Начало Медиите за ВМРО Вижте новините за нас

Вижте новините за нас

Darik News Стара Загора: Събраха 800 лева от благотворителен концерт

“Нов живот” (Кърджали): ВМРО с подписка в Кърджали срещу Турция в ЕС

„24 часа”: Бойко влиза в балканска тройка за спешни проблеми

„Дневник”: Българи от Западните покрайнини протестираха пред Народното събрание

„Черно море” (Варна): 6500 варненци се подписаха за референдум срещу Турция в ЕС

„Марица” (Пловдив): Западните покрайнини срещу членството на Сърбия в ЕС

„Шуменска заря”: Българи, евреи, руснаци и арменци отбелязаха 95-годишнината от геоноцида над арменския народ

„Посредник” (Плевен): Българите от Западните покрайнини на протест пред НС

„Враца Днес”: Огнян Петров заслужи „Патриот на годината”


Darik News Стара Загора: Събраха 800 лева от благотворителен концерт

28 април 2010
800 лева са събраните средства от благотворителния концерт, организиран от Младежката структура на ВМРО в Стара Загора.
Парите ще бъдет похарчени за екскурзия на 50 деца от старозагорския социален дом „Българка”.
“Решихме екскурзията да бъде на 1 юни – Денят на детето. Все още обмисляме маршрута, но най-вероятно ще включим обиколка до Велико Търново и Дряновкия манастир”, каза за Дарик областният лидер на ВМРО Антон Андонов.
Местните войводи очакват още дарения за благотворителната екскурзия.
Пълен текст:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=520214

“Нов живот” (Кърджали): ВМРО с подписка в Кърджали срещу Турция в ЕС

28 април 2010
От понеделник подписката „Не на Турция в Европейския съюз“, която е по инициатива на ВМРО и телевизия „Скат“, върви и в Кърджали. Освен в офиса на телевизията в града, подписи се събират и на площада пред бившата сграда на областната управа. Вчера до обяд в подписката на площада се бяха подписали около 25 кърджалийци.
„Турция е 70 млн. души, България е 7 милиона. Там са мюсюлмани, а ЕС се гради на основата на християнските ценности. Ние сме на изчезване“, заяви по-рано Валери Ненов, председател на ВМРО „Тодор Александров“ пред симпатизанти в столицата.
„Надяваме се да съберем минимум 200 000 гласа, за да бъде дебатиран въпросът в парламента“, заяви пред медиите лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Целта на кампанията е да бъдат събрани на първо време 200 000 подписа в страната, които да бъдат внесени в Народното събрание, което да гласува за насрочване на референдум. Ако се съберат повече от 500 000 подписа, политиците ще бъдат длъжни да насрочат референдум без обсъждане, твърдят организаторите на подписката срещу членството на Турция в ЕС.

„24 часа”: Бойко влиза в балканска тройка за спешни проблеми

28 април 2010
Вчера пред Нова телевизия Борисов изрази несъгласие с протестите на ВМРО срещу безрезервната подкрепа Сърбия да влезе в съюза. Воеводите смятат, че това не трябва да става, докато не се зачитат правата на българите от Западните покрайнини.
Според премиера те трябвало да излязат на протест и против българската държава, която десетилетия не направила нищо да построи пътища и нови гранични пунктове. Той получил обещание от Тадич да помага при всеки проблем с доставка на български книги в Сърбия или други ограничения за сънародниците ни.
Зам. външният министър Марин Райков, който бе част от премиерската делегация в Белград, коментира, че те трябва да бъдат успокоени в упражняването на правото си да се определят като българи.
Той подчерта, че България намира за смущаващо намерението на 29 май в Сурдулица да бъде открита костница на сърбите, загинали от българските окупатори по време на Първата световна война. „Не мога да прогнозирам дали ще се откажат от нея, но в XXI век не е време да се правят гробници в училищните дворове“, обясни Райков.
Пълен текст:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=462677

„Дневник”: Българи от Западните покрайнини протестираха пред Народното събрание

26 април 2010
Българи от Западните покрайнини се събраха на протест пред Народното събрание. Те внесоха декларация в парламента със своите искания, настояват решаването на проблемите им да бъде поставено като условие в преговорите за членството на Сърбия в ЕС.
Искаме да обърнем вниманието на българската общественост, че нямаме нищо против членството на Сърбия в ЕС, но не през нашия гръб и за наша сметка, каза Иван Николов – председател на Българския културно-информационен център в Босилеград, цитиран от БТА. По думите му българите от Западните покрайнини достатъчно са жертвани в името на идеологически интереси.
Поводът за демонстрацията е „опитът да бъдат асимилирани в Сърбия и обявената безусловна подкрепа на кандидатурата за членство в ЕС на Сърбия от председателя на Народното събрание Цецка Цачева“. Това съобщи ден по-рано Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО. Партията е съорганизатор на протеста. Джамбазки се позова на изказването на Цачева пред сръбската й колежка Славица Джукич-Деянович миналата седмица, че Народното събрание ще окаже безрезервна подкрепа за приемането на Сърбия в Евросъюза.
Пълен текст:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/26/892855_bulgari_ot_zapadnite_pokrainini_protestiraha_pred/

„Черно море” (Варна): 6500 варненци се подписаха за референдум срещу Турция в ЕС

27 април 2010
6500 варненци са сложили парафите си под подписката, организирана от ВМРО под наслов Референдум „Турция извън ЕС“. Подписите са събрани за по-малко от седмица. 3500 са събраните подписи в Добрич, съобщи зам.-председателят на партията Костадин Костадинов. Общият брой на подкрепилите искането за национално допитване по темата е 49 000 българи само за седмица, допълни той. Подписката тече във всички български областни градове и ще продължи до 18 юли, уточниха войводите.
Пълен текст:
http://more.info.bg/article.asp?articleID=847999&topicID=178&issueID=2827

„Марица” (Пловдив): Западните покрайнини срещу членството на Сърбия в ЕС

26 април 2010
Нямаме нищо против членството на Сърбия в ЕС, но не през нашия гръб и за наша сметка. Това обявиха на протест вчера пред Народното събрание българи от Западните покрайнини. Те внесоха декларация в парламента със своите искания. Членството на Сърбия в ЕС беше последният шанс проблемите на българите в Западните покрайнини да бъдат поставени и в процеса на присъединяване да бъдат решени – да се осигурят по-достойни условия на живот, да се спре процесът на асимилация и емиграция, заявиха протестиращите. Те обаче изразиха съжаление, че поради липса на информация не са избрали точното време на протеста, който съвпада с визитата на премиера Бойко Борисов в Белград. Ще се радваме, ако премиерът постави нашия въпрос пред сръбските си колеги, призоваха обаче те. Българите от Босилеград и Цариброд, дошли на протеста, носеха плакати призиви „Мислете първо за Босилеград, после за Белград“, „Ние сме хора, а не мост на сътрудничество“, „Управници, Западните покрайнини не са разменна монета“. Сред организаторите на протеста е и ВМРО-БНД.
Пълен текст:
http://marica.bg/show.php?id=25774

„Шуменска заря”: Българи, евреи, руснаци и арменци отбелязаха 95-годишнината от геоноцида над арменския народ

27 април 2010
Много граждани от различни националности отбелязаха в Шумен 95-годишнината от геноцида над арменския народ. След кратко слово на председателя на арменската общност в града и на отец Емил бяха положени венци и цветя на паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал“ в града. Както и в още 6 града на България, и в Шумен се проведе траурно възпоменателно шествие. То премина по главната улица на Шумен като беше подкрепяно с топло отношение от много граждани. Заедно със своите братя и сестри арменци по улиците на града вървяха и много българи, руснаци, евреи, приятелите от ВМРО, „Атака“, народно читалище „Добри Войников“ и отец Емил от църквата „Свети Три светители“.

„Посредник” (Плевен): Българите от Западните покрайнини на протест пред НС

27 април 2010
Десетки българи от Босилеград и Западните покрайнини се събраха на протест пред Народното събрание. Поводът бе позицията на председателя на Народното събрание Цецка Цачева за българска подкрепа на сръбско членство в ЕС. Изявлението на парламентарната шефка предизвика негодувание сред организациите на нашите сънародници в Западните покрайнини, които настояват българската държава да поиска връщането в пределите на България на тези територии, заселени с българи, съобщават от ВМРО. Протестиращите внесоха и официално протестно писмо в деловодството на Народното събрание и получиха уверение, че четирима техни представители ще бъдат приети от председателя на НС Цецка Цачева във вторник. По време на протеста вчера сутринта зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки потвърди позицията на партията, че организацията поддържа исканията на българите от Западните покрайнини. По думите му Сърбия има да извърви дълъг път до реалното си членство в ЕС.

„Враца Днес”: Огнян Петров заслужи „Патриот на годината”

27 април 2010
Инициаторът за създаването на Комплекс „Дядо Йоцо гледа“ край Очин дол Огнян Петров, получи наградата „Патриот на годината“, която се дава от Областния комитет на ВМРО- Българско национално движение Враца. Комплексът е една от най-големите забележителности в Искърското дефиле. В него се извисява паметникът на легендарния Вазов герой, дело на покойния врачански художник Георги Тишков. Церемонията се състоя на 21 април и е част от инициативата „ВМРО търси патриот“. Грамота за принос в утвърждаване на традиционните български ценности и култура, национален флаг и календар с бойните знамена на Македоно- Одринското опълчение, връчи областният председател на ВМРО за Враца Красимир Богданов. Огнян Петров благодари за оказаната чест и заяви, че ще продължи дейността си за запазване и популяризиране на българското минало и духовност. Проявата бе уважена от Красимир Тодоров- зам. председател на Областния комитет на ВМРО и председател на организацията в Мездра, съветникът в ОбС- Враца ген. Валери Стаменов, собственикът на телевизия ИнтерСат- Мирослав Захариев, организаторът на ВМРО за СЗ България Станислав Стаменов, членове и симпатизанти на ВМРО.

Последни Новини

Иво Пазарджиев: ВМРО е патриотичната алтернатива

Добрите години за Русе предстоят, нужно е да се обединим около общи каузи, категоричен е водачът на листата на ВМРО - БНД

Близо до хората, близо до реалните проблеми

Ангел Джамбазки, водач на листата с кандидати за евродепутати от ВМРО, заедно с Богомил Бранков, водач на листата на партията за София...

Красимир Каракачанов: От ВМРО разчитаме на хората, на които им омръзна разделението на нацията

От ВМРО разчитаме на хората, на които им омръзна това разделение на нацията. Първо беше сини-червени, после на монархисти-републиканци, а сега е...

Красимир Каракачанов се срещна с хората от Козлодуй

В гр. Козлодуй лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и кандидатите за 6 МИР Враца представиха основните приоритети с които патриотичната организация се...

Георги Петров, водач на листата на ВМРО в Кюстендил: Нужни са инвестиции в инфраструктура

Водачът на листата с кандидати за народни представители от ВМРО за 10 МИР Кюстендил Георги Петров и водачът на листата на партията...

ВМРО: Без производство – няма държава!

Нужно е стратегическо подпомагане на сектори земеделие, туризъм и хранително-вкусова промишленост Икономиката не трябва да бъде оставяна повече на...

В Русе се състоя протестно автошествие на ВМРО срещу „Зелената сделка“ и увеличението на цената на електроенергията за крайните потребители

На 26 май 2024 г. от 11:00 часа започна протестно автомобилно шествие, организирано от ВМРО – Русе, с което се изрази позицията...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir