Начало Новини Подробности от делото срещу Бин Аладин

Подробности от делото срещу Бин Аладин

Съдът потвърди мярката за задържане под стража на обвиняемия Салахедин Бин Аладин – алжирец, който при обир нападна и наръга повече от 10 пъти с нож студентката Виктория Христова на софийската ул. „Пиротска“.

Представители на ВМРО присъстваха на заседанието, за да проследят делото.

В хода на съдебното заседание бяха направени редица внушения, които целяха оневиняването на алжиреца. Защитата му твърдеше, че обвиняемият имал друга самоличност и не бил Салахедин Бин Аладин, а се казвал Фудат Абдул Кадер. Обвиняемият твърдеше, че това е истинското му име, както и че нападението било всъщност, защото бил измамен, че ще бъде изведен от държавата чрез нелегален канал за трафик на хора.

Защитникът му също така заяви, че той нямал намерение да напада, но бил в състояние на афект, след като бил обиден от Виктория.

Юристи коментираха, че защитата на Аладин е изградена не върху доказателствата и фактите по делото, а върху публикациите в медиите, на които се позова. Стана ясно, че срещу алжиреца се води все още досъдебно производство за нападението над Виктория Христова, както и над още три лица преди това, извършено на ул. „Трапезица“ в София (тя се намира на метри от ул. „Пиротска“).

Съдът не прие нито едно от твърденията на Аладин и защитата му и потвърди мярката му за неотклонение задържане под стража поради наличието на достатъчно обосновани данни, факти и доказателства, че той е извършителят на нападенията. Освен това съдът взе предвид опасността той да се укрие и да извърши друго престъпление, с оглед на опита му да заличи следите от деянията си и бягството си в Гърция.

Срещу Аладин има и висящо производство за незаконно пресичане на границата, като в съдебната зала бе коментирано от присъстващи, че най-вероятно ще му бъде повдигнато второ идентично обвинение заради бягството му в Гърция по същия начин.

Много е важно да се прави разграничение между бежанци и нелегални имигранти. Това заяви заместник-председателят на националната контролна комисия на ВМРО Карлос Контрера, който бе сред присъстващите на заседанието. Мнението на Контрера вижте тук.

По отношение на казуса с алжиреца Аладин, Контрера посочи, че случилото се в съдебната зала трябва да бъде за поука на властите. Нелегалните имигранти всячески ще се опитват да заблудят властта за самоличността си, а българските официални власти ще бъдат изправени пред лавина от такива случаи.

Укриването на самоличност или представянето под друга такава е силен индикатор за недобросъвестност и основателно съмнение, че тези, които се крият под лъжлива самоличност, всъщност прикриват истинската си, поради страх от своето минало. А причина за това може да бъде единствено и само криминално деяние, предупреди Контрера.

Според него е абсолютно необходимо да се прави подбор, пресяване на бежанците, защото има данни, че не малка част от тях всъщност са хора, които не бягат от преките последици на конфликта. Те са мними „бежанци” – такива, които търсят път към Западна Европа, такива, които вероятно се издирват в Сирия за углавни престъпления (криминален контингент) и такива, които са част от разбити от армията терористични групи, търсещи спасение зад граница.

Повече по темата тук.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Д-р Султанка Петрова с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания отправи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Веселинов: Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало

Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало. Тепърва Северна Македония има да преоткрие своето истинско минало. И това е...

Разказ на бай Сандо – родственик на Владо Черноземски

Разказва родственик на Владо Черноземски Александър Пепелянков е член на ВМРО от много години и е родственик на героя...

Коментари