Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 21-23 август 2010

вижте новините за нас – 21-23 август 2010

BNews: ВМРО: Продаваме безразсъдно имоти зад граница

“Бряг” (Русе): ВМРО: Да се спре готвената разпродажба на български имоти зад граница

Агенция „Фокус”: ВМРО: Единствената промяна в работата на СЕМ в последните десет години е само в името му

ИА „Пресклуб”:  Единствената промяна в работата на СЕМ в последните десет години е само в името му – ВМРО

Агенция „Фокус”: България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница, според ВМРО

ИА „Пресклуб”:  България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница, според ВМРО

Актуално.ком: ВМРО: България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница

Днес+: ВМРО: България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница

ФрогНюз: ВМРО брани български имоти зад граница

БНюз: ВМРО: Продаваме безразсъдно имоти зад граница

Агенция „Е-79”: ВМРО: България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница

„Всеки ден”: Четеш – гласуваш, не четеш – не гласуваш

Телевизия „Европа”: Задълбочава се проблемът с интеграцията на ромите в България и ЕС


BNews: ВМРО: Продаваме безразсъдно имоти зад граница

Воеводите от ВМРО се обявиха против идеята държавата да продава част от имотите си зад граница, за да се закърпи дупката в бюджета.

ВМРО са против идеята на външно министерство за продажба на определени имоти на българската държава зад граница, които в настоящата икономическа криза тя не може повече да поддържа. До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят, твърдят воеводите.

Въпреки това в определени страни, макар и неформално, вече се подготвяли сделки. В почти всички случаи се касае за скъпи имоти, намиращи се на отлични места.

Така например, по информация на ВМРО, вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата, която се намира на avenue De La Liberte, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БГА Балкан и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка AmenBank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство.

Според някои оценки България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд. лева. След като българската икономика беше престъпно разграбена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата.

Позицията на ВМРО е, че в настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница.
20 август

Пълен текст: http://www.bnews.bg/article-14262

“Бряг” (Русе): ВМРО: Да се спре готвената разпродажба на български имоти зад граница

Министерството на външните работи подготвя списък на легации зад граница за закриване, заговори се и за продажба на имоти на българската държава зад граница, които държавата не можела да поддържа. До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят. Въпреки това в определени страни, макар и неформално, вече се подготвят сделки. Това заявиха вчера от ВМРО в информация до медиите. Според войводите вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата на avenue De La Liberie, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БТА. „Балкан“ и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка Amen-Bank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство, коментират от ВМРО.

„Според някои оценки, България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд. лева. След като българската икономика беше престъпно разгра-бена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата. Позицията на ВМРО е, че в настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница“, казват войводите.

21 август 2010

Агенция „Фокус”: ВМРО: Единствената промяна в работата на СЕМ в последните десет години е само в името му

В жалбата на ВМРО до СЕМ се посочва, че партията е искала да си плати радиоклип в рекламния блок на БНР, а им е било отказано, това стана ясно от прессъобщение на партията по повод вчерашно изказване на председателя на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов. „Като всички уважаващи, знаещи и спазващи законите на България се обърнахме към към регулатора, искайки принципно становище за този казус“, се казва в съобщението до медиите. Ако смисълът на независимата регулация е да няма права, тогава защо въобще я има? И към кого да се обърнем следващия път, когато примерно на идващите местни и президентски избори генералният директор на БНР ни откаже платена политическа реклама, защото е едностранчива, пита ВМРОV
На думите на доц. Лозанов, че казаното от ВМРО за политическите назначения в СЕМ е „вдигане на политически лозунги без никаква връзка с конкретна ситуация”, ще припомним част от едно негово интервю от „Капитал” (24.11.2001 г.) – “Политическата зависимост на НСРТ обаче тръгва от политиците. Не се появи политическа класа, която да има независимо и либерално отношение към медиите”. Днес НСРТ се казва СЕМ и май в това е единствената разлика от тогава до сега, заявяват от ВМРО.
20 август 2010
http://www.focus-news.net/?id=n1432082

ИА „Пресклуб”:  Единствената промяна в работата на СЕМ в последните десет години е само в името му – ВМРО

Удивително бърза реакция демонстрира вчера председателя на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов по отношение на позицията на ВМРО за медийния регулатор. Този път не се наложи да чакаме близо месец, за да чуем позицията на СЕМ по поставения от нас въпрос. Това се казва в специална позиция на ВМРО, разпространена днес.
В позицията се казва още:
“От казаното от уважавания от нас доц. Лозанов научаваме, че в СЕМ „нямаме права, и в това е смисълът на независимата регулация, за намеса в съдържанието на Българското национално радио”, а също и че било отправено запитване към БНР по какъв начин е отразена кампанията на ВМРО.
Тук обаче сме длъжни да уточним, че никъде в нашата жалба ние не искаме подобно нещо – нито намеса в съдържанието на БНР, нито пък се оплакваме от липса на журналистически интерес от страна на колегите в Националното радио, на които можем само да благодарим за обективното отразяване на подписката за референдум и всички свързани с нея инициативи.
В жалбата ни до СЕМ обясняване, че искахме да си платим радиоклип в рекламния блок на БНР, а ни беше отказано абсолютно безцеремонно.
Като всички уважаващи, знаещи и спазващи законите на България се обърнахме към към регулатора, искайки принципно становище за този казус.
Задаваме си въпроса, ако смисъла на независимата регулация е да няма права, тогава защо въобще я има? И към кого да се обърнем следващия път, когато примерно на идващите местни и президентски избори генералния директор на БНР ни откаже платена политическа реклама, защото е едностранчива?
На думите на доц. Лозанов, че казаното от ВМРО за политическите назначения в СЕМ е „вдигане на политически лозунги без никаква връзка с конкретна ситуация”, ще припомним част от едно негово интервю от „Капитал” (24.11.2001 г.) – “Политическата зависимост на НСРТ обаче тръгва от политиците. Не се появи политическа класа, която да има независимо и либерално отношение към медиите”. Днес НСРТ се казва СЕМ и май в това е единствената разлика от тогава до сега.”
20 август 2010
Пълен текст: http://pressclub.bg/politics/parties/20100820/news-2984

Агенция „Фокус”: България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница, според ВМРО

В настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница. Това се посочва в становище на ВМРО, съобщиха от партията. Според ВМРО от известно време Министерството на външните работи подготвя списък на легации зад граница, които ще бъдат предложени за закриване. Освен това се заговори и за продажба на определени имоти на българската държава зад граница, които в настоящата икономическа криза тя не може повече да поддържа. До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят. Въпреки това, в определени страни, макар и неформално, вече се подготвят сделки. В почти всички случаи се касае за скъпи имоти, намиращи се на отлични места.
По информация на ВМРО, вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата, която се намира на avenue De La Liberte, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БГА Балкан и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка AmenBank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство.
„За пореден път държавата ще разпродава имущество, за да позакърпи дупки в бюджета. Въпросът е докога? Вместо да се помисли за дългосрочен мениджмънт на имотите и отдаването им под наем, с лека ръка се взема опасно крайно решение”, посочват от ВМРО. Според някои оценки България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд лева. След като българската икономика беше престъпно разграбена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата.
20 август 2010
Пълен текст: http://www.focus-news.net/?id=n1432124

ИА „Пресклуб”:  България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница, според ВМРО

От известно време Министерството на външните работи подготвя списък на легации зад граница, които ще бъдат предложени за закриване. Освен това се заговори и за продажба на определени имоти на българската държава зад граница, които в настоящата икономическа криза тя не може повече да поддържа. До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят. Това се казва в съобщение на ВМРО, разпространено днес.
“Въпреки това, в определени страни, макар и неформално, вече се подготвят сделки. В почти всички случаи се касае за скъпи имоти, намиращи се на отлични места.
По информация на ВМРО, вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата, която се намира на avenue De La Liberte, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БГА Балкан и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка AmenBank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство.
За пореден път държавата ще разпродава имущество, за да позакърпи дупки в бюджета. Въпросът е докога? Вместо да се помисли за дългосрочен мениджмънт на имотите и отдаването им под наем, с лека ръка се взема опасно крайно решение.
Според някои оценки България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд лева. След като българската икономика беше престъпно разграбена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата.
Позицията на ВМРО е, че в настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница.”
20 август 2010
Пълен текст: http://pressclub.bg/politics/parties/20100820/news-3022

Актуално.ком: ВМРО: България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница

В настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница. Това се посочва в становище на ВМРО, съобщиха от партията. Според ВМРО от известно време Министерството на външните работи подготвя списък на легации зад граница, които ще бъдат предложени за закриване.
Освен това се заговори и за продажба на определени имоти на българската държава зад граница, които в настоящата икономическа криза тя не може повече да поддържа. До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят. Въпреки това, в определени страни, макар и неформално, вече се подготвят сделки. В почти всички случаи се касае за скъпи имоти, намиращи се на отлични места.
По информация на ВМРО, вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата, която се намира на avenue De La Liberte, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БГА Балкан и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка AmenBank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство.
„За пореден път държавата ще разпродава имущество, за да позакърпи дупки в бюджета. Въпросът е докога? Вместо да се помисли за дългосрочен мениджмънт на имотите и отдаването им под наем, с лека ръка се взема опасно крайно решение”, посочват от ВМРО. Според някои оценки България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд лева. След като българската икономика беше престъпно разграбена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата.
20 август 2010
Пълен текст: http://society.actualno.com/news_311943.html

Днес+: ВМРО: България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница

От известно време Министерството на външните работи подготвя списък на легации зад граница, които ще бъдат предложени за закриване. Освен това се заговори и за продажба на определени имоти на българската държава зад граница, които в настоящата икономическа криза тя не може повече да поддържа, алармират от ВМРО.
До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят. Въпреки това, в определени страни, макар и неформално, вече се подготвят сделки. В почти всички случаи се касае за скъпи имоти, намиращи се на отлични места. По информация на ВМРО, вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата, която се намира на avenue De La Liberte, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БГА Балкан и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка AmenBank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство.
За пореден път държавата ще разпродава имущество, за да позакърпи дупки в бюджета. Въпросът е докога? Вместо да се помисли за дългосрочен мениджмънт на имотите и отдаването им под наем, с лека ръка се взема опасно крайно решение, съобщават от ВМРО.
Според някои оценки България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд лева. След като българската икономика беше престъпно разграбена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата. Позицията на ВМРО е, че в настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница, събщават от партията.
20 август 2010
Пълен текст: http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=500877

ФрогНюз: ВМРО брани български имоти зад граница

В настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница. Това е становището на ВМРО, изразено по повод информация, че от известно време Министерството на външните работи подготвя списък на легации зад граница, които ще бъдат предложени за закриване, съобщават активисти на партията.
Освен това се заговори и за продажба на определени имоти на българската държава зад граница, които в настоящата икономическа криза тя не може повече да поддържа. До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят. Въпреки това, в определени страни, макар и неформално, вече се подготвят сделки. В почти всички случаи се касае за скъпи имоти, намиращи се на отлични места.
По информация на ВМРО, вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата, която се намира на avenue De La Liberte, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БГА Балкан и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка AmenBank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство.
„За пореден път държавата ще разпродава имущество, за да позакърпи дупки в бюджета. Въпросът е докога? Вместо да се помисли за дългосрочен мениджмънт на имотите и отдаването им под наем, с лека ръка се взема опасно крайно решение”, посочват от ВМРО.
Според някои оценки България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд лева. След като българската икономика беше престъпно разграбена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата, категорични са от патриотичната организация.
20 август 2010
Пълен текст: http://frognews.bg/news_26342/VMRO_brani_balgarski_imoti_zad_granitsa/

БНюз: ВМРО: Продаваме безразсъдно имоти зад граница

Воеводите от ВМРО се обявиха против идеята държавата да продава част от имотите си зад граница, за да се закърпи дупката в бюджета.
ВМРО са против идеята на външно министерство за продажба на определени имоти на българската държава зад граница, които в настоящата икономическа криза тя не може повече да поддържа. До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят, твърдят воеводите.
Въпреки това в определени страни, макар и неформално, вече се подготвяли сделки. В почти всички случаи се касае за скъпи имоти, намиращи се на отлични места.
Така например, по информация на ВМРО, вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата, която се намира на avenue De La Liberte, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БГА Балкан и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка AmenBank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство.
Според някои оценки България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд. лева. След като българската икономика беше престъпно разграбена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата.
Позицията на ВМРО е, че в настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница.
20 август 2010
Пълен текст: http://www.bnews.bg/article-14262

Агенция „Е-79”: ВМРО: България не бива да се лишава от собствени имоти зад граница

От известно време Министерството на външните работи подготвя списък на легации зад граница, които ще бъдат предложени за закриване. Освен това се заговори и за продажба на определени имоти на българската държава зад граница, които в настоящата икономическа криза тя не може повече да поддържа. До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят.
Въпреки това, в определени страни, макар и неформално, вече се подготвят сделки. В почти всички случаи се касае за скъпи имоти, намиращи се на отлични места.
По информация на ВМРО, вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата, която се намира на avenue De La Liberte, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БГА „Балкан” и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка AmenBank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство.
За пореден път държавата ще разпродава имущество, за да позакърпи дупки в бюджета. Въпросът е докога? Вместо да се помисли за дългосрочен мениджмънт на имотите и отдаването им под наем, с лека ръка се взема опасно крайно решение, категорични са от ВМРО.
Според някои оценки България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд. лева. След като българската икономика беше престъпно разграбена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата.
Позицията на ВМРО е, че в настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни  би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница.
20 август 2010
Пълен текст: http://www.e-79.com/?news_id=25413

„Всеки ден”: Четеш – гласуваш, не четеш – не гласуваш

Образователният ценз на избирателите – нарушение на гражданските права или необходимост
Може ли човек без никакво образование да участва в избори? Редно ли е неграмотният избирател да определя кой да ни управлява? Тези въпроси, които се обсъждат преди всички избори, отново възпламениха духовете в горещите августовски дни. Идеята намери както своите горещи привърженици, така и своите крайни противници. Всички почерпиха вдъхновение и аргументи от сегашната Конституция.
Обикновено темата се повдига преди избори. Този път обаче периодът не е изборен. Причината отново да се заговори за тази идея дойде след решението на Франция да върне в България и Румъния стотици роми.
Социологът Михаил Мирчев защити идеята за образователен ценз за избирателите в своя днешна статия във в. “Труд”. Според него може да се въведе принципът, който не е завършил 8 клас да не гласува. “Като социолог, който брои бюлетините на избори, твърдя, че на последния парламентарен вот бяха купени около 200 000-300 000 гласа. Огромна част от тях са на хора от циганския етнос. С въвеждането на избирателен ценз две трети от тази маса, която чака на опашка кой ще плати повече, ще бъде без право да гласува. Само с една промяна в закона първо, проблемът с търговията с гласове автоматично отпада”, аргументира се той. Според него подобно решение би било в рамките и логиката на демокрацията. То не е уронване на демократичността, както вероятно биха възразили мнозина, смята Мирчев.
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов не само застана зад идеята за образователен ценз, но уточни, че това е предложение на партията му от 2006 г. Идеята за образователен ценз, принципът за уседналост, и т.н. ВМРО ги предлага още от 2006-та година, но тогава БСП не подкрепиха това, заяви Каракачанов пред “Всеки ден”. Както се казва, по-добре късно, отколкото никога се е сетил г-н Мирчев, иронизира воеводата, но нарече Мирчев социологическия гуру на БСП и Станишев.
Каракачанов припомни, че в Конституцията е заложено, че основното образование е безплатно и задължително. (б.а- Чл.53, ал. 1 от Конституцията на РБ гласи: “Всеки има право на образование”; ал. 2. Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително; ал. 3. Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия образованието във висшите държавни училища е безплатно.)
След като нарушаваш Основния закон и си нарушил основния закон на Конституцията да бъдеш грамотен, трябва да ти се отнеме правото да гласуваш, отсече лидерът на ВМРО. Това неграмотно население, което не само не може да чете и пише, но не може да говори нормално български, срещу 20 лева гласува за този, който му ги даде, добави той.
Не си си направил труда да се ограмотиш до нивото, което те задължава Конституцията, при положение, че ти е осигурено и безплатното образование, и в същото време искаш да определяш съдбата на държавата, противопостави нещата той. Според Каракачанов е логично човек, който не може да чете и пише и е абсолютно неграмотен, да не гласува. В противен случай лесно може да бъде манипулиран, да не кажа купен, както се случва, аргументира се лидерът на ВМРО. Съвсем резонно е тези на хора, които не са и спазили Конституцията на всичкото отгоре, да им бъде отнето правото да гласуват, заключи Красимир Каракачанов.
Същите аргументи бяха изтъкнати и от депутата от ГЕРБ Емил Караниколов. Човек, който е неграмотен, как може да прецени за кого да гласува, попита риторично той. Според него това няма да е нещо ново в нашата избирателна практика. Търновската конституция въвежда образователен ценз, припомни той. Това няма да бъде отстъпление, а крачка напред, смята Караниколов.
“Ние не забраняваме на хората да се образоват. Който иска да гласува, да се образова и да гласува по съвест”, аргументира се депутатът. “Ограничение ще е, ако се въведе платено образование и така да могат да гласуват само богатите. У нас основното и средното образование е безплатно, така че не виждам ограничение. Не може един неграмотен човек да определя съдбините на една община”, добави представителят на ГЕРБ. Той уточни, че избирателите трябва да имат основно образование.
Твърди противници на идеята за образователния ценз за гласуване са в ДПС и Синята коалиция. “Не мога да се съглася с такова нещо. Не може един демократ човек да поддържа някаква идея за образователен ценз, която е абсолютно нарушаване на правата на човека”, отсече пред “Всеки ден” д-р Михаил Михайлов. Според него не може да се търси ограничение на права, защото правото на гласуване е всеобщо гражданско право по Конституция.
Що се отнася до това, че безплатното и задължително образование е заложено в Основния закон на страната, Михайлов коментира, че едното касае всеобщото избирателно право, а другото – образованието.
Лично за мен не може да се търси ограничение на права в посока на образование и други неща. Според депутата има други механизми, по които трябва да се търси формулата и да се приобщават роми. Като им ограничаваш правото на гласуване, едва ли е най-добрият начин. Ще ги сепарираш още повече, заяви Михайлов. Америка преди 211 години с войната между Севера и Юга доказа, че сепарацията е изключително погрешна, даде пример от световната история той.
Янко Янков от ДПС също не приема въвеждането на образователен ценз за гласуващите. „Ако образователният ценз за избирателите се проектира в нормативната база и правата на човека, означава да се лишат определени граждани от права. А това е недопустимо и несъвместимо с нормите на човешката цивилизация в ХХІ век”, каза той пред “Всеки ден”. “Проблемите в България, свързани с изборните процеси и резултатите от изборите, не идват от образователния ценз на избирателите, а идват от недостатъчната избирателна активност на хората, които правилно могат да преценят за кого да гласуват и как да гласуват”, обясни Янков.
Според него обаче трябва да се прецизират критериите за това кой може да бъде избиран на отговорна политическа и обществена длъжност и да се нищи възможността за критерии по отношение на образованието. Но по отношение на избирателите това е недопустимо и няма как да се случи, заключи депутатът от ДПС.
20 август 2010
Пълен текст: http://www.vsekiden.com/75208

Телевизия „Европа”: Задълбочава се проблемът с интеграцията на ромите в България и ЕС

Глад, мизерия и престъпност – така изглежда алтернативата в гетата у нас за експулсираните от Франция заради нарушаване на обществения ред български роми. И макар депортирането на първите от тях да се отлага с една седмица, проблемът с интеграцията им остава – все повече роми живеят в условията на гета.
„Те постоянно мигрират от по-малките към по-големите села и най-вече към София – ето „Факултета“ вече са 40 хиляди от 29 хиляди само преди 2-3 години… такава е тенденцията и е притеснително, защото те най-вероятно ще се върнат в София“ – предупреждава Даниела Михайлова, правен координатор на „Инициатива за равни шансове“.
По данни на Световната банка само 13 процента от ромите в България завършват средно образование. Броят на трудово заетите сред тях е с 22 процента под средния за страната, а парите, които заработват са с 31 процента под нивото на средния доход у нас.
„Проблемът е общоевропейски – те стават все повече, ние се превръщаме в циганска държава. У нас има най-много цигани… и това е най-младото население – има цели общини, където са вече повече… те просто не искат да се интегрират… те не знаят български, това е решение на родителите на децата“ – 
смята Костадин Костадинов, зам. – председател на ВМРО.
Според Михайлова няма последователна политика на държавата и достатъчно съфинансиране на средствата, отпуснати по европейски проекти и програми. „Трябва да се устрои на първо място – по-добра инфраструктура, вкарване на комуникация, обществени услуги“ – казва тя. Според Костадинов трябва да има по-сериозни мерки и санкции за ромите – държавата да ги застави да спазват законите, иначе няма да стане. По-краен възглед за справяне с проблема с ромите у нас е сключването на договор с Индия и доброволното им изпращане в страната. Изненадващо предложението на Константинов намери съмишленици дори сред представителите на етноса у нас.
От инициатива „Равни възможности“ обявиха, че подобна идея е нереалистична, защото става дума за български граждани, които могат да бъдат експулсирани от Франция, но не и от собствената им страна.
19 август 2010
Пълен текст и видео: http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/32770

Предишна статияПреброяване на оредяващите
Следваща статияНазад към Индия

Последни Новини

Карлос Контрера: Целта не сте Вие, целта са Вашите деца

Заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Карлос Контрера във „Фейсбук“: Видяхте ли този билборд? Харесва ли Ви?...

Каракачанов: Тагарев тежи на ГЕРБ и ДПС. Той излага България

На Еманюел Макрон му е ясно, че няма как да се пратят войски на НАТО в Украйна – поне Турция и Унгария...

ВМРО – Кюстендил спази традицията: дариха 1000 мартеници и 1000 знамена

Те бяха раздадени в селата Радловци, Раждавица и Рашка Гращица ВМРО - Кюстендил превърна в традиция подаряването на мартеници...

МВнР със скандален гаф за произхода на българите

Председателят на ВМРО и историк д-р Красимир Каракачанов алармира за случая  „Прабългарите – народ от тюркски произход“ – това...

Лобисткият закон за перките в Черно море трябва да бъде оттеглен!

Подкрепяме напълно хотелиерите, ресторантьорите, рибарите и жителите на морските райони Проектът за Закон за енергията от възобновяеми източници в...

Красимир Каракачанов: В момента тече пазарлъка кой какви позиции ще заеме след ротацията

Нашите БТР-и в Украйна ще бъдат едни пътуващи ковчези Ротация ще има, а в момента тече пазарлъка кой какви...

Каракачанов: Политическият кабинет на МО бърза да намаже филията преди ротацията със сделка за 400 млн. лв.

Тези, които управляват България, са откровени лъжци Критиката на ГЕРБ и ДПС към военния министър Тодор Тагарев за БТР-ите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir