Начало Последни новини Циганският въпрос през 2010 година

Циганският въпрос през 2010 година

ВМРО обръща специално внимание на Циганския въпрос, защото неговото решаване е част от справянето с демографската криза в България.

Обзор на становищата и действията на ВМРО по Циганския въпрос през 2010 година – новини, начинания, статии в нашия блог.

4 хиляди са се подписали за референдум в район „Сердика“

Жители на столичния квартал „Орландовци“ искат произвеждането на референдум в район „Сердика“ за премахването на циганското гето в квартала. Ако каузата успее, това ще бъде първият местен референдум в София….

ВМРО във Варна продължава борбата срещу незаконното циганско строителство

Акцията на ДНСК за премахване на незаконни обекти не може да подминава незаконното строителство на цигански гета. Това беше тезата на ВМРО във Варна, изнесена на пресконференция вчера. Подали сме сигнал за незаконно строителство в района на циганския квартал “Максуда” съобщи регионалният организатор на ВМРО във Варна Стефан Соколов…

Екстериториалност

Текст от блога на Ангел Джамбазки. Ще рече правото и възможността за едно лице или група лица да не се съобразяват със законодателството на страната, на чиято територия пребивават. С такъв странен статут се ползват в България барбекюто на Доган и циганските гета. Нито в гетата, нито в двора на Доган българската държава смее да влезе. Дори с полиция. И когато го прави с видимо нежелание, отново е свързано с пазарлъци и гледане в земята.

ВМРО ще построи протестно селище от цигански тип в центъра на Варна

ВМРО подготвя сигнал срещу незаконните постройки в ромския квартал “Максуда” във Варна…

5+1 конкретни мерки за решаване на Циганския въпрос предлага ВМРО

Пет необходими и спешни действия и една дългосрочна политика предлага ВМРО на управляващите за начало на разрешаването на Циганския въпрос. Основното сред „петте мерки” е обвързването на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят. Това е начин за ограничаване на безотговорната раждаемост. Мерките бяха представени на пресконференция от ръководството на ВМРО. В нея участваха заместник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов, както и председателите на Организацията в София и в столичния район „Сердика” Васил Христов и Николай Дренчев…

ВМРО събира подписи срещу гето в „Орландовци

Подписка за премахване на незаконно изграденото циганско гето в столичния кв. „Орландовци“ ще се събира през следващите три месеца. Това стана ясно вчера на среща на представители на ВМРО и жители на квартала пред читалище „Райна Княгиня“…

Апокалипсис сега

Текст от блога на Ангел Джамбазки. Или „Мила Родино” vs „Джелем, джелем”. През 2050 г. това ще е изборът. По-скоро, през 2050 г. този избор ще е приключил в полза на известната циганска чалгия. Статистически, демографски, национално, географски – всякак. Българската държава няма да съществува. Поне не такава, каквато я познаваме.

ВМРО иска среща с Борисов по Циганския въпрос

Официално писмо с искане за среща с премиера Бойко Борисов ще внесе ръководството на ВМРО в понеделник (4 октомври 2010 г.) в Министерски съвет. Желанието е свързано с изострящия се проблем, свързан с циганите в България.

ВМРО изпрати писмо до Европейската комисия с мерки за решаване на Циганския въпрос

Писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу с предложение за решаване на Циганския въпрос внесоха членове и симпатизанти на ВМРО в представителството на Европейската комисия в София в 11 часа на 29 септември. Проявата на ВМРО е във връзка с провеждащото се заседание на Европейската комисия в Брюксел, на което отново ще бъде обсъден скандалът с изгонените от Франция цигани.

Демонстрация пред представителството на Европейската комисия заради Циганския въпрос

Членове и симпатизанти на ВМРО ще се съберат в сряда, 29 септември, в 11 ч., пред сградата на представителството на Европейската комисия в София на улица „Московска” 9, за да изразят позицията си за намиране на европейско решение на Циганския проблем.

Цигански работи или голямото ромско „включване”

Текст на Красимир Богданов – общински съветник от ВМРО. Вече няколко години живеем в „Десетилетието на ромското включване”. А може би по-правилно е да наречем последните 20 години в България – голямото ромско изключване.

ВМРО: Циганският въпрос е въпрос на национална сигурност

Ние от ВМРО смятаме, че самоизключването на циганските общности от системата на образованието, пазара на труда и обществото въобще е основен проблем на националната сигурност в много близка перспектива. При настоящите катастрофални демографски тенденции в рамките на десетилетия България ще изпитва огромни проблеми с мащабни несоциализирани групи. ВМРО няма да се умори да напомня, че у нас вече може да се говори за Цигански въпрос, който държавата се прави, че не забелязва. И ако не се намери решение за него, очакват ни етнически сблъсъци.
Министър-председателят трябва да разпореди компетентните органи цялостна ревизия за средствата на българските и на другите европейски данъкоплатци, похарчени за дейности по т.нар. „ромско включване”. След проверката, българските граждани заслужават да получат и ясна експертна оценка доколко тези средства са разходвани ефективно. Защото в последните десетилетия милиони потънаха в джобовете на „ромски лидери” без никакъв резултат.

Циганска държава или държава на циганите

Текст на Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО. След 20 години на „интеграция” и държавна безотговорност в огромната си част циганите в България са неграмотни, безработни, озлобени, незачитащи държавната власт и суверенитет, живеещи по собствени родово-общинни правила, а гетата, които обитават, са заплаха за собствеността и живота на околните българи. Примери – колкото искаш. От центъра на София до най-затънтената селска махаличка – този структурен за държавата проблем вече не може да бъде прикриван, въпреки щраусовата политика на „отговорните” в държавата фактори. Държавата постепенно се разпада по този признак. Засега обществено, но следващия етап е и териториално…

ВМРО: Демографската криза се превръща в катастрофа

Сборник с научни доклади за демографската катастрофа представиха ВМРО и Инициативния комитет за провеждане на демографска политика в България. Книгата е резултат от научната конференция, посветена на демографската криза, която се проведе неотдавна в Русе.
Вече следва да говорим за демографска катастрофа, а не просто за криза. Ако демографските тенденции се запазят, до десетилетия българите у нас ще останат екзотично застаряващо малцинство, обобщи проблема председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов: Докато има гета, няма да има интеграция

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, пред Агенция “Фокус”.

Фокус: Г-н Каракачанов, успя ли Франция да интегрира ромите си или точно, защото не успя, ги връща в България и Румъния? Красимир Каракачанов: Явно не са успели. След като циганите от България и Румъния вместо да се интегрират към европейския начин на живот, започнаха да циганизират Франция, явно не са успели, но не знам дали са и полагали усилия в това отношение, тъй като циганите от Българи и Румъния, които са във Франция или на други места в Европа, не повече от 10% от тях отиват, за да си търсят някаква почтена работа.

Красимир Каракачанов: Това, което направи Франция с циганите, е добро

Това, което направи Франция е добро, защото показа, че проблемът с циганите е сериозен, каза в интервю за Агенция “Фокус” Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, по повод коментарите във френската и българската общественост за експулсирането на цигани. По думите му – в подобни „клоунади” потъват много пари. „Така покриват едни пари. Те се крадат от едни чиновници по европейските институции, от разни техни ортаци в България, в Румъния, в Словакия, Чехия и т.н., които са направили някакви псевдоправозащитни организации или там псевдоинтегриращи организации за циганите. Тези пари потъват в разни джобове. Те не отиват по предназначение. Фактът, че Франция започва да ги гони, е показателен, че проблемът с циганите не е проблем само в България и Румъния, а е проблем в цяла Европа. И този проблем трябва да бъде решен със сериозни мерки, а не с разни мероприятия от рода на Хилядолетието на включването и ала-бала други гръмки неща, по които се харчат десетки и стотици милиони, а ефектът е малко повече от нула”, смята той.
По думите му – в България, докато има гета, няма да има интеграция на ромите.

Назад към Индия

Текст от блога на Костадин Костадинов. Трябва да се даде възможност на циганите да се приберат у дома. Там, откъдето са дошли в Европа преди 500 г. И тази възможност трябва да се предостави от Европейския съюз, защото проблема с циганите вече е европейски, не само български. Той впрочем никога не е бил само български, подобна е ситуацията с този етнос в почти всички европейски държави, но най-вече в Румъния, Словакия и Унгария. Радикалния проблем изисква радикално решение и то е завръщането на циганите в Индия.

ВМРО: Кога институциите ще обърнат внимание на проблема с циганите?

ВМРО ще участва утре, 31 юли 2010 г. в шествието „Равни права, равни задължения” в отговор на покана на организаторите за подкрепа. Шествието е протест срещу безнаказаната циганска престъпност.

Чисто битово клане

Текст на Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО. В неделя в София, на границата между Факултета и Овча купел тълпа от поне 50 цигани, въоръжени с брадви, колове и вили, нападна трима българи в двора на къщата им и закла 25-годишния Боби Райнов. Чисто битово. С брадвите. Това не е расистко или етническо убийство. Расистко е българин да се възмути в градския транспорт, че контрольорите подминават циганите мълчаливо. А те ги подминават, за да не получат някоя брадва в тила. Чисто битово. Този възмутен българин е расист и ксенофоб.

ВМРО осъжда циганската престъпност

Към ВМРО се обърнаха за подкрепа организаторите на утрешния протест пред Народното събрание с искане за справедливост по повод поредно брутално циганско убийство в София. Преди дни в „Овча купел” дребен скандал прерастна в яростен побой над 24-годишен мъж от страна цигани. Мъжът беше пребит до смърт.

Вода срещу труд е решението на проблема с циганските сметки в Сливен

Ползване на вода срещу труд. Това е предложението на представителите на ВМРО в днешната конференция за решаването на проблема с неплатените сметки за вода на циганите от квартал „Надежда” в Сливен.

ВМРО: Не използвайте циганите в политическите игри

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заминава утре за Сливен, за да се запознае на място с проблема с водоснабдяването на града, както и с ескалиращата циганската престъпност.Вчера Джамбазки, който е и председател на общинската комисия по ред и сигурност в София, обяви плана си за премахване на гетата на бул. „Европа” и т.нар. Виетнамски общежития и заселването на обитателите им в бивши казармени райони извън града.

Изчезващите български общини

Материал на студента по политология Петър Михайлов, в който е приведена прегледна картина на данни от националната статиска на демографските изменения у нас

ВМРО в Пловдив срещу поредната циганска наглост

ВМРО – Пловдив излезе с декларация относно поредната циганска наглост. Ето текста й: В ранната неделна утрин спокойствието на пловдичани бе нарушено от поредния инцидент с циганска каруца в нашия град. Ние от ВМРО настояваме общинската администрация и органите на реда да засилят контрола върху този проблем и нарушителите да бъдат наказани с цялата строгост на българското законодателство. Ако виновните за този пореден екшън отново не бъдат наказани, ще бъде ясно за нас и за пловдивската общественост, че забраната за движение на каруци в Пловдив, просто няма да бъде спазвана.

Събудете се, изчезваме! (из блога на Костадин Костадинов)

В България израстна едно поколение, което не знае български, има самочувствие на собственик на държавата (или поне на родното село, град или област засега…) и няма търпение да заеме мястото на все още доминиращия български етнос. И най-важното – хората от това поколение се размножават със скоростта на вирус, попаднал във възможно най-гостоприемна среда. С тези темпове на демографска експанзия след не повече от 20 години българите ще сме малцинство в държавата на циганите. Колкото по-бързо го осъзнаем, толкова по-добре. Защото ако не вземем мерки, много скоро цялата преса ще бъде пълна само с такива новини, като днешните. И няма какво да се лъжем, съвсем скоро ще трябва да си отговорим на въпроса – ние или те?

България 2050 – проект за демографска програма

Анализ на демографската ситуация в България

Българите сме мълчаливи съучастници в едно групово самоубийство според Костадин Костадинов

Пред демографска катастрофа сме. През 2050 г. в България българите ще са екзотично малцинство. Това заявиха на пресконференция в БТА проф. Трендафил Митев, проф. Петър Иванов, зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов и Искрен Веселинов.

ВМРО: Демографската и образователната политика преди всичко

Правителството днес одобри мерки за изпълнение на Националната стратегия за демографско развитие на Р България. ВМРО няма как да не се радва на всяко усилие в посока на решаването на демографския проблем на България. Лошото е обаче, че по тези въпроси у нас няма обществено обсъждане.
ВМРО има своя демографска програма, която ние предложихме още преди години, защото днес българите са застрашени от изчезване и скоро ще бъдем малцинство в собствената си държава.Предлагаме на управляващите три конкретни мерки: създаване на условия за завръщане на български емигранти, включително и чрез данъчни облекчения; стимулиране на заселването у нас на етнически българи от традиционната диаспора; изработване на политика, стимулираща раждаемостта сред застрашеното българско население и спиране на всякакви помощи, подпомагащи безотговорното създаване на деца сред циганите.

По повод „Деня на ромите” – позиция на ВМРО

Утре е т. нар. Ден на ромите. Вероятно отново ще се заговори за „интеграция”, за „включване”, за „права” и прочее безсъдържателни клишета от дървения политически език. „Утрешният ден е хубав повод да си припомним, че днес, в условията на криза, сме свидетели на съвършено обърната социална справедливост. Стилизирано, тя звучи така: хора, които работят, са принудени да издържат хора, които дори раждат деца, заради социалните помощи. Работещите български граждани са принудени да плащат своя данък „цигани”. Макар и твърде далеч от вездесъщата политическа „коректност”, тази тежка констатация съдържа много повече загриженост към циганите от всичките ефектни, но празни фрази в стил „Ден на ромите”.

Днес започна подписката срещу гетото във „Връбница”

Подписка за премахване на незаконното гето до последната метростанция в квартал „Обеля” започна днес. Началото бе дадено от членове на изпълнителния комитет от гражданите на район „Връбница”, заедно с представители на ВМРО, в присъствието на кмета на района Младен Младенов.

Подпиши се, събори гетото! ВМРО подема гражданска инициатива срещу циганската престъпност

Комитет от граждани на район „Връбница” заедно с ВМРО подемат гражданска инициатива за премахване на незаконното циганско гето, оформило се до последната спирка на метрото.

Последни Новини

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir