Начало Последни новини Шествие защитава пазарджишкия съд от верски и етнически провокации

Шествие защитава пазарджишкия съд от верски и етнически провокации

ВМРО организира шествие в подкрепа на спокойната работа на Районния съд в Пазарджик на 29 октомври (понеделник) от 9.00 ч. пред сградата на съда. Шествието се организира по повод предстоящото поредно заседание на делото за разпространение на радикален ислям в България.

Според ВМРО десетките забулени жени и мъже с дълги бради, нехарактерни за традициите на българските мюсюлмани, които се събираха досега пред сградата на Съда, оказват натиск върху независимата съдебна система в България, използвайки религията като оръжие.

Към инициативата на ВМРО се присъедини и партия „Атака“. Покана за общи действия по време на шествието беше отправена и към партия „Национален фронт за спасение на България“, както и към други патриотични партии и организации.

Надяваме се всички патриоти и родолюбци заедно да се противопоставим на опитите за разпространение на антидържавни и противоконституционни идеи, пример за които са действията на радикалните ислямисти.

Като националноотговорна организация няма да допуснем провокации на верска и етническа основа, категорична е ВМРО.

Партията призовава българите, които ще дойдат на защитното шествие, да се въздържат от крайности и да не се поддават на каквито и да е било провокации.

Шествието ще тръгне в 9.00 ч. от сградата на Общината, по ул. „Цар Самуил“, след това площад „Константин Величков“, ул. „Асен Златарев“, ул. „Търговска“ и ще спре при Градската градина, срещу сградата на Съда.

Сред лозунгите, зад които ще застанат патриотите, са: „България е светска държава!“, „НЕ на религиозния фундаментализъм“ и „Вярата е за Бога, любовта – за Отечеството!“.

В началото на седмицата председателят на ВМРО Красимир Каракачанов изпрати писмо до кмета на града Тодор Попов, в което го призова да вземе мерки да се спрат религиозните постановки пред съда, които досега съпътстваха заседанията.

Централното ръководство на партията, в лицето на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки, и председателят и заместник-председателят на партия „Атака“ заминаха в средата на седмицата за спешна среща с кмета на Пазарджик. Те искаха да изразят опасенията си от провокации по време на демонстрацията и лично да му обяснят необходимостта от ред и сигурност по време на разглеждането на делото. За тяхно разочарование той е имал по-важни въпроси за решаване и не е откликнал на искането за разговор.

Лидерите на двете партии все пак успяха да се срещнат с началника на областната дирекция на МВР, на която са координирани мерките са сигурност. Партиите ще имат и свои звена за контрол, които ще си сътрудничат с полицията.

Присъединете се към събитието във Фейсбук.

Обзор на действията на темата

27 октомври 2012

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО блокира Кресненското дефиле

Акцията #НеПредавайМакедония ще продължи неопределено време Ние от ВМРО още преди месеци предупредихме, че започваме с протести и концерти...

ВМРО сигнализира кмета на Враца за проблеми с електроподаването в кв. „Кулата“

Общинското ръководство на ВМРО изпрати сигнал до кмета на Община Враца Калин Каменов във връзка с проблемното електроснабдяване на квартал „Кулата“.

Николай Гергинов: Македония не е готова за ЕС

Коментар на председателят на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов по повод разпространената в медии информация за провокация спрямо България по случай...

Контрера сезира прокуратурата за „Български пощи“

Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви са реалните щети от тази безпрецедентна ситуация Общинският съветник...

Джамбазки: Несправедливият натиск на Европа за Македония прави българите евроскептици

Българският представител от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки направи изказване от трибуната на ЕП по отношение на...

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация. Това заяви Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, пред „Фокус“.

Искрен Веселинов: Подигравка – правителството връща по-малко, отколкото взема като ДДС вследствие на поскъпването на горивото

Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание за диалог Мерките на правителството са закъснели, в някаква...

Коментари