Начало Последни новини Шествие защитава пазарджишкия съд от верски и етнически провокации

Шествие защитава пазарджишкия съд от верски и етнически провокации

ВМРО организира шествие в подкрепа на спокойната работа на Районния съд в Пазарджик на 29 октомври (понеделник) от 9.00 ч. пред сградата на съда. Шествието се организира по повод предстоящото поредно заседание на делото за разпространение на радикален ислям в България.

Според ВМРО десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на Съда, оказват натиск върху независимата съдебна система в България, използвайки религията като оръжие.

Към инициативата на ВМРО се присъедини и партия „Атака“. Покана за общи действия по време на шествието беше отправена и към партия „Национален фронт за спасение на България“, както и към други патриотични партии и организации.

Надяваме се всички патриоти и родолюбци заедно да се противопоставим на опитите за разпространение на антидържавни и противоконституционни идеи, пример за които са действията на радикалните ислямисти.

Като националноотговорна организация няма да допуснем провокации на верска и етническа основа, категорична е ВМРО.

Партията призовава българите, които ще дойдат на защитното шествие, да се въздържат от крайности и да не се поддават на каквито и да е било провокации.

Шествието ще тръгне в 9.00 ч. от сградата на Общината, по ул. „Цар Самуил“, след това площад „Константин Величков“, ул. „Асен Златарев“, ул. „Търговска“ и ще спре при Градската градина, срещу сградата на Съда.

Сред лозунгите, зад които ще застанат патриотите, са: „България е светска държава!“, „НЕ на религиозния фундаментализъм“ и „Вярата е за Бога, любовта – за Отечеството!“.

В началото на седмицата председателят на ВМРО Красимир Каракачанов изпрати писмо до кмета на града Тодор Попов, в което го призова да вземе мерки да се спрат религиозните постановки пред съда, които досега съпътстваха заседанията.

Централното ръководство на партията, в лицето на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки, и председателят и заместник-председателят на партия „Атака“ заминаха в средата на седмицата за спешна среща с кмета на Пазарджик. Те искаха да изразят опасенията си от провокации по време на демонстрацията и лично да му обяснят необходимостта от ред и сигурност по време на разглеждането на делото. За тяхно разочарование той е имал по-важни въпроси за решаване и не е откликнал на искането за разговор.

Лидерите на двете партии все пак успяха да се срещнат с началника на областната дирекция на МВР, на която са координирани мерките са сигурност. Партиите ще имат и свои звена за контрол, които ще си сътрудничат с полицията.

Присъединете се към събитието във Фейсбук.

Обзор на действията на темата

27 октомври 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Премиерът ни като историческа грамотност е нула

А като екип, който да го съветва, е две нули, допълни лидерът на ВМРО Имаме договор между две...

Слабаков с въпрос към европейските регулатори относно борбата с дезинформацията

Дезинформацията е огромен проблем. Сега всеки може да напише статия или да качи видео онлайн, което да събере хиляди, ако не и...

Красимир Каракачанов пред Dir.bg: През следващите 60 г. ще се обясняваме, че у нас не е имало фашизъм

Кирил Петков ще смени българските историци от комисията, които държат на историческите факти, президентът и премиерът имат различно разбиране по проблема Северна...

Мария Цветкова: Посещението на Кирил Петков в Скопие е пълен провал и обида за българите в РС Македония

Въпросът за техните права изцяло е отсъствал от разговорите на българския премиер с новото македонско правителство Недопустимо е...

Македонски българин към Кирил Петков: Решаването на спора трябва да започва с правата ни и да върви назад към историята

Докато Македония не ги реабилитира македонските българи, не заслужава започване на преговори Г-н Петков, като българин от Македония ще...

Доц. Михов: В Скопие историята е инструмент за формиране на антибългарско самосъзнание

Много „говорители“ за отношенията между България и Северна Македония напоследък обясняват как не трябва толкова да се държи на историята. Това е...

Ангел Джамбазки: Притеснен и разочарован съм от посещението на българския премиер в Скопие

Македония е безкрайно важна за България, за всеки един българин Притеснен и разочарован съм, а се двоумя само от...

Коментари