Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 11 февруари 2011

вижте новините за нас – 11 февруари 2011

News.bg: Какво прави общината с кучетата, пита ВМРО


Dnes.bg: ВМРО: Проблемът с бездомните кучета е все по-сериозен


Дарик нюз София: ВМРО иска поскъпване на глобите за нерегистрирани домашни любимци


Агенция „Фокус“: ВМРО предложи мерки за справяне с бездомните кучета в столицата


Агенция „КРОСС”: ВМРО има решение бездомните кучета


Фрог нюз: ВМРО: Все по-сериозен е проблемът с бездомните кучета


Дарик нюз Стара Загора: От ВМРО предлагат Общинска програма за подпомагане на бездетни семейства


Стандарт Нюз: Воеводи стимулират раждаемостта


Дарик нюз Русе: Десните: В Бюджет 2011 няма приоритети


Русе Инфо: Русенци искат изграждане на подземни и надземни паркинги


„Република”: Задават се новини на цигански


News.bg: Какво прави общината с кучетата, пита ВМРО

9 февруари 2011

Общинският съветник от ВМРО в София Ангел Джамбазки внесе в деловодството на Столичната община проект с предложения за промени в общински наредби.
Чрез тях се предлага драстично завишаване на санкциите към безотговорните собственици на домашни кучета, както и към административните служители, които отговарят за събирането на таксите за домашни животни и за контрола върху тях.
ВМРО настоява министър Мирослав Найденов, който е доскорошен директор на общинското предприятие „Екоравновесие“, да даде обяснение защо за близо две години като министър не е спазил обещанието си за изработване и прилагане на национален план за справяне с проблема с бездомните кучета в българските градове.

Пълен текст


Dnes.bg: ВМРО: Проблемът с бездомните кучета е все по-сериозен

9 февруари 2011

Драстично завишаване на санкциите към безотговорните собственици на домашни кучета, както и към административните служители, които отговарят за събирането на таксите за домашни животни и за контрола върху тях, предлагат от ВМРО.
По-рано през деня общинският съветник от войводите в София Ангел Джамбазки внесе в деловодството на Столичната община проект с предложения за промени в общински наредби.
“ВМРО настоява министър Найденов, който е доскорошен директор на общинското предприятие „Екоравновесие”, да даде обяснение защо за близо две години като министър не е спазил обещанието си за изработване и прилагане на национален план за справяне с проблема с бездомните кучета в българските градове”, отбелязват хората на Красимир Каракачанов в писмо до медиите.
В предложението на Ангел Джамбазки се настоява Народното събрание да направи промени в законите за ветеринарномедицинска дейност и защита на животните, които да позволят по-бързо евтаназиране на агресивни животни – “каквато е практиката в западноевропейските страни”.
“Прилаганите досега от държавата и общината мерки не дават резултат, след като бездомните кучета в София се увеличават най-малко с по 1000 на година, и то по данни на самото общинско предприятие „Екоравновесие”.

Пълен текст


Дарик нюз София: ВМРО иска поскъпване на глобите за нерегистрирани домашни любимци

9 февруари 2011

Десетократно да поскъпнат глобите за нерегистрирани домашни любимци в София, предлагат от ВМРО. Това каза за Дарик председателят на общинската комисия по ред и сигурност Ангел Джамбазки. Той обясни, че е внесен доклад за предложенията за промени в две общински наредби, уреждащи тези въпроси – за отглеждане на домашни животни и за местните данъци и такси.
Идеята е санкцията за безотговорни собственици на такива любимци да стане от 200 до 2000 лева, като сегашните глоби са между 20 и 200 лева.

Пълен текст


Агенция „Фокус“: ВМРО предложи мерки за справяне с бездомните кучета в столицата

09 февруари 2011

София. Общинският съветник от ВМРО в София Ангел Джамбазки внесе в деловодството на Столичната община проект с предложения за промени в общински наредби. Предлага се драстично завишаване на санкциите към безотговорните собственици на домашни кучета, както и към административните служители, които отговарят за събирането на таксите за домашни животни и за контрола върху тях. Това съобщиха от ВМРО.
ВМРО настоява министър Найденов, който е доскорошен директор на общинското предприятие „Екоравновесие”, да даде обяснение защо за близо две години като министър не е спазил обещанието си за изработване и прилагане на национален план за справяне с проблема с бездомните кучета в българските градове.

Пълен текст


Агенция „КРОСС”: ВМРО има решение бездомните кучета

9 февруари 2011

Общинският съветник от ВМРО в София Ангел Джамбазки внесе в деловодството на Столичната община проект с предложения за промени в общински наредби. Предлага се драстично завишаване на санкциите към безотговорните собственици на домашни кучета, както и към административните служители, които отговарят за събирането на таксите за домашни животни и за контрола върху тях.
ВМРО настоява министър Найденов, който е доскорошен директор на общинското предприятие „Екоравновесие“, да даде обяснение защо за близо две години като министър не е спазил обещанието си за изработване и прилагане на национален план за справяне с проблема с бездомните кучета в българските градове.

Пълен текст


Фрог нюз: ВМРО: Все по-сериозен е проблемът с бездомните кучета

9 февруари 2011

Драстично завишаване на санкциите към безотговорните собственици на домашни кучета, както и към административните служители, които отговарят за събирането на таксите за домашни животни и за контрола върху тях, предлагат от ВМРО.По-рано през деня общинският съветник от войводите в София Ангел Джамбазки внесе в деловодството на Столичната община проект с предложения за промени в общински наредби.

Пълен текст


Дарик нюз Стара Загора: От ВМРО предлагат Общинска програма за подпомагане на бездетни семейства

9 февруари 2011

Да бъде създадена Общинска програма за асистирана репродукция, която да е част от социалната дейност на Община Стара Загора. Това предложение ще внесат за обсъждане на предстоящата сесия на Общински съвет Стара Загора представителите на местната структура на ВМРО – Българско национално движение. Идеята е от бюджета на Общината за 2011 година да се осигурят 30 хиляди лева по тази програма.
В България има над 200 хиляди семейства, които чакат да кандидатстват по програмата „Инвитро“. Ако в Стара Загора има осигурена подобна програма за подпомагане на семейства, които имат проблеми с това да се сдобият с дете, с тази сума ще може да помогнем на близо 12 семейства.

Пълен текст


Стандарт Нюз: Воеводи стимулират раждаемостта

9 февруари 2011

Да бъде разработена и приета програма за асистирана репродукция като част от социалните дейности в община Стара Загора. Това ще поискат от местния парламент представителите на ВМРО – БНД, обявиха днес от общинското ръководство на воеводите. Те настояват в бюджета за тази година да бъдат предвидени 30 хил. лв. С тях щели да бъдат подпомогнати желаещите семейства да се включат в общинската програма инвитро.
Да са старозагорски жители, да имат най-малко средно образование, майката да е до 35 г. и да има поне два неуспешни опита за инвитро оплождане, са част от задължителните условия, на които трябва да отговарят кандидатите.
Воеводите представиха и още една идея, свързана с демографската криза в общината. Те предлагат в бюджет 2011 да бъдат гласувани 40 хил. лв за урегулирането на 500 общински парцела за безимотни и малоимотни ромски семейства в кв. Лозенец.

Пълен текст


Дарик нюз Русе: Десните: В Бюджет 2011 няма приоритети

9 февруари 2011

В Бюджет 2011 на Община Русе няма почти никакви приоритети, заявиха от Синята коалиция и ВМРО. Според Теодора Константинова и колегите й средствата, предвидени за едни дейности могат да се пренасочат към други, по-важни. 2 300 000 лв., предвидени за ремонт в Доходното здание, могат например да се пренасочат към инфраструктурата, която е в окаяно състояние.
Искрен Веселинов пък коментира, че социалния фонд е орязан с 25%, а в същото време не са предвидени никакви ограничения на разходите, особено на представителните пари на кмета. Лидерът на ВМРО съобщи, че според анкетата за приоритетите в общината, гражданите поставят на първо място проблема с паркирането.

Пълен текст


Русе Инфо: Русенци искат изграждане на подземни и надземни паркинги

9 февруари 2011

По време на пресконференция днес общинските съветници от „Синя коалиция плюс“ и ВМРО – Русе д-р Теодора Константинова и Искрен Веселинов говориха за отчета на бюджет 2010 година на община Русе и изразиха някои възгледи за необходимите промени в бюджета за тази година. Утре ще се състои сесия на ОбС – Русе по темата.
Искрен Веселинов посочи, че в бюджета рестрикциите и проблемите са само за услугите, които се предоставят от общината на гражданите. Миналата година е написано писмо на кмета, като е получен отговор от главния счетоводител бонка Бойчева. „Оказа се, че първият приоритет на общината е бил раздаването на заплати. Така бяха изредени десетина неща, от които първото беше осигуряването на средства за заплати и осигуровки на работещите в общината. Общо взето този бюджет е на това ниво. Не се мисли за оптимизиране състава на общинска администрация. Тези петима на брой заместник – кметове, които от една година ги дъвчем…“, каза г-н Веселинов. Наред с това не се мисли за ограничаване на разходите на общинската администрация. Кметът не е посегнал на представителните си разходи. Намалени са с 25 % минимален социален фонд за хора с неотложни и животоспасяващи операции, лекарства и пр. В същото време не се реже от представителните разходи.

Пълен текст


„Република”: Задават се новини на цигански

9 февруари 2011

Новинарските емисии на цигански език в българския ефир вече не са само в кошмарите на „Атака“ и ВМРО, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че е съгласен с такъв експеримент.
„Ако искат, можем да направим и на ромски език програми. Без това има толкова много канали“, заяви министър-председателят по време на гостуването си в предаването „Времена и нрави“ с водещ професор Юлиан Вучков. Думите му бяха в отговор на критиките, които Вучков отправи към него за новините на турски по БНТ.
„Преди изборите заявихте, че ще спрете тези емисии“, упрекна професорът, а Борисов отговори, че това ще доведе до повече вреди, отколкото ползи. След което добави идеята за програми на цигански.
Реакции
От партия „Евророма“ веднага прегърнаха идеята и разпратиха съобщение. В него се казва, че лидерът на формацията Цветелин Кънчев ще поиска среща с Борисов за да обсъдят възможността за новини на цигански.
Самият председател на формацията обаче изрази скептицизъм пред РЕПУБЛИКА.
„Само това ни трябва. Ние още се опитваме нашите хора да ги научим на български“, обясни Кънчев, но допълни, че това не е партийната, а неговата лична позиция.
Той разясни, че в ромския език има четири диалекта, които са много различни и програмите и новините на ромски няма да се разбират от всички цигани.
От ВМРО също взеха отношение по въпроса.
„При цялото ми уважение към премиера, едно такова изказване е необмислено и необосновано“, коментира Ангел Джамбазки, зам.-председател на партията. Той обясни, че за да се интегрира една група в дадено общество не трябва да й се позволява да „живее в катуни и да й се правят програми“.
Законът
Новините на цигански обаче може да влязат в противоречие със Закона за радиото и телевизията. В чл. 12 ал. 2 на нормативния акт пише, че „Програмите или отделни предавания могат да бъдат и на друг език, когато са предназначени за български граждани, за които българският език не е майчин“.
За разлика от турското малцинство, ромите нямат писменост и не е ясно дали могат да бъдат прието за граждани, чийто български език не е майчин.

Пълен текст

Последни Новини

Контрера: „Промяната“ опропасти изграждането на детски център за лъчелечение и протонна терапия

Това е престъпление срещу децата на България! „Провалите продължават и с Плана за възстановяване и устойчивост. Кабинетът Денков-Габриел опропасти...

Каракачанов представи книгата си „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893-1944 г.)“ в Ловеч

Ловчанлии с притеснение следят развитието на военните конфликти В четвъртък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов посети Ловеч и се...

Андрей Слабаков е за по-бързия и лесен достъп на генерични лекарства до пазара

Лекарства за Европа, но при какви условия? Европейският парламент одобри в пленарна зала своята позиция на първо четене по...

Д-р Петрова: За пръв път през 2023 г. в България се раждат под 50 хиляди бебета

Д-р Султанка Петрова, председател на НЖО на ВМРО и бивш заместник социален министър отговаря на въпроса: изчезваме ли? Повод...

20 април (събота), Русе – велопоход „Помни героите“

ВМРО - Русе и сдружение „Вело Русе“ ще проведат традиционния велопоход Русе - Гюргево на 20 април. Под наслова...

Поредно безобразие на бившия военен министър Тагарев

Лъсна поредно безобразие на самозабравилия се бивш вече военен министър Тагарев – праща Военна полиция на журналисти, заради публикации в медиите срещу...

Евродепутатът Андрей Слабаков събра олимпийски шампиони в Брюксел

Основна цел на организираното от българския представител в ЕП събитие е да се подпомогне развитието на детско-юношеския спорт На...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir