Начало Видео Стоян Божинов пита министъра на земеделието

Стоян Божинов пита министъра на земеделието

Стоян Божинов недоволен от отговор на министъра на земеделието относно ДГС „Първомай“

По време на днешния парламентарен контрол народният представител от ВМРО Стоян Божинов отправи въпрос към министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева относно Териториално поделение „Държавно горско стопанство Първомай“. Депутатът е бил уведомен за проблем при посещение в избирателния си район.

Със заповед на министъра се закрива ТП „Държавно горско стопанство“, като дейността на закритото подразделение в с. Първомай преминава към Петрич. Божинов казва, че не е нормално по-голямото подразделение да премине към по-малкото, какъвто е конкретният случай. Той посочва, че ТП „ДГС Първомай“ е определящо за икономиката не само на Първомай, но и на околните села, тъй като в него работят много хора.

Стоян Божинов счита, че заповедта е нецелесъобразна и неправилна и затова пита министър Танева ще бъде ли отменена. Народният представител от ВМРО пита също и колко служители ще бъдат съкратени при обединението, както и какви финансови резултати се очакват.

В отговора си министър Десислава Танева не даде никаква конкретика, а единственото, което стана ясно от думите ѝ, е, че сливането се прави по икономически причини. Тя също заяви, че няма да отмени заповедта.

Депутатът Стоян Божинов се възползва от правото си на реплика и изрази изключително  недоволство от получения отговор.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари