Начало Видео Ревизоро: Акцията на „Лесово“ е пълен провал

Ревизоро: Акцията на „Лесово“ е пълен провал

Акцията на ДАНС на ГКПП „Лесово“, при която има задържани митнически служители, не е голям успех, а е голям провал. Това беше коментарът на народния представител от Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО Емил Димитров – Ревизоро в „Тази сутрин“ по БТВ. Той е бивш директор на Агенция „Митници“.

Според него по случая цари масова дезинформация. Опашката от камиони от турска страна е била 13 км, а от българска – 8 км. Той попита защо е било необходимо да се парализира един ГКПП заради акция, готвена от цели 4 месеца насам. По думите му едната смяна е държана около 6 ч в стая. Хората били натръшкани, сред тях имало и болна жена. В крайна сметка има шестима арестувани.

ДАНС са се държали като мутри, възмути се Емил Димитров и отбеляза, че не за това е предназначен бюджетът на ведомството и направи сметка, че когато Агенцията е била към МВР общо бюджетът е бил 700 млн. лв., а сега – когато са разделени, сумата от двата бюджета е двойна – 1,4 млрд. лв.

Ревизоро смята, че това е публична акция на ДАНС, за да обоснове раздутия си бюджет. А и да не забравяме, че съвсем скоро предстои в Народното събрание да се гледа бюджетът за 2015 г., каза той.

Установили са, че едни пари са стигнали от Лесово до Бургас, обобщи бившият митнически шеф. Той обаче подчерта, че за 4 месеца спецагентите така и не са открили къде в София се доставят рушветите.

Операцията не е голям успех, а голям провал. Спрели са на първото стъпало и не са стигнали до финала, за да установят престъпленията по цялата верига, категоричен беше Ревизоро.

Ясно е, че се събират пари и че отиват към ръководството, заяви той и разкритикува операцията, защото е трябвало разследващите да стигнат до хората, които са крайни получатели на събираните от митничарите подкупи.

Освен това той поясни, че нито един от задържаните не е уволняван. Началникът на пункта Димитър Колев е назначен лично от шефа на митниците Ваньо Танов, а няколко от останалите служители на „Лесово”, закопчани при акцията на ДАНС, са били повишавани.

Емил Димитров каза, че именно по времето на Танов част от арестуваните на „Лесово” са станали началници. Издържали са тестове за лоялност, които според Ревизоро се правят, за да останат само удобните служители.

ДАНС проспа КТБ и сега прави бомбастични акции заради бюджета, който предстои да бъде съгласуван. От ДАНС с нетърпение чакат парламентът да ги пита какво работят, каза още Емил Димитров – Ревизоро.

Подробности по темата:

Екшън и арести съпроводиха шумна акция на ДАНС на ГКПП „Лесово”. Преди дни спецагентите затвориха граничния пункт и задържаха няколко митничари буквално с пари в джобовете.

В спецакцията на ДАНС първо бе съобщено за 32-ма арестувани служители на Агенция „Митници“, като това са двете от общо три смени, работещи там. В следствие на това пунктът бе затворен и остана парализиран почти 20 часа. Образувалата се опашка от тирове и автомобили се изви на повече от 7 километра.

Според непотвърдена информация, при арестите на митничарите в джобовете на цивилните им дрехи са открити общо около 10 000 евро. На някои от тях вече са повдигнати обвинения.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Карлос Контрера: ДБ са един политически фактор без ясна идеология и последователност в действията

Коментар от личната страница на столичния общински съветник от ВМРО Карлос Контрера за особеностите на градската десница Хлъзгавата позиция...

Каракачанов: Само ние тук си търсим легенди, за да бъдем различни

Когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика Ако правителството може...

За първи път след 22 годишно прекъсване курсанти положиха клетва във ВВВУ „Г. Бенковски – Долна Митрополия“

За първи път, след 22 годишно прекъсване, днес във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия се състоя тържествен ритуал по...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от...

В Карлово деца участваха във военна игра в памет на войводата Петър Юруков

Военна игра в памет на Петър Юруков - карловски войвода и участник в Илинденско-Преображенското въстание, загинал за свободата на българите в Македония,...

Състоя се ежегодна среща на Националната женска организация на ВМРО

В събота в София се състоя ежегодна среща на Националната женска организация на ВМРО. Присъстваха председателите на женските организации...

Красимир Каракачанов: Безусловна капитулация на правителството няма да има

Красимир Каракачанов, вицепремиер по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното...

Коментари