Начало По места Националистите от Сандански обвинени в тероризъм

Националистите от Сандански обвинени в тероризъм

Вчера в Софийския апелативен съд беше поредното дело за мярката за неотклонение на тримата младежи обвинени за поставянето на бомба пред офиса на Евророма в Сандански преди една година.

На предишното дело съдийката твърдеше, че мотив за престъплението е „расова омраза”, сега обаче позицията се смени.

Тримата обвиняеми Николай Йовев, Александър Ангов и Васил Георгиев, този път бяха обявени за терористи, тъй като са искали да убият възможно най-голям брой хора, включително и деца. Под този предлог Апелативният съд отказа промяна на мярката им. Заради новото „разкритие “ за пореден път тримата не бяха пуснати под гаранция.

На вчерашното дело пред Апелативен съд е изнесен и друг интересен факт. Собственикът на хотела, в който се е провеждало тържеството, на което са присъствали някои от момчетата, вечерта, когато взривът е бил поставен, е отрекъл, че такова събиране изобщо е имало. Факт е, че има записи на камери, които го доказват, както и че са присъствали над 40 човека.

Междувременно продължават опитите момчетата да бъдат пречупени психически. При тях редовно са настанявани за съкилийници криминални престъпници от цигански произход. Килиите са изключително мизерни, няма прозорци и дневна светлина, а за тоалетна служат кофи и бутилки.

Решението на магистратите предизвикаха недоволството както на близките на момчетата, така и на председателя на Сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка.

Била съм на почти всички дела в София – първо беше престъпление на расова и етническа омраза, а сега се оказва, че това е мащабен терористичен акт, целял да избие в определен периметър в Сандански значителен брой хора, включително и деца, възмути се тя.

Ники Горския се оказва политически затворник и това е мащабен политически процес за справяне с тероризма в България. Позорно, смешно, продажно правосъдие, МВР е маша за сплашване и разчистване на неудобни лица и прикриване на истинския размер на циганската организирана престъпност, продължи с критиките си Ваташка.

От ВМРО продължаваме да стоим зад позицията, че те станаха жертва на полицейщината и политическите репресии в България. Основен довод за вината им е фактът, че изповядват ценностите на българския национализъм.

Към този момент единствено Ставрев е освободен срещу парична гаранция. Такава мярка обаче не бе дадена на останалите момчета, въпреки че бяха кандидат-депутати от листите на ВМРО и по закон трябваше да бъдат пуснати на свобода по време на предизборната кампанията.

Последни Новини

ВМРО в СОС към Фандъкова: Има бум на кърлежи в София заради неокосената трева

Вземете спешни мерки за разрешаването на този сериозен проблем и кажете кой е отговорен! За това апелират в писмо...

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коментари