Начало Последни новини "Мис Македонско девойче" 2010 премина под знака на благотворителността

„Мис Македонско девойче“ 2010 премина под знака на благотворителността

Над 350 души присъстваха на конкурса за красота „Мис Македонско девойче” 2010 в столичната дискотека „Спирала”. Конкурсът се организира от Националната женска организация на ВМРО, Народно читалище „Македония – 2009“, ВМРО и Ансамбъл „Гоце Делчев“  – София. Провежда се за пета поредна година и целта му е да покаже естествената красота на българката, като залага на естетиката. 

Тази година конкурсът протече под мотото „Да помогнем на Рада и нейното семейство”. Събраните средства от поканите за конкурса и лични дарения ще бъдат преведени по сметката на Рада Рачева. Дуетът на Рада и председателя на ВМРО Красимир Каракачанов участва в предаването „Байландо”, за да събере средства за лечението на  сестричката на Рада – Таня, която е болна от левкемия, и да помогне на семейството да запази своя дом.

Сред официалните гости бяха участниците в „Байландо – сцена на мечтите”- социологът Мирослава Радева и Желяз Турлаков, малкият Крис, който учсатва в предаването, за да събере средства за закупуване на медицинско оборудване за Ортопедичната клиника в Горна Баня, Венцислав Миланов, Васил Петров и Нели Солакова. Събитието бе  заснето от „Нова телевизия”.

Журито тази година бе в състав: председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, певецът Васил Петров, председателката на Женската организация на ВМРО д-р Султанка Петрова, управителят на клуб „Спирата” Валери Ненков и модният дизайнер Елка Димитрова.

В конкурсната програма взеха участие 15 млади българки. Цветанка Йорданова от Плевен, Ива Рашева от София, Виктория Николова от София, Йоана Карастоянова от София, Моника Чопакова от Кнежа, Поля Кръстева от Плевен, Ева Георгиева от София, Камелия Христова от София, Оливия Николова от София, Мадлен Величкова от София, Виктория Христова от София, Александра Недялкова от София, Цветелина Наумова от  София, Силвана Ангелова от  София и Яница Петкова от София.

Конкурсът премина в три части – в първата момичетата представиха народни носии от всички български краища, във втората част претендентките бяха в дизайнерски облекла в спортен стил, а в последната част – с официални вечерни рокли.

В развлекателната програма между трите тура взеха участие деца от Дома за отглеждане на деца в неравностойно положение „П. Р. Славейков” – София, които представиха цирков атракцион; дует „Тюркоаз” от Горна Оряховица; Крис от „Байландо”, народният певец Илия Луков и – разбира се – дуетът Красимир Каракачанов – Рада Рачева.

Журито бе изключително затруднено да избере най-хубавото „македонско девойче”. След допитване до публиката, решението беше взето. На първо място бе класирана Виктория Николова, на второ – Моника Чопакова, а на трето – Камелия Христова, която получи и награда от „Сите българи заедно”. Яница Николова от София спечели наградата на публиката, връчена й от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов.

Награда от Националната женска организация на ВМРО връчи д-р Султанка Петрова. Получи я Поля Кръстева. Софийската градска организация на ВМРО награди своята фаворитка Мадлен Величкова. Наградата на младежите от ВМРО отиде при студентката Ива Рашева. Йоана Карастоянова пък спечели специалния приз на ансамбъл „Чинари”. Ансамбъл „Гоце Делчев” награди Виктория Христова.

Организаторите от Националната женска организация на ВМРО и Ансамбъл „Гоце Делчев” оценяват тазгодишното издание на конкурса „Мис Македонско девойче” като особено успешен и това има дава увереност да продължат напред. „Подобен род конкурси, разграничаващи се от кича, имат бъдаще в България. Това ни мотивира да продължим да пропагандираме идеята за показване на естественото лице на красивата българка”, коментираха организаторите.

Снимки

19 ноември 2010

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари