Начало Блог Националисти се обединиха на фестивал в Унгария

Националисти се обединиха на фестивал в Унгария

Делегация на ВМРО посети 13-тото поредно издание на унгарския патриотичен фестивал „Magyar Sziget“ по покана от организаторите от националистическото движение HVIM („64 провинции“).

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, организационният секретар Юлиан Ангелов, членът на Изпълнителния комитет Георги Дракалиев, председателят на младежката организация в София и член на Организационния съвет Александър Йолов и членовете на младежката организация в София Мартин Ангелов – Княза и Михаил Петров представляваха България по време на мащабното събитие.

Срещата на представителите на ВМРО с националистите от Хърватия, Унгария, Полша и Молдова положи основите на бъдещ разговор през есента за формиране на съюз, базиран на три принципа – борба с ляво-либералната идеология, борба с агресивните вражески национализми и недопускане на турското и ислямистко нашествие в Европа.

Българската делегация се възползва от възможността да възстанови стари приятелства и да установи контакт с нови организации. Пространството пред обкиченото с български трибагреник и огромно знаме на ВМРО българско бунгало се превърна в любимо място за дебат и срещи на нови приятели на Организацията от цяла Европа.

Фестивалът се проведе в рамките на четири дни в околностите на Верюце, недалеч от Будапеща. Присъстваха гости от HČSP (Хърватия), MND (Молдова), Młodzież Wszechpolska (Полша), Nordisk Ungdom (Швеция), Voorpost (Фландрия) и Forza Nuova (Италия). Освен домакините от HVIM („64 провинции“), на фестивала имаше голям брой представители и на силната унгарска националистическа партия „Йоббик“, която се радва на огромна популярност в страната.

Българската делегация даде няколко интервюта на различни медии – включително едно от тях – за телевизията на „Йоббик“. Бяха проведени срещи с депутати от силната унгарска националистическа партия, на които се обсъждаха общите проблеми пред България и Унгария, проблемите с решаването на Циганския въпрос и възможностите за общи действия.

Бяха раздадени голям брой книги на английски за ВМРО и същината на Македонския въпрос, тениски с лика на българския герой Владо Черноземски и организационния герб. Историята на ВМРО, българите в Македония и повдига на Владо Черноземски впечатлиха изключително много представителите на другите народи.

Трогателна гледка бе да се види как унгарец и хърватин обясняват подвига на героя Черноземски на шведи и поляци, а на фона на нощното небе се вее знамето на ВМРО, споделят представителите на ВМРО.

Особен интерес в унгарските националисти бе породен от споменаването на лагера Янка пуста в Унгария, където Владо Черноземски е подготвял хърватски атентатори. Мястото бе локализирано и в бъдеще там се очаква да бъде изграден общ паметник, почитащ българското, хърватско и унгарското бойно приятелство.

Българската делегация спечели уважението и симпатиите на всички. Подновени бяха стари приятелства, изградени нови, а българският национален въпрос бе популяризиран.

Предишна статияЗаглавията – 08.07.2013
Следваща статияКьорсокак в Дясното

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Коментари