Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 23-24 ноември 2010

вижте новините за нас – 23-24 ноември 2010

„Новинар”: Ученици на бунт срещу строеж в двора на гимназията

Дарик нюз Стара Загора: Кристиан Петков:Не може да има всякакви привилегии за ромите,а българите да са онеправдани

Дарик нюз Враца: ВМРО – Враца самостоятелно на местните избори

„Дневен Труд”: След 40 г. българите в България – малцинство

БТВ: Проф. Митев: Българската нация изживява цивилизационен колапс

„Новинар”: През 2050 г. ромите ще владеят България

Актуално.ком: Дебългаризацията на райони в страната продължава

Днес.бг: До 2050 г. българите ще бъдат „екзотично малцинство“

Нюз.бг: 2050-а у нас – 3.5 млн. цигани, 1.2 турци, 800 хил. българи

Вести.бг: След 40 г. българите в България – малцинство

Вести.бг: Проф. Тр. Митев: Българската нация изживява цивилизационен колапс

BNews:Проф. Тр. Митев : Циганският проблем е като воденичен камък

Фрог нюз: Кр. Каракачанов: За циганите – строителни войски

Агенция „КРОСС”: Трендафил Митев: Българската нация изживява цивилизационен колапс

Фрог Нюз: Задава се четвъртата българска държава

Агенция „БЛИЦ”: Каракачанов: За циганите да се възстанови трудовата повинност

Всекиден.ком: Българският Армагедон – през 2050 г.

БГНЕС: Проф. Тр. Митев: Българската нация изживява цивилизационен колапс

Агенция „Фокус”: Проф. Трендафил Митев: Ромският въпрос е решен в много държави, на разумно равнище

Агенция „Фокус“: Искрен Веселинов, ВМРО: Демографската криза е основна заплаха пред българския народ

„Класа”: Проф. Тр. Митев: Българската нация изживява цивилизационен колапс

„Сливен днес и утре”: Как ще се казва България през 2050?

„24 часа”: ВМРО и МВнР в спор наши ли са гробове в Македония

Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов: Външно министерство си измива ръцете за разкопаните гробове в Ново село, Щипско

Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов: Незаинтересованост от страна на България окуражава Скопие да върши безобразия

Всекиден.ком: МВнР: Военното ни гробище в Ново село не е осквернено. Каракачанов: Външно министерство си измива ръцете


„Новинар”: Ученици на бунт срещу строеж в двора на гимназията

23 ноември 2010
Близо 400 ученици от математическата гимназия „Васил Друмев” във Велико Търново се събраха на протест в двора на учебното заведение. Причината за недоволството на децата е решение на общинския съвет, което позволява строеж на блок в двора на училището.
С плакати „Искаме пространство за развитие”, „Да спрем безумието”, „Шумът заглушава знанието”, „Нека градим знания, а не сгради“ протестираха децата под дъжда. Освен преподавателите протеста подкрепиха и общински съветници от СДС и ВМРО.
Миналата седмица общинарите решиха да се откажат от съсобственост на парцел в двора на училището и земята от 32 кв. м да бъде прехвърлена на частен инвеститор. Предприемачът от своя страна още през 2008 г. е закупил останалата част от имота. С решението на Общинския съвет частният инвеститор вече може да оформи самостоятелен парцел от общо 344 кв. м. Процедурата по изграждането на сградата вече е започнала, като се предвижда блокът да бъде жилищен, с офиси и магазини.
Пълен текст

Дарик нюз Стара Загора: Кристиан Петков:Не може да има всякакви привилегии за ромите,а българите да са онеправдани

23 ноември 2010

Нашата нация, съхранила се хилядолетия при много по-трудни условия и при много сериозни катаклизми, ще бъде унищожена през 21 век за съжаление от нас – от българското общество, което нехае и от българските държавници, които не искат да вземат мерки. Така Кристиан Петков от старозагорската структура на ВМРО коментира прогнозата на Центъра за демографска политика,че през 2050 г. българите ще бъдат малцинство в собствената си държава.
„Тенденциите са застрашителни и ние отдавна говорим за тях.Смятаме,че е крайно време да се предприемат спешни мерки“, каза още Кристиан Петков. По думите му в България се мери с различен аршин по отношение на законовите процедури,свързани с незаконното строителство.
„Защо в ромските гета и квартали, където 99 процента от строителството е незаконно,държавата не се намеси така,както го прави в Несебър? Това е един от моментите, които трябва да се променят в полза на българските граждани“, допълни Кристиан Петков. Друга мярка, която трябва да бъде предприета е промяна на социалното подпомагане.
„Не може ромите, които не полагат никакви усилия да получават всякакви привилегии и помощи,а български семейства с две и повече деца да са онеправдани“, заяви още Кристиан Петков.
На 12 декември в Русе ще се състои Втора кръгла маса, организирана от ВМРО, на която ще бъде обсъдена демографската криза в България.
Пълен текст

Дарик нюз Враца: ВМРО – Враца самостоятелно на местните избори

23 ноември 2010
ВМРО – Враца се готви за самостоятелно участие на местните избори. Това стана ясно на проведената Общинска конференция на ВМРО-БНД. Изграждането на нови структури и повишаването на членския състав е само част от свършената работата за периода 2007-2010 г.
Войводите припомниха, че са единствената дясно-центристка политическа сила, спечелила мандати в общинският съвет през 2007 г. ВМРО отново ще даде възможност, чрез своите листи, за широко гражданско присъствие на патриотично-ориентирани личности и организации, които споделят идеите за компетентно и честно управление на община Враца. Приоритет ще бъде реализацията и развитието на младите хора.
Делегатите преизбраха за общински председател Красимир Богданов.
Пълен текст

„Дневен Труд”: След 40 г. българите в България – малцинство

22 ноември 2010
През 2050 г. българите ще бъдат малцинство в собствената си държава. Това прогнозираха от Центъра за демографска политика.
Според представителя на организацията проф. Петър Иванов българският народ ще се стопява с бързи темпове и след 40 години ще наброява едва 800 000 души. В същото време малцинствата ще нараснат значително – ромите ще достигнат внушителната бройка от 3,5 млн. души, а турският етнос – 1,2 млн. души. За 2100 г. “присъдата” на изследователите е още по-тежка – 300 000 българи ще съжителстват с 8 млн. роми и 1,5 млн. турци.
Предстои колосално разместване в етническото пространство на България, предрече Иванов.
Позовавайки се на официалните преброявания на населението, от Центъра за демографска политика посочиха, че в началото на ХХ век мнозинство са били българите (2,9 млн.), като далеч по-малобройни са били турците (800 000) и ромите (60 000).
През годините тази тенденция продължава и се запазва до днес, но вече числата са различни – близо 5 млн. българи делят 111 хил. кв. км територия с около 1 млн. турци и още толкова роми.
“В близките десетилетия България ще се удави. Виждам безпомощност на българските политици пред етническия конфликт, който ще бъде атомна бомба за държавата ни”, изказа се емоционално преподавателят по политология в УНСС проф. Трендафил Митев.
Намаляването на българите и увеличаването на малцинствата ще доведе до икономическо и политическо отслабване на държавата според декана на Геолого-географския факултет на Софийския университет проф. Петър Славейков “Ще се задълбочат проблемите в образователната система и ще отслабне научният и творческият потенциал”, добави той.
Организацията от научни сътрудници, университетски преподаватели и общественици разработва стратегия, за да се избегне демографската катастрофа.
Те поискаха институция, която се грижи за българския народ, защото в момента има защита само на малцинствата.
От центъра вече са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, за да го предупредят за проблема.
Пълен текст

БТВ: Проф. Митев: Българската нация изживява цивилизационен колапс

23 ноември 2010
Една от най-големите заблуди е, че България изживява някаква криза след комунизма. Българската нация изживява цивилизационен колапс, тотална икономическа разруха и масово бягане на българите от отечеството, което тотално промени структурата на българското общество. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” проф. Трендафил Митев.
На базата на изчисления смятаме, че до 2030-40 година в България ще живеят 5 милиона и 300 хиляди души, от които 3 милиона българи, 2 милиона български граждани от ромски произход и милион и половина българи мюсюлмани, заяви още проф. Митев. Циганският проблем трябва да бъде решен веднага, защото ще имаме проблеми по-късно.
България е оцеляла 1400 години, сега България е окупирана от глупостта и комплексарщината на собствения си политически момент, смята лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Към 2001 г. децата между 1 и 7 години са по равно българчета и ромчета, 2007 – българчетата, които се раждат са под 50%, а днес положението е още по-трагично, заяви още Каракачанов.
Към момента в Европа 4-5 човека работещи осигуряваме един безработен. В България по-малко от 1 работещ осигуряват един безработен, смята още Каракачанов. Цитирайки данни на ООН, Каракачанов обясни, че след 20-30 години българите ще са застаряващо малцинство. По думите му тогава ще се стигне до социални сблъсъци, тъй като ромите не iа свикнали да работят, а българите ще са възрастни и няма да могат. Т
Едно време минавайки през строителни войски, ромите се учеха на занаят, на професия, децата им  ходеха на училище, припомни проф. Митев. Така че въпросът с ромите е решаван вече. В момента глобалните проблеми на нашата нация се пипат от дилетанти и затова не се решават, смята още проф. Митев.
Каракачанов припомни думите на Бисмарк: Войната се печели в класната стая. Ние трябва да опитаме да ограмотим този човешки потенциал. Може да се въведе двудетен модел – всяко семейство да получава помощи за две деца. Изключение да се прави за учещи и работещи семейства, смята Каракачанов. Трябва да се възстанови трудовата повинност, която беше един добър инструментариум, за да се обучат малко.
Пълен текст

„Новинар”: През 2050 г. ромите ще владеят България

22 ноември 2010
През 2050 г. ромите ще владеят България. Това прогнозираха учени от Центъра за демографски изследвания. Според тях през 2050 г. започва четвъртата българска държава, като в нея ще живеят 3,5 млн. роми и 1,2 млн. турци. Българите щели да бъдат екзотично малцинство и ще наброяват 800 000 души. Експертите твърдят, че прогнозите за демографския състав на страната ни се базират на данните от официалните преброявания на населението.
В периода след 2050 г. професорите чертаят още по-мрачна картина. Те са изчислили, че през 2100 г. етническите българи ще бъдат едва 300 000. Ромското население пък ще се е разраснало до 8 млн. Турците щели да наброяват 1,5 млн. души.
Според Петър Иванов от центъра тези цифри вещаят Армагедон. Експертите призоваха за адекватни мерки, тъй като в противен случай описаната от тях картина щяла да се превърне в реалност. Според Костадин Костадинов демографските проблеми на страната щели до доведат до трета национална катастрофа. Изчезването на сегашното мнозинство щяло да се случи, ако не бъдат спрени скритите опасни процеси у нас като акултуризацията на българите.
Пълен текст

Актуално.ком: Дебългаризацията на райони в страната продължава

22 ноември 2010
Демографската криза е основна заплаха пред българския народ. Проблемът е по отношение на изменение на етническата структура на обществото в посока – трайно намаляване на българския етнос в процентно съотношение от общата база. Това посочи днес Искрен Веселинов – председател на Областния регионален комитет на ВМРО-БНД – Русе и председател на Общинския съвет от града по случай пресконференцията за предстоящия Втори общонационален патриотичен семинар на тема „Заплахи за етнодеформация и дебългаризиране на обществото”.
Днес най-застрашени от дебългаризиране райони, по думите на Веселинов, са селата, където вече в процентно съотношение преобладават другите етнически групи и там битката може да се каже, че е загубена.
По негови думи – в половината от селата на територията на страната малцинствените групи имат тотален превес, предаде Фокус.
„В малките градове все още процесът е управляем, но ако не се вземат спешни държавни политики, ще загубим и малките населени места и всъщност българите ще останат едни островчета в големите градове“, добави Веселинов.
ВМРО има своя демографска програма, която е много пространна и цели да въведе система от мерки, които най-вече да стимулират раждаемостта при българите. Тази раждаемост приоритетно трябва да се промени особено при високообразованата част от населението.
Пълен текст

Днес.бг: До 2050 г. българите ще бъдат „екзотично малцинство“

22 ноември 2010
До 2050 г. българите ще бъдат „екзотично малцинство“, ще преобладават етносите на циганите и турците.
Това показват данните от проучване на неправителствената организация „Център за демографска политика“.
През 2030 г. ромите у нас ще бъдат два милиона, турците – един милион, а българите – 3 400 000.
През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души.
Тази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки, предупредиха от организацията.
Като основен проблем изследователите посочват дебългаризирането на обществото. Българите все повече загубват културната си идентичност. Кръщават децата си с чужди имена, чалгата все повече се разпространява, а в политиката навлиза циганският манталитет – тарикатство, кражби, безчестие.
Пълен текст

Нюз.бг: 2050-а у нас – 3.5 млн. цигани, 1.2 турци, 800 хил. българи

22 ноември 2010
В 2050г. започва четвъртата българска държава, съставена основно от цигани, турци и екзотично българско малцинство, алармираха професори от Центъра за демографска политика. Според техни прогнози, базирани на официалните преброявания на населението досега, през 2050г. циганите у нас ще бъдат 3,5 млн, турците – 1,2 млн, а българите – едва 800 хил. души.
Тази картина ще стане реалност ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки. Ситуацията беше сравнена с Армагедон от проф. Петър Иванов. Той акцентира върху скритите опасни процеси, които се развиват в България и акцентира на акултуризацията на българите.
Етносът, който сега има мнозинство, загубва културната си идентичност – българите дори не наричат децата си с български имена, изтъкна проф. Иванов. Очертавайки дебългаризирането, той посочи разширяващото се присъствие на чалгата и навлизането в политиката на циганския манталитет – на тарикатство, кражби, безчестие.
Демографската криза поставя заплахи към националната и икономическа сигурност на България, предупреди проф. Петър Славейков. Застаряването и намаляването на населението и особено на българския етнос води до проблеми с работната сила и със социалните плащания, поставя въпроса за бъдещото политическо развитие на страната, подчерта той.
Ромите идват на Балканите през XV век и в днешно време, поради липса на адекватна политика в България, се превърнаха в ромски проблем, отбеляза проф. Трендафил Митев. По думите му ромският проблем сега е воденичен камък за България и ако до 20 години не бъде решен, страната ни ще се удави.
Ромската общност е най-динамично развиващата се и най-деградиращата. Тази общност сега стига векове надолу – на нива, на които никога не е била, посочи още професорът. Той припомни още, че проблемът е бил решен и то нелошо в България – „минавайки през Строителни войски, ромът имаше професия и самочувствие на равен на българина. На ромските деца се даваха дрешки и книжки, а не пари на майките да раждат“, разказа проф. Митев.
Според прогнозите на центъра, българският етнос през 2075г. ще е от 500 000 души, а през 2100г – на 300 000. Същевременно, турците ще са 1,3 млн в 2075г, а в 2100г. – на 1,5 млн. Циганите от 5,5 млн. в 2075г ще станат 8 милиона през 2100г.
България е в състояние на национална катастрофа, коментира Костадин Костадинов. Според него демографските проблеми на страната са трета национална катастрофа – българският народ изчезва.
Пари в пенсионния фонд няма и все по-малко ще има кой да работи и да го пълни, предупреди още Костадинов и подчерта, че временни козметични мерки няма да помогнат. Трябва да има специална институция и специален министър по тези въпроси, категорични са представителите на Центъра за демографска политика.
Те са подготвили писмо до премиера Бойко Борисов, в което излагат вижданията си и настояват държавата да осъзнае като основен проблем постепенното изчезване на българския етнос.
Пред премиера представителите на центъра настояват за предприемане на имиграционна политика, политика за снижаване на смъртността и подобряване на здравето на българина, поощряване на раждаемостта, преодоляване на обезлюдяването, политики, насочени към създаване на духовни ценности.
Нужно е специализиран държавен орган да противодейства на демографската катастрофа, заявяват представителите на центъра в писмото си до премиера.
За заплахите от дебългаризиране, Центъра за демографска политика организира семинар на 12 декември в Русе. Целта е да се дискутира деформирането на етническата структура на българското общество с цел да се реагира на негативните тенденции, поясниха организаторите.
Пълен текст

Вести.бг: След 40 г. българите в България – малцинство

22 ноември 2010
През 2050 г. българите ще бъдат малцинство в собствената си държава. Това прогнозираха от Центъра за демографска политика, пише в утрешното си издание в. „Труд“. Според представителя на организацията проф. Петър Иванов българският народ ще се стопява с бързи темпове и след 40 години ще наброява едва 800 000 души. В същото време малцинствата ще нараснат значително – ромите ще достигнат внушителната бройка от 3,5 млн. души, а турският етнос – 1,2 млн. души. За 2100 г. „присъдата“ на изследователите е още по-тежка – 300 000 българи ще съжителстват с 8 млн. роми и 1,5 млн. турци. Предстои колосално разместване в етническото пространство на България, предрече Иванов. Позовавайки се на официалните преброявания на населението, от Центъра за демографска политика посочиха, че в началото на ХХ век мнозинство са били българите (2,9 млн.), като далеч по-малобройни са били турците (800 000) и ромите (60 000).През годините тази тенденция продължава и се запазва до днес, но вече числата са различни – близо 5 млн. българи делят 111 хил. кв. км територия с около 1 млн. турци и още толкова роми. „В близките десетилетия България ще се удави. Виждам безпомощност на българските политици пред етническия конфликт, който ще бъде атомна бомба за държавата ни“, изказа се емоционално преподавателят по политология в УНСС проф. Трендафил Митев. Намаляването на българите и увеличаването на малцинствата ще доведе до икономическо и политическо отслабване на държавата според декана на Геолого-географския факултет на Софийския университет проф. Петър Славейков „Ще се задълбочат проблемите в образователната система и ще отслабне научният и творческият потенциал“, добави той. Организацията от научни сътрудници, университетски преподаватели и общественици разработва стратегия, за да се избегне демографската катастрофа. Те поискаха институция, която се грижи за българския народ, защото в момента има защита само на малцинствата. От центъра вече са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, за да го предупредят за проблема. /БГНЕС /
Пълен текст

Вести.бг: Проф. Тр. Митев: Българската нация изживява цивилизационен колапс

23 ноември 2010
Българската нация изживява цивилизационен колапс. Масово българите напускат страната в последните 20 г. от около 9 млн. През 1989 г. сега сме 7 милиона, каза проф. Трендафил Митев от УНСС, участвал в проучването на Центъра за демографска политика пред бТВ. Картината е очевидна при тази дилетанщина в българската политика през последните години. Циганският проблем е като воденичен камък над България. Ние губим 2.5 млн. българи за 20 г., загубихме 1/3 от потенциала си при голямата миграция. Темповете не са се променили. Ако продължи с такъв темп развитието ни ще е пагубно, такова нещо се е случило само, когато Баязид е завладял Търново в края на 14 век и са изклано 50% от населението, каза проф. Митев. Сега няма клане, а политическо безхаберие, каза от своя страна Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. През 2001 децата се раждат 50 на 50% българчета към циганчета. Сега се раждат по-малко българчета, може да каже всеки гинеколог, работещ в родилно отделение. В Европа 4-5 души осигуряват един неработещ, а в България по-малко от двама работещи осигуряват един неработещ, посочи Каракачанов. Ако продължи тенденцията при ромите повечето да не работят, да не учат и считат, че са им длъжни всички, къде отиваме, зададе риторичен въпрос той. Както върви, според ООН в България българите ще бъдем застаряващото население в близкото десетилетие. Държавата трябва да изработи стратегия. Близо 60% от социалните фондове отиват за социалните нужди на ромите, които не работят. Знам, че ще писнат след тези мои думи много правозащитници и либерали, но това не ме интересува, интересуваме България, заяви Каракачанов. От своя страна проф. Митев каза, че се изтласква образованото население от страната . Навремето, когато имаше трудови войски преди 1989 г. циганите получаваха там квалификация и образование, децата им се учеха. Проблемът на циганите е български политически проблем. И този проблем набъбва, категоричен е професорът. 30-40 хиляди млади хора продължават да напускат страната годишно. Бисмарк е казал навремето, че войната се печели в класната стая. ние нямаме злато и газ, ние имаме човешки ресурс и трябва да има образование, убеден е Каракачанов от своя страна. Не може трайно да не учиш, да не работиш и да правиш само деца и да искаш само права, както правят циганите. Там раждаемостта се е превърнала в професия. България е страната с най-висока смъртност и средната продължителност на живота е намаляла с три години, каза още Каракачанов. И двамата считат, че проблемите на образованието и здравеопазването са най-важните, като дори предложиха, че се направи опит за ограничаване раждаемостта при циганите, ако продължават да не работят и да не изучават децата си. БГНЕС припомня, че вчера от Центъра за демографска политика прогнозираха, че през 2050 г. българите ще бъдат малцинство в собствената си държава. Според представителя на организацията проф. Петър Иванов българският народ ще се стопява с бързи темпове и след 40 години ще наброява едва 800 000 души. В същото време малцинствата ще нараснат значително – ромите ще достигнат внушителната бройка от 3,5 млн. души, а турският етнос – 1,2 млн. души. За 2100 г. „присъдата“ на изследователите е още по-тежка – 300 000 българи ще съжителстват с 8 млн. роми и 1,5 млн. турци. Предстои колосално разместване в етническото пространство на България, предрече Иванов. /БГНЕС /
Пълен текст

BNews:Проф. Тр. Митев : Циганският проблем е като воденичен камък

23 ноември 2010
Българската нация изживява цивилизационен колапс. Масово българите напускат страната в последните 20 г. От около 9 млн. през 1989 г. сега сме 7 милиона, каза проф. Трендафил Митев от УНСС, участвал в проучването на Центъра за демографска политика пред бТВ.
По думите на Митев циганският проблем е като воденичен камък над България.  Ако темповете, с които намаляват българите се запазят, развитието ни  ще е пагубно, смята Митев.
Сега няма клане, а политическо безхаберие,
заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. Той цитира данни, според които през 2001 г. са се родили 50% българчета и 50% циганчета. Сега обаче се раждат по-малко българчета.
Каракачанов беше категоричен, че държавата трябва да изработи стратегия. Той изрази своето неодобрение, че Близо 60% от социалните фондове отиват за социалните нужди на ромите, които не работят.
Не може трайно да не учиш, да не работиш и да правиш само деца и да искаш само права,
както правят циганите, отсече Каракачанов.
Припомняме, че вчера учени изчислиха, че след 40 г. в България ще живеят 3,5 млн. цигани, 1,2 млн. турци и едва 800 хил. българи.
Мрачните прогнози направи проф. д-р. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. За да стигне до тези изводи, професорът е стъпил на данните от досегашните национални преброявания.
Пълен текст

Фрог нюз: Кр. Каракачанов: За циганите – строителни войски

23 ноември 2010
Гетата, раждащи само престъпност и неграмотност, трябва да се затворят, предложи лидерът на ВМРО.
Живеем в 21 век, не можем да прилагаме тактики като в Китай или стерилизации, обяви по БТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в коментар за демографската криза.
Да се възстанови трудовата повинност, това беше подходящ инструментариум за ограмотяване на неграмотните циганчета, предложи той. Вместо да викаме строители от Турция, хората от гетата могат да работят там. Гетата, раждащи само престъпност и неграмотност, трябва да се затворят; с парите от фондациите и деказата на циганското включване трябва да се построят жилища от страна на самите цигани. Тогава те ще се научат да пазят, добави той.
След 10 години няма да има кой да храни; пушките ли ще хващаме тогава, попита Каракачанов.
Най-страшна сега е картината при 20-25 годишните; трябва нов инструментариум съобразно новата действителност, предложи накрая доц. Трендафил Митев, историк.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: Трендафил Митев: Българската нация изживява цивилизационен колапс

23 ноември 2010
В момента в Европа 4-5 човека работещи осигуряват 1 неработещ. В България 1,7 работещи осигуряват 1 неработещ. Това заяви пред БТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Както върви, според ООН в България българите ще бъдем застаряващото население в близкото десетилетие, каза той. Според него, е редно държавата да изработи сериозна стратегия и политика. Проблемите на едно общество се решават от образователната система, категоричен е Каракачанов и добави, че всичко е въпрос на държавна политика.
Демографската криза е комплексен въпрос. България е страната с най-висока детска смъртност. България е страната с най-много инфаркти и най-много ракови заболявания.
Гетата трябва да се съборят, защото те раждат само престъпност.
Българската нация изживява цивилизационен колапс, заяви от своя страна проф. Трендафил Митев от УНСС. Очертава се перспектива, при която циганският проблем се превръща във воденичен камък, каза той. Картината е очевидна при тази дилетанщина в българската политика през последните години.
Пълен текст

Фрог Нюз: Задава се четвъртата българска държава

22 ноември 2010
През 2050г. започва четвъртата българска държава, съставена основно от цигани, турци и екзотично българско малцинство, алармираха професори от Центъра за демографска политика.
Те прогнозират като се уповават на официалните преброявания на населението досега, че през 2050г. циганите у нас ще бъдат 3,5 млн, турците – 1,2 млн, а българите – едва 800 хил. души.
Тази картина ще стане реалност ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки. Ситуацията беше сравнена с Армагедон от проф. Петър Иванов. Той акцентира върху скритите опасни процеси, които се развиват в България и акцентира на акултуризацията на българите.
Пълен текст

Агенция „БЛИЦ”: Каракачанов: За циганите да се възстанови трудовата повинност

23 ноември 2010
Да бъдат затворени ромските гена, където се ражда само престъпност и неграмотност, поиска лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Според него е редно да се възстанови трудовата повинност, защото това е подходящ инструментариум за ограмотяване на неграмотните циганчета. Вместо да викаме строители от Турция, хората от гетата могат да работят там.
След 10 години няма да има кой да храни, пушките ли ще хващаме тогава, попита Каракачанов.
Пълен текст

Всекиден.ком: Българският Армагедон – през 2050 г.

22 ноември 2010
Родният Армагедон* ще настъпи през 2050 г. Тогава българите ще се превърнат в екзотично малцинство в собствената си държава. Тази прогноза направи проф. д-р Петър Иванов от Центъра за демографска политика. Въз основа на данни от досегашните национални преброявания той предвижда, че след само четири десетилетия българите ще само 800 хиляди срещу 3,5 млн. роми и 1,2 млн. турци. Само 20 години преди това ще сме наравно – 3,4 млн. българи срещу 3,3 роми и турци. Все пак, уточни професорът, това са песимистични прогнози. Но и оптимистичните вещаят подобна картина, само че българският етнос ще изчезва по-бавно.
На 12 декември в Русе Центърът за домеграфска политика ще проведе семинар на тема “Заплахи за ентодеформация и дебългаризиране на обществото”. Участие във форума ще вземат експерти от фондация “Българско общество”, ВМРО, Българско геополитическо дружество, Сдружение “Амикус”, Сдружение “Тан Нак Ра”, ИК “Ахат” и месемврийския епископ Иаков.
Пълен текст

БГНЕС: Проф. Тр. Митев: Българската нация изживява цивилизационен колапс

23 ноември 2010
Българската нация изживява цивилизационен колапс. Масово българите напускат страната в последните 20 г. от около 9 млн. През 1989 г. сега сме 7 милиона, каза проф. Трендафил Митев от УНСС, участвал в проучването на Центъра за демографска политика пред бТВ.
Картината е очевидна при тази дилетанщина в българската политика през последните години. Циганският проблем е като воденичен камък над България. Ние губим 2.5 млн. българи за 20 г., загубихме 1/3 от потенциала си при голямата миграция. Темповете не са се променили. Ако продължи с такъв темп развитието ни ще е пагубно, такова нещо се е случило само, когато Баязид е завладял Търново в края на 14 век и са изклано 50% от населението, каза проф. Митев.
Сега няма клане, а политическо безхаберие, каза от своя страна Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО. През 2001 децата се раждат 50 на 50% българчета към циганчета. Сега се раждат по-малко българчета, може да каже всеки гинеколог, работещ в родилно отделение. В Европа 4-5 души осигуряват един неработещ, а в България по-малко от двама работещи осигуряват един неработещ, посочи Каракачанов. Ако продължи тенденцията при ромите повечето да не работят, да не учат и считат, че са им длъжни всички, къде отиваме, зададе риторичен въпрос той. Както върви, според ООН в България българите ще бъдем застаряващото население в близкото десетилетие. Държавата трябва да изработи стратегия. Близо 60% от социалните фондове отиват за социалните нужди на ромите, които не работят. Знам, че ще писнат след тези мои думи много правозащитници и либерали, но това не ме интересува, интересуваме България, заяви Каракачанов.
От своя страна проф. Митев каза, че се изтласква образованото население от страната . Навремето, когато имаше трудови войски преди 1989 г. циганите получаваха там квалификация и образование, децата им се учеха. Проблемът на циганите е български политически проблем. И този проблем набъбва, категоричен е професорът. 30-40 хиляди млади хора продължават да напускат страната годишно. Бисмарк е казал навремето, че войната се печели в класната стая. ние нямаме злато и газ, ние имаме човешки ресурс и трябва да има образование, убеден е Каракачанов от своя страна. Не може трайно да не учиш, да не работиш и да правиш само деца и да искаш само права, както правят циганите. Там раждаемостта се е превърнала в професия. България е страната с най-висока смъртност и средната продължителност на живота е намаляла с три години, каза още Каракачанов. И двамата считат, че проблемите на образованието и здравеопазването са най-важните, като дори предложиха, че се направи опит за ограничаване раждаемостта при циганите, ако продължават да не работят и да не изучават децата си.
БГНЕС припомня, че вчера от Центъра за демографска политика прогнозираха, че през 2050 г. българите ще бъдат малцинство в собствената си държава. Според представителя на организацията проф. Петър Иванов българският народ ще се стопява с бързи темпове и след 40 години ще наброява едва 800 000 души. В същото време малцинствата ще нараснат значително – ромите ще достигнат внушителната бройка от 3,5 млн. души, а турският етнос – 1,2 млн. души. За 2100 г. „присъдата“ на изследователите е още по-тежка – 300 000 българи ще съжителстват с 8 млн. роми и 1,5 млн. турци. Предстои колосално разместване в етническото пространство на България, предрече Иванов. /БГНЕС
Пълен текст

Агенция „Фокус”: Проф. Трендафил Митев: Ромският въпрос е решен в много държави, на разумно равнище

22 ноември 2010
София. Ромският въпрос в момента е воденичният камък на шията ни, който ако не отхвърлим до 10 – 20 години, статистическата прогноза е много страшна. Това каза в интервю за Агенция „Фокус ” проф. Трендафил Митев – преподавател по политология в УНСС и съорганизатор на Втори общонационален патриотичен семинар на тема „Заплахи за етнодеформация и дебългаризиране на обществото”, който ще се проведе на 12 декември в х-л „Рига” в Русе.

Последни Новини

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir