Начало Видео Веселинов - НС - 25 юни 2020

Веселинов – НС – 25 юни 2020

Искрен Веселинов: Продължаваме да настояваме за промени, за да се спре паразитирането върху социалната система!

По време на разискването на питането на депутатите от ВМРО Искрен Веселинов и Александър Сиди към министъра на труда и социалната политика Деница Сачева относно фрагментирано законодателство в социалната политика Веселинов взе думата в реплика на депутат от БСП.

Ето какво каза заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ВМРО Искрен Веселинов от трибуната в Народното събрание:

Не е въпроса какво сме правили последните три години, а какво сте правили Вие от БСП през последните тридесет. Тази социална система има дефекти и няма принос. Истината е, че се опитваме да решим проблема цялостно, не само през кръпки в закон.

Не може лице да получава камара помощи без никой да държи сметка колко взимат накрая на месец. Има хора, за които като теглят чертата е по-добре да не работят, а да висят социалната система.

Това е проблем, който поставяме последните петнадесет години. Мисля че сега има смелост в мнозинството да се промени това.

Да, може да вдигнем данъците три пъти и да раздаваме на всеки кой колкото иска. Но кой ще плаща? Това е извратено социално законодателство.

Припомняме, че Патриотите от ВМРО искат отмяна на ЗСУ. Кодексът трябва да обедини в един нормативен акт цялостната държавна политика в тази сфера, при условие че поставя семейството и децата като основна ценност на обществото.

От парламентарната трибуна Веселинов обвини БСП, че подстрекават хората на протест срещу ЗСУ, но същевременно на комисия гласувате против отлагането му. Явно колкото по-гръмко изричате една лъжа, си вярате, че тя е истина. Няма по-лъжлива и лицемерна партия от Вас, заява той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари