Начало Последни новини Понеделник - отново ден на протести

Понеделник – отново ден на протести

В понеделник сградата на Областна управа – Благоевград e блокирана от граждани, членове и симпатизанти на ВМРО – Българско национално движение.

Целта на акцията е да се възпрепятства назначеният от квотата на ДПС Муса Палев да встъпи в длъжност като областен управител на Благоевградско.

Структурите на ВМРО във Враца, Добрич, Пловдив и Пазарджик също се обявиха против назначаването на областни управители от ДПС и готвят акции по места.

В 14.00 ч. в централата на ВМРО в София на ул. „Пиротска“ 5, ръководството на партията ще даде пресконференция, на която ще направи анализ на обстановката в страна. Ще бъде изложена политическата позиция на ВМРО – Българско национално движение във връзка с гражданските протести и ще бъдат отправени конкретни предложения към правителството.

ВМРО – Благоевград излезе с декларация преди протеста пред областната управа. Ето текста й:

Организацията няма да допусне представител на турската етническа партия ДПС да оглави Пиринска Македония!

Всеки, който не се примирява с турцизацията на властта в България, нека се присъедини към нас и гражданите, които подготвят и палатков лагер! Искаме да обърнем внимание на обществеността в Благоевградска област, какво казва  местен вестник за новия областен управител!

Той е помак от село Бабяк, т.е. българин, изповядващ Исляма, в което няма нищо лошо. Лошото е, че той твърди, че не е етнически българин, което е чудовищна историческа лъжа!

Лъжа, която манипулира хиляди наши сънародници, етнически българи от помашките райони! Кого обслужва тази измама?! Не е трудно да открием зад това Нео-сманистката политика на Турция, на Ердоган… И този ли човек ще защитава българските национални интереси?!

Муса Палев, ти не си добре дошъл, защото още първите ти думи пред обществеността на Пиринска Македония са  лъжа и обслужване на чужди за България интереси!

Ние те чакаме, Муса…

ВМРО-Благоевград

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари