Начало Видео Веселинов в "Офанзива" - 18.11.2017

Веселинов в „Офанзива“ – 18.11.2017

Искрен Веселинов: България и Македония трябва да търсят общо политическо бъдеще

БСП демонстрират постоянно желание за конфронтация. Димитър Главчев е жертва на добре организиран рекет на опозицията, смята патриотът

Господин Главчев стана жертва на един добре организиран рекет от страна на опозицията, каза в „Офанзива с Любо Огнянов“ Искрен Веселинов, народен представител от ВМРО и заместник-председател на ПГ на Обединени патриоти.

Със своя бойкот опозицията заплашваше господин Таяни (председател на европарламента) да говори пред полупразна зала. Работеше се целево, господин Главчев го оцени като заплаха и постави своя личен интерес под институционалния, обясни Искрен Веселинов.

Всички сме емоционални, голяма част от решенията си взимаме под емоция. Решението на Димитър Главчев не беше в противоречие на правилника. Той избра едно по-тежко наказание, което ескалира конфликта, съгласен съм, но имаше целево търсена провокация, на която той се поддаде, коментира още Веселинов.

БСП демонстрират постоянно желание за конфронтация и постоянно желание за очерняне на България.

Дали ще имаме коректно отношение от тези, които поискаха главата на Димитър Главчев, и съответно – национално отговорно отношение, в това силно се съмнявам, каза Искрен Веселинов.

Той изрази съжаление, че в сегашния парламент се наблюдава най-голяма профанизация на езика.

Аз пак връщам нещата към стила, защото за съжаление това НС е парламентът, в който най-много може да се говори за профанизацията на езика. Не бягам от гафовете на нашия отбор, но на трибуната на НС има такива, които считат своите бисери за някакво велико постижение, а тази еснафщина руши институцията. Не зная дали това не е и целта на госпожа Нинова – да профанизира институцията НС. Такъв език няма място на трибуната на Народното събрание.

Веселинов коментира и все по-близките отношения между България и Македония. Според него двете държави трябва да се сближават и да търсят общо политическо бъдеще.

Допреди три месеца аз не виждах воля от страна на Македония дори да си говорят с нас. Но ето, че си говорим, виждаме се, общуваме. Според мен размразяването на общуването е първата и най-важна стъпка. Подписахме споразумение, което предвижда уточняване и премахване на фалшификациите в историята, които са фундамента на македонизма.

Не знам какъв тип македонизъм може да вирее, когато се напише автентичната история, че всички тези борци за свобода на Македония са българи, които се борят за свободата на българи. И всички останали политически формули, които са предлагани за Македония – Швейцария на Балканите и т.н., всъщност са това са формули, за да се избегне натиска на Великите сили и на околните съседни страни. Всичко това трябва да се прочете и осмисли и то рано или късно ще даде своя резултат.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Не вярвам загиналите в Кот д’Ивоар българи да са участвали в бойни действия

Не е новина, че български бивши военни обучават пилоти в няколко африкански държави, Кот д’Ивоар е една от държавите. Доколкото знам, те...

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Коментари