Начало Последни новини Сами срещу всички

Сами срещу всички

Текст от зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки

Това бяха тези местни избори за нас, за ВМРО в София. Преди години, по повод на други избори написах тази статия, в която се опитах да формулирам необходимостта ВМРО да се явява самостоятелно, за да гради своя образ и да защитава националните идеи и каузи и на местно и на национално ниво.

Затова съм благодарен на съидейниците си във ВМРО-София, които издигнаха, пребориха се и отстояха самостоятелното ни явяване в София. Преборихме се сами, без мазни коалиции с партии на бивши и настоящи гей-икони, купувачи на гласове, политически трупове,  утвърдени ренегати и „политически номади”, прескачали с устрем през десетки партии, партийки и прочее „проекти”. Преборихме се без договорки и уговорки, без условия и „знакови” подкрепи на втори тур, без задкулисни „разпределения”.

Въпреки високия избирателен праг в столицата. Въпреки огромния риск, защото ВМРО, поне до този момент, нямаше своя победа, нямаше пробив в София, нямаше ясен образ, профил на избиратели и социална или „избирателна” база в столицата. Последното ни самостоятелно явяване на местни избори в София през 2003 постигна не много обнадеждаващите около 2700 гласа за листата съветници.

Сега, с големите усилия на цялата организация и подкрепата на момчетата и момичетата от всички сектори и национални организации успяхме да извоюваме 8389 гласа. И ВМРО за пръв път от възстановяването си след 1989 г. има свой самостоятелен общински съветник в София. Разбира се, имаше и безполезни мишки и интернет-побойници, които съботираха, ехидничеха, нищо не вършеха и „предричаха” провал на тези наши общи усилия. По право, имаше или има поне една такава мишка. Въпреки този саботаж ние успяхме. Не победихме, защото „победа” за ВМРО в София ще е кметският стол на „Московска“ 33. Живот и здраве. Затова не победихме, но успяхме.

Сега предстои многото работа. Предстои борбата с циганските катуни. Всеки ден в общината и по улиците на София. Предстои борбата за премахване на бездомните кучета от улиците на града. Борбата за разваляне на грабителския договор за т.нар. „концесия” на Софийска вода, която бърка в джоба, нервите и буквално здравето на милион софиянци. И разбира се – борбата за премахване на незаконния депутатски паркинг от площада между Народното събрание и катедралата „Св. Александър Невски”, който е символ на наглостта и дебелоочието на народните избраници. Който, подобно на цигански катун, незаконно окупира части от града ни.

Трябва да следваме и развиваме тези теми и всички други важни за столичани въпроси неотклонно и последователно. За да можем след 4 години отново да излезем на избори пред съгражданите си, с името и идеите си.

В заключение – отново моята лична благодарност на всички момчета и момичета, извън Организацията, които подкрепиха нашите идеи и гласуваха за ВМРО. Без значение от политическите им убеждения или клубните пристрастия. Българският национализъм не се дели на сектори. В Катуница и после, по улиците на българските градове, бяхме рамо до рамо, момчета и момичета от Сектор Б, от Офанзивата, от „Ботев“ и „Локо“-то, от Железните бригади. Така беше, така и трябва да бъде. В тази статия конкретно и лично споменах хората и групите, които изнесоха технически изборите – лепиха плакати, раздадоха хиляди листовки, организираха самия изборен процес в деня на изборите. Разбира се, застъпници бяха и момчета от ЦСКА, Локомотив – София, дори двама слависти … На всички тях и на всички, избрали бюлетината на ВМРО – благодаря. Без вас нямаше да се справим.

10 ноември 2011

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари