Начало Видео Ньойският договор разрушава идеята за обединението на всички българи в една държава

Ньойският договор разрушава идеята за обединението на всички българи в една държава

Ньойският договор не само отнема изконни български земи, които дори и по Берлинския договор са част от българската държава, но утвърждава като че ли завинаги статута на Македония – люлка на българското възраждане, Южна Добруджа, излаза ни на Бяло море. Това са част от загубите – огромни са ограниченията за нашата армия, както и репарациите, които България трябва да заплати – равняват се на ¼ от националното ни богатство.

Това заяви народният представител Красимир Богданов коментира в ефира на ТВ Европа по повод отбелязването на 100-годишнината от подписването на Ньойския договор. Той определи като датата 27 ноември като черна за българската история.

По думите му обаче най-тежкият удар за България е унищожаването на българската национална идея – обединението на всички българи в рамките на една държава. За това се бориха нашите възрожденци, тези, които създадоха революционните комитети, които предизвикаха Априлското въстание, посочи Богданов.

Нашите сънародници оттатък границата са положени на асимилация и денационализация, каза той, но открои, че и днес – 100 години по-късно, по тези земи продължава да има българи, които говорят на български език и се чувстват част от българската нация.

Възпоменанието за Ньой трябва да е насочено именно към сънародниците ни, останали извън пределите на държавата. Те трябва да чувстват подкрепата на българската държава, че тя е тяхна родина и стои зад тях, категоричен е Красимир Богданов.

Депутатът коментира също и държавния бюджет за 2020 година. И в Бюджет 2020 се забелязва ролята на Обединени патриоти за повишаване на доходите. С такава заявка влезнахме и в управлението преди две години, посочи Богданов.

Увеличават се учителските заплати със 17-18%, има 10% увеличение в бюджетния сектор, сериозно повишаване на възнагражденията на служителите в сектор „Сигурност“ – МВР и МО, повишава се МРЗ с 50 лв., изброи той.

Депутатът каза, че още на първо четене на бюджета е било заложено увеличение на пенсиите с 6,7%, което ще засегне всички пенсионери, но по настояване на Обединени патриоти ще бъде завишен размерът на минималната пенсия на 250 лв., което се равнява на около 14-15% за най-бедните пенсионери. В управленската програма е записано, че се работи в посока доходите на най-бедните да доближат линията на бедност.

Богданов отбеляза, че става дума за минималната пенсия, която е за възраст и прослужено време, а не за социална пенсия.

 Цялото интервю вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари