Начало Последни новини Шествие защитава пазарджишкия съд от верски и етнически провокации

Шествие защитава пазарджишкия съд от верски и етнически провокации

ВМРО организира шествие в подкрепа на спокойната работа на Районния съд в Пазарджик на 29 октомври (понеделник) от 9.00 ч. пред сградата на съда. Шествието се организира по повод предстоящото поредно заседание на делото за разпространение на радикален ислям в България.

Според ВМРО десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на Съда, оказват натиск върху независимата съдебна система в България, използвайки религията като оръжие.

Към инициативата на ВМРО се присъедини и партия „Атака“. Покана за общи действия по време на шествието беше отправена и към партия „Национален фронт за спасение на България“, както и към други патриотични партии и организации.

Надяваме се всички патриоти и родолюбци заедно да се противопоставим на опитите за разпространение на антидържавни и противоконституционни идеи, пример за които са действията на радикалните ислямисти.

Като националноотговорна организация няма да допуснем провокации на верска и етническа основа, категорична е ВМРО.

Партията призовава българите, които ще дойдат на защитното шествие, да се въздържат от крайности и да не се поддават на каквито и да е било провокации.

Шествието ще тръгне в 9.00 ч. от сградата на Общината, по ул. „Цар Самуил“, след това площад „Константин Величков“, ул. „Асен Златарев“, ул. „Търговска“ и ще спре при Градската градина, срещу сградата на Съда.

Сред лозунгите, зад които ще застанат патриотите, са: „България е светска държава!“, „НЕ на религиозния фундаментализъм“ и „Вярата е за Бога, любовта – за Отечеството!“.

В началото на седмицата председателят на ВМРО Красимир Каракачанов изпрати писмо до кмета на града Тодор Попов, в което го призова да вземе мерки да се спрат религиозните постановки пред съда, които досега съпътстваха заседанията.

Централното ръководство на партията, в лицето на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки, и председателят и заместник-председателят на партия „Атака“ заминаха в средата на седмицата за спешна среща с кмета на Пазарджик. Те искаха да изразят опасенията си от провокации по време на демонстрацията и лично да му обяснят необходимостта от ред и сигурност по време на разглеждането на делото. За тяхно разочарование той е имал по-важни въпроси за решаване и не е откликнал на искането за разговор.

Лидерите на двете партии все пак успяха да се срещнат с началника на областната дирекция на МВР, на която са координирани мерките са сигурност. Партиите ще имат и свои звена за контрол, които ще си сътрудничат с полицията.

Присъединете се към събитието във Фейсбук.

Обзор на действията на темата

27 октомври 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

На софийските гробища действа мафия, а поругаването на гроба на Стоянка Мутафова е един от стотиците случаи на година

Джамбазки към евродепутатите: Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор

Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор. Като Ви слуша човек, ще каже, че тази зала е пълна...

ВМРО в Раковски с редица инициативи, насочени към патриотичното възпитание, спорта, децата и хората с увреждания

Съветниците и членовете на ВМРО от община Раковски направиха отчет за работата си през последните месеци и свършените инициативи. Техните начинания са...

Трима войводи на ВМРО оживяха в картина на прочутия Борис Маскръчки

Проектът с трима войводи на ВМРО се реализира с помощта на организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Трима войводи...

ВМРО – Пловдив: Общината няма план за стратегическите обекти

Ръководството на ВМРО - Пловдив даде пресконференция по теми, свързани с предстоящата сесия и позицията на Организацията по предложенията, както и други...

Най-младият общински съветник Никола Чакалов: Политиката се нуждае от млади хора

Преди близо година в новоизбрания Общински съвет на Стара Загора влезе и един 18-годишен младеж, тогава още ученик в Търговската гимназия „Княз...

Мария Цветкова: Гражданите на Ямбол заслужават да имат нова и модерна болница

Ямболската нова и модерна болница ще бъде готова до края на 2022 г., увери здравният министър в отговор на въпроси на Цветкова...

Коментари