Начало Блог С предложението си за наркотиците БХК работи за дилърите

С предложението си за наркотиците БХК работи за дилърите

ВМРО е „за“ наблягане на общественополезния труд в проекта за нов наказателен кодекс. Нужно е също така да се преосмисли отпадането на доживотния затвор без право на замяна и да се засили институтът на неизбежната отбрана.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Нюзрум“ на Нюз7

Според него категорично не е вярно твърдението на Български хелзинкски комитет (БХК), че в проекта твърде много деяния са криминализирани. ВМРО е на противоположното мнение – общият дух на Кодекса е към намаляване на всички наказания.

Що се отнася до предложението на БХК за снемане на  наказателна отговорност за притежание на наркотици за зависимите, Джамбазки се противопостави категорично.

Искайки това, БХК работят за дилърите – волно ли неволно. Те ще си намерят зависими, в които да държат количества наркотици. И когато те бъдат заловени, с добри адвокати щ докажат, че тези хора са тежко зависими. Тази врата не бива да се отваря, заяви зам.-председателят на ВМРО.

БХК води политика за привличане на възможно повече нелегални имигранти в България, въпреки проблемите с тях, посочи още той.

Те това работят. Един от начините им за финансиране е да оказват правна помощ на нелегални имигранти. Ние сме външна граница на ЕС и ще бъдем изложени на тежък миграционен натиск. Когато и да свърши войната в Сирия, този поток няма да отслабне, категоричен е Джамбазки.

Според него и организацията, която представлява, в новия наказателен кодекс задължително трябва да присъства подвеждането под наказателна отговорност за нелегално пресичане на държавната ни граница. 

Повече по темата за нелегалните имигранти можете да прочетете тук.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО с поредна нова структура

Поредна нова структура на ВМРО във Врачанско На 23 октомври в село Струпец, община Роман, беше учредена поредната нова...

Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Коментари