сражения в заключителната фаза на Втората световна война, коментира депутатът от ВМРО.

Ето какво каза още той от парламентарната трибуна:

Искам да запитам БСП помнят ли с какво започна преходът в България. Не започна са десант на НАТО и посрещане десантни войски на Орлов мост, а с пленум на БКП. Сега ръководството на БСП поддържа ли решенията на декемврийския пленум на БКП от 1989 г., където се говори за тежка икономическа и социална криза в последните 10-15 години благодарение на управлението на Тодор Живков?

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

Коментари