Начало Новини "Мис Македонско девойче" 2010 премина под знака на благотворителността

„Мис Македонско девойче“ 2010 премина под знака на благотворителността

Над 350 души присъстваха на конкурса за красота „Мис Македонско девойче” 2010 в столичната дискотека „Спирала”. Конкурсът се организира от Националната женска организация на ВМРО, Народно читалище „Македония – 2009“, ВМРО и Ансамбъл „Гоце Делчев“  – София. Провежда се за пета поредна година и целта му е да покаже естествената красота на българката, като залага на естетиката. 

Тази година конкурсът протече под мотото „Да помогнем на Рада и нейното семейство”. Събраните средства от поканите за конкурса и лични дарения ще бъдат преведени по сметката на Рада Рачева. Дуетът на Рада и председателя на ВМРО Красимир Каракачанов участва в предаването „Байландо”, за да събере средства за лечението на  сестричката на Рада – Таня, която е болна от левкемия, и да помогне на семейството да запази своя дом.

Сред официалните гости бяха участниците в „Байландо – сцена на мечтите”- социологът Мирослава Радева и Желяз Турлаков, малкият Крис, който учства в предаването, за да събере средства за закупуване на медицинско оборудване за Ортопедичната клиника в Горна Баня, Венцислав Миланов, Васил Петров и Нели Солакова. Събитието бе  заснето от „Нова телевизия”.

Журито тази година бе в състав: председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, певецът Васил Петров, председателката на Женската организация на ВМРО д-р Султанка Петрова, управителят на клуб „Спирата” Валери Ненков и модният дизайнер Елка Димитрова.

В конкурсната програма взеха участие 15 млади българки. Цветанка Йорданова от Плевен, Ива Рашева от София, Виктория Николова от София, Йоана Карастоянова от София, Моника Чопакова от Кнежа, Поля Кръстева от Плевен, Ева Георгиева от София, Камелия Христова от София, Оливия Николова от София, Мадлен Величкова от София, Виктория Христова от София, Александра Недялкова от София, Цветелина Наумова от  София, Силвана Ангелова от  София и Яница Петкова от София.

Конкурсът премина в три части – в първата момичетата представиха народни носии от всички български краища, във втората част претендентките бяха в дизайнерски облекла в спортен стил, а в последната част – с официални вечерни рокли.

В развлекателната програма между трите тура взеха участие деца от Дома за отглеждане на деца в неравностойно положение „П. Р. Славейков” – София, които представиха цирков атракцион; дует „Тюркоаз” от Горна Оряховица; Крис от „Байландо”, народният певец Илия Луков и – разбира се – дуетът Красимир Каракачанов – Рада Рачева.

Журито бе изключително затруднено да избере най-хубавото „македонско девойче”. След допитване до публиката, решението беше взето. На първо място бе класирана Виктория Николова, на второ – Моника Чопакова, а на трето – Камелия Христова, която получи и награда от „Сите българи заедно”. Яница Николова от София спечели наградата на публиката, връчена й от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов.

Награда от Националната женска организация на ВМРО връчи д-р Султанка Петрова. Получи я Поля Кръстева. Софийската градска организация на ВМРО награди своята фаворитка Мадлен Величкова. Наградата на младежите от ВМРО отиде при студентката Ива Рашева. Йоана Карастоянова пък спечели специалния приз на ансамбъл „Чинари”. Ансамбъл „Гоце Делчев” награди Виктория Христова.

Организаторите от Националната женска организация на ВМРО и Ансамбъл „Гоце Делчев” оценяват тазгодишното издание на конкурса „Мис Македонско девойче” като особено успешен и това има дава увереност да продължат напред. „Подобен род конкурси, разграничаващи се от кича, имат бъдаще в България. Това ни мотивира да продължим да пропагандираме идеята за показване на естественото лице на красивата българка”, коментираха организаторите.

Снимки

19 ноември 2010

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония

Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония. Това заяви...

Ангел Джамбазки сигнализира Европейската комисия за нарушени права на българите в Молдова

Правителството на Молдова е взело решение за сливане на Тараклийския държавен университет с Държавния педагогически университет в Кишинев. По тази причина българският...

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Коментари