Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 10-12 юли 2010

вижте новините за нас – 10-12 юли 2010

“Дневен Труд”: Ако спрат течовете, цената на водата в София пада

Нюз.бг: ВМРО срещу концесията на „Софийска вода“

BNews: ВМРО иска прекратяване на концесията на „Софийска вода“

Дарик нюз София: Загубите на вода в София намалели с 10%

Актуално.ком: Концесията на водата на София е било грешен стопански ход

„Медиапул”: Общински съветник от ВМРО иска да се прекрати концесията на „Софийска вода“

Всекиден.ком: Експерти искат общината да управлява „Софийска вода“

„Капитал”: На Сатурн или в Кеймбридж

БНТ: “Балкански експрес” мина на метри от подписката на ВМРО в Русе

„Стандарт”: Махат гетата от София

Агенция „Фокус“: Ангел Джамбазки: Финансирането на Общинската полиция да става като делигираните държавни дейности през държавния бюджет

Агенция „Фокус“: Опазването на реда в съответната община трябва да е работа на Общинската полиция, според Ангел Джамбазки

Агенция „Фокус“: Ангел Джамбазки: Отдаването на водата на София на концесия е било погрешен стопански ход и договорът трябва да бъде развален

Нюз.бг: Чисто битово клане

ББТ, „Пресечни точки“: Как да решим проблема с ромските гета у нас?


“Дневен Труд”: Ако спрат течовете, цената на водата в София пада

12 юли 2010
Цената на водата в София сега щеше да е 65 ст. на кубик, ако загубите по преносната мрежа бяха намалени до 32% през 2006 г., както е по концесионен договор. Сега столичани плащат по 1,54 лв./куб. м, а течовете са около 60% – колкото и през 2000 г., когато е сключена 25-годишната концесия със “Софийска вода”. Това заявиха вчера зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в столицата Ангел Джамбазки и шефът на националния комитет за подобряване на водоснабдяването Ганчо Хитров.
Джамбазки щял да внесе предложение в градския парламент за прекратяване на концесията заради неизпълнение на договора в частта за цената и намаляване на загубите. Той очаква подкрепа от политическите групи, тъй като от години има недоволство срещу концесията.
“Ако в 2000 г. е имало политическа нужда от концесията, за да получим подкрепата на Тони Блеър за членството ни в ЕС, сега няма да ни изключат от съюза, ако развалим договора, който вреди на града”, каза Джамбазки. Концесията бе спечелена от английската “Интернешенъл уотър”. Сегашният собственик на голяма част от дяловете в “Софийска вода” “Юнайтед ютилитис” се готви да продаде дела си на френската “Веолия”.

Хитров обяви, че общината имала основания да прекрати концесията и затова нямало да плаща неустойки. Комитетът ще пише до всички партии у нас за съдействие за разглеждане на проблема в парламента. Щял да сезира и Еврокомисията.

Пълен текст:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=541030

Нюз.бг: ВМРО срещу концесията на „Софийска вода“

11 юли 2010
Според ВМРО „Софийска вода“ не си изпълнява концесионните задължения. Това заяви зам.-председателят на партията и общински съветник Ангел Джамбазки.
По време на пресконференция съвместно с представители на организационния комитет за прекратяване на концесията на ВиК системата в София и Националния комитет за подобряване на водоснабдяването в България стана ясно, че тази концесия е вредна за София.
Ангел Джамбазки обяви, че повод за изявлението е информацията, че концесията на водата в София ще бъде препродадена от сегашния й собственик на френската фирма „Веолия“.
От ВМРО посочиха, че средната цена на водата според договора на „Софийска вода“, който е сключен през 2000-ната година, е трябвало да бъде 0,65 стотинки. В момента цената на един кубик вода е 1,54 лв. без ДДС, което е приблизително 4 пъти повече, подчерта Джамбазки.
Показател за дейността на едно такова дружество е освен цената на водата и размерът на загубите, които има във водопроводната мрежа. През 2000-ата година, когато е бил сключен договорът, тези загуби са били около 60%.
Поетият ангажимент от „Софийска вода“ е бил тези загуби да намалеят с около 6-7% на година, т.е. сега загубите да бъдат около 27%. В момента ДКЕВР потвърждава загуби от 60,47%, което е повече дори от първоначалните. Това са две от основните причини, които карат представителите на ВМРО да мислят, че когато общината вземе решение да прекрати концесионния договор, тя ще има достатъчно правни основания за това.
Анализът на ВМРО за практиките на водоснабдяването в много страни от ЕС показва, че настроението в повечето европейски държави е срещу това водата да бъде давана на концесия. Водата е естествено благо и няма възможност да си избереш някой друг да ти я доставя, подчерта Ангел Джамбазки.
По думите му, не можеш да си изкопаеш кладенец в центъра на София. Според ВМРО водата като обществено благо би трябвало да бъде управлявана публично от ВиК дружества на общината. От ВМРО подчертаха още, че никъде другаде в България няма водна концесия, въпреки че такива апетити е имало във Варна и Шумен. Те обаче не са били реализирани, припомни Ангел Джамбазки.
На пресконференцията стана ясно още, че концесията е сключена по време на Стефан Софиянски. Според представители на националния комитет за подобряване на водоснабдяването в България по това време е имало сериозен натиск отвън и по-конкретно от тогавашния премиер на Англия Тони Блеър, който тогава е настоявал именно английската фирма да поеме концесията в София.
Освен това по това време България все още е гонила амбициите си да стане член на НАТО, а по-късно и на ЕС и вероятно това също е било от значение за решението тогава.
На пресконференцията на ВМРО присъства и изпълнителният директор на „Софийска вода“ Иван Иванов, който коментира, че загубите на вода са намалели с около 10% откакто тече концесията. По думите му обаче, измерването на загубите в проценти, не е правилният метод. Той посочи още, че в концесионния договор има фиксирана цена на водата за първите три години, както и формула, по която цената трябва да се актуализира, спрямо икономическите параметри всяка година.
След това влезе в сила законът за регулиране на ВиК услугите и ние използваме формулата, която е предоставена в нормативната уредба, за да смятаме цената“, обясни Иван Иванов.
По думите му, цената на водата в София се повишава дори по-малко, отколкото във всички други градове на България, където няма концесия. Според Иван Иванов ако концесията бъде прекратена ще се плащат големи неустойки и това въобще няма да е полезно за страната ни.
В тази компания работят само българи. Има само един чужденец за момента и дефакто това са хората, които работят по водоснабдяването , заяви Иванов. По думите му ако се смени формата на управление, „Софийска вода“ няма да има възможността да използва чуждестранния опит.
„В същото време обаче ще трябва да се изплащат неустойки и заеми, като неустойките зависят от основанията за прекратяване на договора. По думите на Иванов през всички 10 години до сега целият български персонал е бил обучаван на тези чуждестранни практики , посочи Иванов.
Фирмата „Юнайтед утилити“, която е взела на концесия водата в София, по думите на Иванов си тръгва, като завещава на „Веолия“ един добре обучен персонал.
Пълен текст:
http://news.ibox.bg/news/id_624789450

BNews: ВМРО иска прекратяване на концесията на „Софийска вода“

11 юли 2010
Позицията на ВМРО е, че „Софийска вода“ не си изпълнява концесионните задължения. Според нас тази концесия вреди на града.
Това заяви заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в СОС Ангел Джамбазки. Според него концесионерът е нарушил договора си по два основни пункта – цената на водата и загубите.
Средната цена на водата по договора, сключен през 2000 г., е трябвало да бъде 0,65 лева. Сега цената на един кубик вода е 1,54 лева без ДДС, заяви Джамбазки.
Другият основен показател, по който се оценява дейността на едно ВиК дружество според него е големината на загубите, които има по водопроводната мрежа. Когато е бил сключен договорът със „Софийска вода“ те са били около 60%. Поетият ангажимент от „Софийска вода“ е бил тези загуби да намаляват всяка година с 6-7% и сега би трябвало да бъдат 27%, обясни Джамбазки.
Сега обаче от ДКЕВР утвърждавали загуби от 60,4%, което говорело, че договорът не е бил изпълняват в тази му точка.
Това са две от основните причини, които ни карат да мислим, че когато общината вземе решение за прекратяване на този договор, тя ще има достатъчно правни основания да го направи поради неизпълнение, допълни зам.-председателят на ВМРО. Според него не е случайно, че само в София има концесия за водата, защото в повечето държави, а и в останалите градове в страната, водата е на общинските ВиК дружества.
Пълен текст:
http://www.bnews.bg/article-12470

Дарик нюз София: Загубите на вода в София намалели с 10%

11 юли 2010
За разваляне на концесионния договор за водата на София, настояха от ВМРО и Националният комитет за подобряване на водоснабдяването в България. Според тях „Софийска вода“ не изпълнява концесионните си задължения, като не спазва поети ангажименти при подписването на договора. Изпълнителният директор на фирмата Иван Иванов отхвърли тези обвинения и каза, че при евентуално разваляне на концесията ще трябва да се плащат големи неустойки.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=558536

Актуално.ком: Концесията на водата на София е било грешен стопански ход

11 юли 2010
Отдаването на водата на София на концесия е било погрешен стопански ход и договорът трябва да бъде развален. Това каза общинският съветник в Столичния общински съвет и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, предаде агенция Фокус.
Пълен текст:
http://society.actualno.com/news_306209.html

„Медиапул”: Общински съветник от ВМРО иска да се прекрати концесията на „Софийска вода“

11 юли 2010
Искане да бъде прекратена концесията за столичното водоснабдяване ще внесе в общинския съвет заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който е и общински съветник от ГЕРБ. Той обяви на пресконференция в неделя, че ако се прекрати концесията, ще има обществен контрол и ВиК-дружеството ще се управлява по-добре. Сегашната фирма-концeсионер „Софийска вода“ печели без да влага средства в задължителните дейности, каза той.
Пълен текст:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=167608

Всекиден.ком: Експерти искат общината да управлява „Софийска вода“

11 юли 2010
Според Хитров и общинският съветник Ангел Джамбазки, който е и зам.-председател на ВМРО, концесионерът към момента не изпълнява задълженията си по договора и той трябва да бъде прекратен. Те посочиха, че средната цена на водата до 2025 г. е трябвало да бъде 0.65 лева за кубичен метър, а сега тя е 1.60 лева. Като друг проблем те посочиха, че според концесионния договор загубите на вода би трябвало да бъдат 27 процента, а те са над 60 процента. По думите на Хитров и Джамбазки, подготвя се препродажбата на дружеството на френска фирма, което според тях няма да подобри сегашното изпълнение на концесията.
Пълен текст:
http://www.vsekiden.com/72531

„Капитал”: На Сатурн или в Кеймбридж

10 юли 2010
„На тези, които не им харесва, да отидат да живеят в Швейцария. Това е България, това е мястото, където живеем, такава е ситуацията.“ Така реагира лидерът на ромската партия ДРОМ Илия Илиев, понастоящем общински съветник от ГЕРБ в София.
Думите му са в отговор на въпрос какво ще обясни на българите, които живеят край ромските гета в столицата и се оплакват, че ги крадат, обират, изнасилват. Докато Илиев (известен потомък на богата кардарашка фамилия) се е разположил на дивана в „Стаята на съветника“ в общината, десетина хиляди цигани живеят в ужасна мизерия. Баталова воденица, Захарна фабрика (срещу бившия завод „Електрометал“), на входа на София край бул. „Европа“, т.нар. виетнамски общежития са някои от махалите, където те са се (само)изолирали (историите им – в каретата). Според лидера на ДРОМ няма проблем те да останат там „поне още петилетка“.
Точно на обратното мнение е колегата му от групата на ГЕРБ и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той предлага ромите от виетнамските общежития да бъдат преместени на терени на бивши казарми край София. Общината или държавата да им осигури възможности – разрешителни, материали, проекти, а те със собствен труд да си построят жилища. Ако моделът проработи, може да се приложи и за обитателите на Баталова воденица, Захарна фабрика и др. Група от общината с представители на дирекцията по архитектура и градоустройство, отдел „Общинска собственост“ и експерти вече са огледали няколко имота, с идеята е запознат в детайли и председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов.
Процедурата донякъде е задействана, в Министерството на отбраната вече има писмо от София със запитване дали може имотите да й бъдат прехвърлени.

Гетата са дискриминация спрямо българите
Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО
Циганските гета трябва да се премахнат заради сигурността на хората, които живеят около тях. Понастоящем държавата не може да гарантира здравето, живота и имота на българите там, с което директно отстъпва от основното си задължение – осигуряване на обществен ред и сигурност на територията си, основан на общото прилагане на законите за всички български граждани. Това е дискриминация спрямо българите. Не може да става дума за никакви комисионни или интереси от премахването на гетата – единствено водещ тук е интересът на хората наоколо да живеят нормално.Подобна теза е изключително нелепа, особено от устата на човек с богато криминално и съдебно минало.
Понастоящем циганите във Виетнамските общежития режат и продават на скрап металните конструкции на блокчетата, общинска собственост. Циганските „лидери“ имат интерес гетата да не се разрушават, защото по този начин държат десетки хора в мизерия, неграмотност и нищета, чиито гласове лесно купуват и манипулират по време на избори – вижте изборните резултати. По този начин се манипулира и самото провеждане на избори и се компроментира представителната власт.
Пълен текст:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2010/07/09/930365_na_saturn_ili_v_keimbridj/?sp=0#storystart

БНТ: “Балкански експрес” мина на метри от подписката на ВМРО в Русе

9 юли 2010
Предаването на турската обществена телевизия „Балкански експрес“ се излъчи днес от Русе, последната спирка на българска територия.
Русенци не проявиха голям интерес към гостуването на екипа на турската държавна телевизия. Излъчването стана на метри от подписката на ВМРО срещу членството на Турция в ЕС.
Влакът ще продължи пътуването си към Букурещ и Констанца. Освен през България, композицията ще премине последователно през още 7 балкански държави. Обиколката ще приключи на 20-ти август в Истанбул.
Пълен текст:
http://bnt.bg/bg/news/view/32585/au_balkanski_ekspres_au_pristigna_v_ruse

„Стандарт”: Махат гетата от София

10 юли 2010
Столична община ще се опита да махне от града незаконните ромски гета до края на годината. Още не е ясно обаче къде. Със сигурност ромите няма да се преселят в Сливница, Божурище, Кремиковци или Суходол, съобщи шефът на комисията по ред и сигурност Ангел Джамбазки. Според него нямат основание опасенията на кметовете на Божурище и Сливница, че ромите от София ще се прехвърлят в градовете им. В общината изселването на гетата там не е обсъждано.
Пълен текст:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-07-10&article=331899

Агенция „Фокус“: Ангел Джамбазки: Финансирането на Общинската полиция да става като делигираните държавни дейности през държавния бюджет

12 юли 2010
По темата за създаването на звеното на Общинската полиция в София, докъде стигна процесът и какви ще са правомощията на общинските полицаи Агенция „Фокус” разговаря с председателя на Комисията по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.
Фокус: Г-н Джамбазки, преди време вие заявихте, че до края на тази година в София ще има изградена общинска полиция. Докъде стигна реализирането на този проект?
Ангел Джамбазки: До финансирането най-простичко казано. Ние имахме като задължение да изготвим нормативната база, да я съгласуваме с Министерство на вътрешните работи, да оценим плюсовете и минусите. Това е свършено и нашият доклад беше предаден на кмета на Столична община, тъй като комисията беше назначена със заповед на кмета. Тя си свърши работата, изготви правилник за дейността на Общинската полиция, разписа го, поетапно показа колко общински полицаи ще трябват на града, с колко може да се започне и МВР прие тази наредба. От тук – нататък трябва да се осигури финансирането на проекта – предвиждане на средства в общинския и държавния бюджет, за да може Общинската полиция да започне да функционира.
Фокус: Как ще се осъществява финансирането на това звено и доколко по-изгодно ще бъде за общините?
Ангел Джамбазки: Това, което ние направихме като предложение в нашия доклад, е финансирането на Общинската полиция да става като делигираните държавни дейности, например училищата, т.е. през държавния бюджет. В противен случай ще се получи една несправедливост спрямо гражданите на общините, в които има общинска полиция. Тези хора си плащат данъците както всички останали и те отиват в държавния бюджет, а от държавния бюджет се финансира МВР, т.е. всички ние като български граждани от нашите средства се финансират издръжката и заплатите на служителите на МВР. Ако се наложи, каквото е предложението на МВР – Общинската полиция да се финансира от града, от общинския бюджет – ще се получи двойно заплащане, защото веднъж плащаме за държавната полиция, а в същото време плащаме за същата услуга през Общинска полиция. Това според нас е абсолютно несправедливо. Затова предложихме да се направи достатъчно добра сметка и съответните необходими промени в държавния бюджет, така че един полицай да бъде оценен колко струва като издръжка, осигуряване и заплата. След като е ясно колко общински полицаи трябват на съответната община, финансирането ще става през държавния бюджет – така, както е финансирането на училищата. Сметната е издръжката на 1 учител или на 1 ученик и от държавния бюджет целево се превеждат средства.
Фокус: Как ще се направи разграничение между правомощията на Общинска полиция и на държавните полицаи, така че да не се стигне дотам, че едните да казват, че това е работа на другите?
Ангел Джамбазки: Няма никакъв проблем да се направи разграничение. Общинските дела, свързани със сигурността, са свързани с дейността на униформените служители и районните инспектори. Това са хора, които ние всеки ден трябва да виждаме на улицата, това би трябвало да са хората, които да носят отговорността за опазване на обществения ред, тъй като общественият ред е абсолютно задължение на кмета на общината. Това не е вменено на министъра на вътрешните работи и да бъде работа на държавната полиция. Това си е задължение на кмета на общината – да опазва реда на територията на съответната община. Следователно това трябва да е работата на Общинската полиция – опазване на обществения ред, спазването на общинските наредби. Понастоящем много звена в общината отговарят за спазването на тези наредби. Инспекторите на Инспектората, отделите „Търговска дейност”, районните кметове, кметът на общината. В резултат на това се получава така, че има силно проблемна събираемост на глобите, а и хората не се формира чувството за справедливост, когато се извърши 1 нарушение. Като видите една кола, паркирана в градинка или зелена зона и видите, че човекът не се санкционира, защото никой не се съобразява с цивилните инспектори, това поражда проблеми в обществения ред в града. Един полицай може винаги да глоби един нарушител. Инспекторатът в София е бил създаден за контрол на дейностите по чистотата. Функциите и задачите бяха разширени именно заради невъзможността на районните администрации да осъществяват контрола върху търговската дейност, върху уличните търговци и т.н. Инспектората се занимава и с тези дейности, но той е бил замислен като структура, която да отговаря пряко и главно за дейностите по почистването, тъй като това и сега е проблем на столичния град. Няма да има дублиране на задачи и на функции – дейността на общинската полиция ще бъде свързана с опазване на обществения ред, със спазване на общинските наредби, водене и контрол върху домовите книги. Всеки един районен инспектор трябва да е наясно със състоянието на домовите книги в поверения му район, трябва да има информация за броя на живущите в района, за социалния им статус, има ли проблемни хора в квартала. Това е т.нар. предварителна работа на полицията – да работи преди да има престъпления. Понастоящем районният полицейски инспектор е откъснат от тази работа, защото няма преки възможности и функции за контрол върху домовите книги.
Фокус: Казахте, че е изработен правилник за дейността на Общинската полиция. Какво се залага в този правилник? Доколко вашите предложения намират подкрепа от страна на вътрешния министър?
Ангел Джамбазки: Доколко намира подкрепа от министъра не мога да кажа. Мога да кажа, че правилникът съдържа дейностите на общинската полиция и нивата на координация на компетентностите, т.е. кой кого командва, кой как командва, кой издава заповедите, т.е. организацията на дейността на Общинска полиция. Тя ще има двойно подчинение – оперативното ще е на кмета на общината, а методическото ще е към министъра на вътрешните работи.
Фокус: Доколко срещате подкрепа за вашите предложения от страна зам.-кмета по сигурността?
Ангел Джамбазки: Съгласно заповедта на кмета на общината Общинска полиция ще е на подчинение на зам.-кмета по сигурността. На този етап имаме пълно разбирателство и заедно обсъждаме предложенията.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=f15325

Агенция „Фокус“: Опазването на реда в съответната община трябва да е работа на Общинската полиция, според Ангел Джамбазки

11 юли 2010
Задължение на кмета на общината е да опазва реда на територията на съответната община. Това не е вменено на министъра на вътрешните работи и да бъде работа на държавната полиция. Следователно това трябва да е работата на Общинската полиция – опазване на обществения ред, спазването на общинските наредби. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” председателят на Комисията по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Според него, униформените служители и районните инспектори са хора, които ние всеки ден трябва да виждаме на улицата, това би трябвало да са хората, които да носят отговорността за опазване на обществения ред, тъй като общественият ред е абсолютно задължение на кмета на общината. „Понастоящем много звена в общината отговарят за спазването на тези наредби. Инспекторите на Инспектората, отделите „Търговска дейност”, районните кметове, кметът на общината. В резултат на това се получава така, че има силно проблемна събираемост на глобите, а и в хората не се формира чувството за справедливост, когато се извърши едно нарушение. Като видите една кола, паркирана в градинка или зелена зона и видите, че човекът не се санкционира, защото никой не се съобразява с цивилните инспектори, това поражда проблем”, каза още той. Според Джамбазки, всеки един районен инспектор трябва да е наясно със състоянието на домовите книги в поверения му район, трябва да има информация за броя на живущите в района, за социалния им статус, има ли проблемни хора в квартала. „Това е т.нар. предварителна работа на полицията – да работи преди да има престъпления. Понастоящем районният полицейски инспектор е откъснат от тази работа, защото няма преки възможности и функции за контрол върху домовите книги”, посочи още той.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1417964

Агенция „Фокус“: Ангел Джамбазки: Отдаването на водата на София на концесия е било погрешен стопански ход и договорът трябва да бъде развален

11 юли 2010
София. Отдаването на водата на София на концесия е било погрешен стопански ход и договорът трябва да бъде развален. Това каза пред Агенция „Фокус” общинският съветник в Столичния общински съвет и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той припомни, че концесионният договор е подписан през 2000 г. за срок от 25 години и добави, че „Софийска вода” е спечелила концесията на базата на най-ниска предлагана цена. Дружеството е поело ангажимент всяка година загубите да намаляват с 6-7%. През 2000 г. те са били 60%, а понастоящем загубите, които се фактурират, са 60.07%.
Концесията е продавана два пъти и сега се прави опит да се продаде трети път. Френска компания е проявила интерес да изкупи акциите на собственика на „Софийска вода”. Според нас тази концесия не е в полза за софиянци и трябва да бъде развалена. Това е ясна политическа позиция на ВМРО, отбеляза Джамбазки. Според него повечето общински съветници били на мнение, че концесията не е добра за София.
Пълен текст:
http://www.focus-news.net/?id=n1417862

Нюз.бг: Чисто битово клане

9 юли 2010
News.bg публикува текста без редакция. Авторът, изпратил материала, го е подписал с името Ангел Джамбазки.
В неделя в София, на границата между Факултета и Овча купел тълпа от поне 50 цигани, въоръжени с брадви, колове и вили, нападна трима българи в двора на къщата им и закла 25-годишния Боби Райнов. Чисто битово. С брадвите. Това не е расистко или етническо убийство.
Расистко е българин да се възмути в градския транспорт, че контрольорите подминават циганите мълчаливо. А те ги подминават, за да не получат някоя брадва в тила. Чисто битово. Този възмутен българин е расист и ксенофоб.
Убийството, по точно клането, на Боби Райнов за медиите е „Случаят Райнов”. Той е неизяснен. Не е ясно точно колко е виновен Боби. Защото със сигурност е виновен. Когато има скандал и побой между 3-ма българи и 50 цигани, помъкнали брадви, задължително са виновни българите. Българите са расисти, циганите с брадвите са отивали за гъби. Това им е неразделна част от бита. Като ходят из София да си носят брадвите.
Пълен текст:
http://news.ibox.bg/opinion/id_536812027

ББТ, „Пресечни точки“: Как да решим проблема с ромските гета у нас?
10 юли 2010

Ромите от гетата в София да построят сами новите си жилища върху терени на бивши военни поделения край столицата, а местата на незаконните им гета да бъдат превърнати в зелени зони, предложи зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Пресечни точки” по ББТ.

Видео: http://bbt.tv/video/1597

Последни Новини

Сглобката е вредна за България и носи повече щети, отколкото ползи

От ВМРО – Българско национално движение не виждаме никакъв обществено полезен смисъл от съществуването на т.нар. „сглобка“. Видната, но неофициализирана формално коалиция...

Карлос Контрера: Целта не сте Вие, целта са Вашите деца

Заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Карлос Контрера във „Фейсбук“: Видяхте ли този билборд? Харесва ли Ви?...

Каракачанов: Тагарев тежи на ГЕРБ и ДПС. Той излага България

На Еманюел Макрон му е ясно, че няма как да се пратят войски на НАТО в Украйна – поне Турция и Унгария...

ВМРО – Кюстендил спази традицията: дариха 1000 мартеници и 1000 знамена

Те бяха раздадени в селата Радловци, Раждавица и Рашка Гращица ВМРО - Кюстендил превърна в традиция подаряването на мартеници...

МВнР със скандален гаф за произхода на българите

Председателят на ВМРО и историк д-р Красимир Каракачанов алармира за случая  „Прабългарите – народ от тюркски произход“ – това...

Лобисткият закон за перките в Черно море трябва да бъде оттеглен!

Подкрепяме напълно хотелиерите, ресторантьорите, рибарите и жителите на морските райони Проектът за Закон за енергията от възобновяеми източници в...

Красимир Каракачанов: В момента тече пазарлъка кой какви позиции ще заеме след ротацията

Нашите БТР-и в Украйна ще бъдат едни пътуващи ковчези Ротация ще има, а в момента тече пазарлъка кой какви...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir