Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 27 юли 2010

вижте новините за нас – 27 юли 2010

Телевизия СКАТ: АТАКА и БСП саботираха подписката срещу турското ерочленство

в. „Труд“: ВМРО предлага химнът на България да се публикува във всеки учебник

в. „Новинар“: ВМРО предлага химнът да е във всеки учебник

Агенция „Фокус“: 500 подписа от кампанията на ВМРО в Бургас са изчезнали, според организаторите на подписката

в. „Старозагорски новини“: ВМРО: Без реформа пенсионната система ще се сгромоляса

в. „Утро“ (Русе): Сребърни Чилновски баби на европейското по фолклор

в. „Позвънете“ (Варна): Без пари за пенсии до 20 г., смятат във ВМРО

в. „Твоят ден“ (Бургас, Ямбол, Сливен): 300 хил. подписа срещу членството на Турция В ЕС


Телевизия СКАТ: АТАКА и БСП саботираха подписката срещу турското ерочленство

Видеоматериал:  http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=9755&sort=0&page=0

в. „Труд“: ВМРО предлага химнът на България да се публикува във всеки учебник

Химнът на България да се публикува във всеки учебник, за да се възпитават децата в родолюбие. Предложението на лидера на ВМРО в Бургас Тодор Бординяшки ще бъде изпратено в образователното министерство.

в. „Новинар“: ВМРО предлага химнът да е във всеки учебник

Химнът на Република България да бъде публикуван във всеки учебник. Тази идея лансираха от ВМРО. Целта на предложението е младото поколение да бъде възпитано в патриотизъм и родолюбив и да не забравя родния си език. Според хората на Красимир Каракачанов в днешно време сме свидетели на „една деградация”. За да превърнат идеята си в реалност, воеводите първо ще изпратят писма до Министерството на образованието, младежта и науката. Областният координатор на ВМРО в Бургас Теодор Бординяшки подчерта, че това се практикува в много страни по света.

Агенция „Фокус“: 500 подписа от кампанията на ВМРО в Бургас са изчезнали, според организаторите на подписката

500 подписа, събрани в Морската градина на Бургас, са били изчезнали. Това съобщи областният координатор на ВМРО Теодор Бординяшки, предаде репортер на радио „Фокус” Бургас. Изчезналите подписи така и не са били намерени. Според Бординяшки това е било част от провокации подписката срещу референдум за приемането на Турция в Европейския съюз (ЕС) да се осуети. „Другата провокация бе от редица кметове на БСП от малките населени места. Имаме информация, че възрастните хора са били заплашвани, че няма да си получат пенсиите и енергийните помощи. За съжаление тази информация няма начин да бъде доказана”, коментира Бординяшки. Според Валентин Касабов, общински съветник, е имало провокации и от други партии, както и от турска страна. След като събраните над 300 000 подписа са внесени в парламента, до три месеца народните представители трябва да определят дали да има референдум за членството на Турция или не. В тази връзка Георги Дракалиев, областен председател на ВМРО Бургас, заяви, че до всеки народен представител ще бъде изпратен текст, който да го накара да вземе положително решение. „За целта са написани и разпространени хиляди писма до всеки народен представител с изключение на тези от ДПС. В текста пише: „Повече от 300 000 души са се подписали за референдум, аз автор на това писмо съм един от тези граждани и вярвам, че моето мнение има значение, тъй като вие сте един от нашите народни представители настоявам да гласувате със „За” когато се гласува за такъв референдум”, каза Дракалиев цитирайки текста, който ще бъде разпратен до депутатите. За около три месеца над 300 000 подписа са събрани в националната кампания за предизвикване на референдум против членството на Турция в ЕС. Миналата седмица подписката е внесена в деловодството на Народното събрание. В Бургаска област бяха събрани 30 000 подписа, което е близо 10% от събраните подписи. Георги Дракалиев поясни, че с подписката се приключва всъщност първият етап от тази кампания. Най-активни са били младите хора, но има и такива с мюсюлмански имена, поставили подписите си. Техният брой е около 4000, като има и турски граждани подписали се. „Вероятно осъзнават, че една азиатска държава няма място в европейските структури”, бе коментарът на Дракалиев по този повод. Около 1000 граждани на страни-членки на ЕС също са се подписали. А около 3000 българи, живеещи зад граница, са изпратили писма в подкрепа на референдума. Най-много са тези от Испания, Гърция, Белгия. Най-много подписи са били събрани в София, Варна, Бургас, Стара Загора и Велико Търново. Цялото население на общо 20 села в страната се е подписало, сред тях са селата Черни Осъм, Момчиловци, Мугла.
26.07.2010
Пълен текст: http://www.focus-news.net/?id=n1423426

в. „Старозагорски новини“: ВМРО: Без реформа пенсионната система ще се сгромоляса

Ако не се реформира, пенсионната система ще се „сгромоляса“, заяви заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. По думите му солидарният модел трябва да се промени изцяло. От ВМРО са категорично против вдигането на пенсионната възраст, но одобряват увеличаването на осигурителния стаж. Ето какви са неговите прогнози за развитието на пенсионната система у нас:
„Не е ясно дали ще стане след 5-10-15 години, но ще се сгромоляса. Защо? Защото тя се самоизяжад, дори към настоящия момент парите, които се внасят за пенсии, не достигат. Затова всяка година касата саботира. Тенденцията в България не е за увеличаване на трудоспособното население, а за увеличаване на броя на пенсионерите. Представете си какво ще се случи с една държава, в която всяка година умират 100 000 души, емигрират – 50 000, а се раждат – 80 000. Всяка година ние намаляваме с 80 000. В България след 10 години, дори тези пенсии, които в момента са ужасно ниски, ще бъдат нереални и невъзможни за изплащане, няма от къде да дойдат пари“.
От ВМРО ще внесат предложение за промяна в закона за държавното обществено осигуряване, която ще даде възможност и хората от първа и втора категория труд да могат да си закупуват точки за по-ранно пенсиониране. Това ще засегне хората, полагали тежък труд. Костадинов заяви, че от ВМРО имат сигнали, че заради прекратяване на производство в предприятието, където работят, има случаи на хора, на които не им достигат няколко седмици стаж, за да се пенсионират:
„Какво ще се случи, ако например миньорът или заварчикът X си купи тези точки. Първо, нито един човек на 52 години не се пенсионира. Те продължават да работят. Продължават да внасят осигуровки, продължават да създават брутен вътрешен продукт. Второ, държавата не губи нищо, защото тя получава дължимите й пари, които този човек трябва да внесе като социални осигуровки в касата. По този начин всички са доволни – държавата получава необходимите средства, човекът получава справедливо заслужената от него пенсия и накрая като бонус продължава да работи. Тази ситуация мисля, че максимално ще облекчи съдбата на това съсловие“.
Към момента възможност за купуване на стаж за пенсиониране имат две категории хора. Тези, които имат пенсионна възраст, но нямат необходимия трудов стаж. Те могат да си купят точки, за да излязат в пенсия. Висшистите също имат право да закупят стаж, който е равен на годините на следването им.
26.07.2010

в. „Утро“ (Русе): Сребърни Чилновски баби на европейското по фолклор

Сребърен медал, диплом за съществен принос и грамота за съхранение и развитие на българското традиционно изкуство донесоха от Еврошампионата по фолклор в Несебър прочутите Чилновски баби. Нашите фолклористки, придружени от капан-ски оркестър, пяха автентични песни от родния се-верняшки край и обраха за пореден път овациите на публиката. Престижното отличие бе заслужено в конкуренция с други 73 колектива от 9 държави.
Еврошампионатът донесе и персонално признание на ръководителката на групата – Стефка Атанасова, която бе отличена като лауреат.
Без подкрепата на кмета на Две могили Драгомир Дамянов, който ни осигурява превоз, това нямаше да се случи, а за удобното ни настаняване се погрижиха туроператорът Илия
Минчев и спонсорът ни от няколко години – ВМРО в лицето на Юлиян Ангелов. Цялата група им изказваме своята най-сърдечна благодарност, заяви ръководителката.
Още много изяви очакват Чилновските баби. Само след дни – на 6 август, те ще се представят в Копривщица, следва Хърцойски събор в Ка-целово, а в началото на септември ги чака фестивал в Борово.
27.07.2010

в. „Позвънете“ (Варна): Без пари за пенсии до 20 г., смятат във ВМРО

ВМРО са против вдигане на пет и но нямат нищо против увеличаване на осигурителния стаж. Това заяви зам.-председателят на партията Костадин Костадинов, цитиран от news.bg. Пенсионната система в България ще се сгромолн то тя се самоизяжда, категоричен е той.
Годишно, по думите му, 100 000 души умират, 80 000 деца се раждат, а 50 000 в трудоспособна възраст емигрират. Костадинов смята, че след 20 години няма да има пари и за пенсии Той е категоричен, че демографската катастрофа в България ще се задълбочава с всяка година.
ВМРО има свои предложения за работещите в първа и втора категория труд. .След 31 декември 2010 г. лицата, които са работили при условието на I и II категория труд, имат изискуемия минимален стаж и минималната изискуема възраст за пенсиониране, но не им достигат 5 години осигурителен стаж, да могат да се пенсионират кзто внесат вещ урителни вноски, изчислени върху минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица. От това държавата не губи нищо“, обясни Костадин Костадинов.
26.07. 2010

в. „Твоят ден“ (Бургас, Ямбол, Сливен): 300 хил. подписа срещу членството на Турция В ЕС

300 хил. подписа срещу членството на Турция в ЕС са били събрани за три месеца, обявиха от ВМРО в Бургас вчера.
Подписката бе официално прекратена вчера, а парафите изпратени в парламента. Целта била законотворците да се съобразят, когато се наложи да взимат решение „за“ или „против“ членството на Турция в ЕС.
Подписката бе подкрепена и от телевизия СКАТ. От нейно име като медиен партньор водещият Валентин Касабавов заяви, че била бойкотирана от БСП и „Атака“, които наредили на хората си да не се подписват. Нова подписка с патриотична насоченост тръгва от Бургас. ВМРО отново ще събира парафи, но този път за изписване на химна от вътрешната страна на кориците на учебниците, заяви областният лидер Теодор Бординашки.
27.07.2010

Последни Новини

Доц. Милен Михов: АЕЦ „Белене“ трябва да бъде построена

ВМРО ще отмени решението на парламента да подари реакторите на Украйна, заявява в интервю за „ВеликоТърново.нет“ доц. д-р Милен Михов - водач...

Стефан Балабанов: Българската енергетика задължително трябва да се запази, иначе ще купуваме ток от Гърция и Румъния

Стефан Балабанов е втори в листата на ВМРО – БНД на предстоящите избори в Пазарджик. Той е зам.-министър на МВР в периода...

ВМРО настоява за детски надбавки от 500 лв. месечно и 10 000 лв. еднократна помощ

ВМРО настоява за 500 лв. месечно детски надбавки, както и за 10 000 лева еднократна държавна помощ при раждане на дете за...

Мястото на ЕС на световната сцена е на геополитически играч, смята Ангел Джамбазки

Мястото на ЕС в световния ред трябва да е на геополитически играч, но за тази цел ЕС и държавите членки трябва да...

Джамбазки и Слабаков представиха пернишката листа на ВМРО

В последния мандат на Европейския парламент като представители на ВМРО с колегата Андрей Слабаков водихме последователна и непоколебима политика по отношение на...

Красимир Каракачанов: Сливенската листа на ВМРО е една от най-добрите в страната

Мощна подкрепа за листата на ВМРО с водач Мария Балъкчиева в Сливен. Лично лидерът на партията Красимир Каракачанов бе в града на...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir