Начало Медиите за ВМРО вижте новините за нас - 4-5 ноември 2010

вижте новините за нас – 4-5 ноември 2010

Агенция „Фокус“: Костадин Костадинов, ВМРО: Мерките срещу купуване на гласове трябва да дойдат от МВР

в. „Нов живот” (Кърджали): Каракачанов: В Скопие са зле и с географията

Всекиден.ком: ВМРО зове Първанов да свика Съвета по сигурност вместо да си прави проект

Агенция „Фокус“: ВМРО критикува отказа на управляващите от реформи и призовава президента да свика КСНС

Агенция „КРОСС”: ВМРО срещу липсата на икономически действия и „проекта Първанов“

Агенция „Пресклуб”: ВМРО се обявява срещу липсата на икономически действия

Актуално.ком: Каракачанов: В Скопие освен, че са зле с историята, явно са зле и с географията

Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов: В Скопие освен, че не познават историята, явно не са добре и с географията

Всекиден.ком: Скопие изкара и Дилма Русеф македонка

Враца Нюз: До Кмета на Община Враца

„Земя”: ВМРО призова Първанов да свика КСНС заради кризата

„Делник централен”: ВМРО зове Първанов да свика Съвета по сигурност, а не да си прави проекти


Агенция „Фокус“: Костадин Костадинов, ВМРО: Мерките срещу купуване на гласове трябва да дойдат от МВР

4 ноември 2010
София. Мерките срещу купуване на гласове трябва да дойдат от МВР. Идеята да се гласува с определен цвят химикал и с определен знак ще доведе до повишаване на продажбата на сини химикали и ще научи неграмотните да пишат по-четливи знаци. Това каза пред Агенция „Фокус” зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов по повод внасянето на проекта за изборен кодекс в Народното събрание. Той подкрепи предлаганата промяна неграмотните хора да не могат да използват придружители при гласуването. „Неграмотните не би трябвало да гласуват. Те имат основно задължение според Конституцията да се научат да четат и да пишат и образованието до 8 клас е задължително. Когато един човек не спазва основния закон на страната, тогава той не трябва да гласува”, коментира още той. Според Костадинов проблемът е, че е голямо предлагането на гласове. „Там мерките трябва да дойдат от МВР. Купувачите на гласовете се знаят предварително, дори и сега – знае се кой предлага, кой купува, знае се цената”, коментира още Костадинов. Според него положителна е и стъпката, че удостоверение за гласуване на друго място може да използват само ангажираните с избора и служебно възпрепятстваните. „Сега удостоверенията бяха съвсем обикновени и всеки дори на цветен принтер можеше да си извади такова удоставерение. Там имаше доста злоупотреби. Това беше в интерес на ДПС, защото те организираха екскурзии из страната и те успяха да вземат сериозни резултати там, където никой не очакваше”, каза още той. Той посочи още, че в Северозападна България има общини, където ДПС се превръща в основен фактор, с помощта на хора, събрани от съседни общини и закарани да гласуват.
Пълен текст

в. „Нов живот” (Кърджали): Каракачанов: В Скопие са зле и с географията

5 ноември 2010
В Скопие освен че не познават историята, което отдавна сме го установили, явно не са добре и с географията. Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по повод публикацията в македонския вестник “Дневник“ за победата на Дилма Русеф със заглавие „Пиринска мома води Бразилия“.
Бащата на Русеф бил роден в Габрово, Пиринска Македония, предаде агенция фокус
Не става въпрос за рална България, а не село Габрово, а за в Пиринска Македоград Габрово, който ния, каза лидерът на се намира в Цент- ВМРО. Явно образоИзкараха Исус Христос техен, какво остава тогава за някой друг, възмущава се войводата вателната им система е такава, че те нямат понятие и от география. Ако е за пръв път подобна глупост от тяхна страна, човек може да си помисли, че нещо са сбъркали. Но след като изкараха и Исус Христос македонец, защо се учудваме, че и Дилма Русеф е македонка? Какво може да се очаква от неграмотни хора?
Колкото и да им е неприятно, могат да влязат в Гугъл, кой, за разлика от тях, знае повече, и да проверят къде се намира град Габрово, коментира Каракачанов.
Ако приемем тяхната логика, че всичко на Балканите е Македония, може би са прави. А може би пък трябва да възприемем онази хубава българска песничка, която се пееше през 30-те, 40-те години на миналия век “От Черно море до Охрид и от Дунав до Бялото море българският дух живее“ и пак са в правото си, добави той.

Всекиден.ком: ВМРО зове Първанов да свика Съвета по сигурност вместо да си прави проект

3 октомври 2010
ВМРО предлага на президента Георги Първанов вместо да се занимава с непривично за длъжността му партийно строителство, да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което да бъде приет ясен план и отговорности за икономическото развитие на страната ни в следващите години. Това е записано в приета от Националния изпълнителен комитет на ВМРО декларация.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: ВМРО критикува отказа на управляващите от реформи и призовава президента да свика КСНС

3 ноември 2010
София. Националният изпълнителен комитет на ВМРО излезе с принципна декларация по повод актуалната политическа обстановка в страната, съобщиха от партията. Декларацията критикува отказа на управляващите да предприемат реални реформи и призовава президента да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което да бъдат заложени ясни стъпки за икономическо действие.
В декларацията ВМРО предлага на президента Георги Първанов да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което да бъде приет ясен план и отговорности за икономическото развитие на страната ни в следващите години. Пред България се очертава бюджетна криза, свързана както с опасността от неизпълнение на бюджета за настоящата година, така и с продължаващата агония около мъртвородения бюджет за 2011 г. В същото време държавата ни на практика не съкращава разходи и реформите постоянно се отлагат, въпреки всички пропагандни тези на управляващите. Това е реална заплаха за сигурността на страната ни в условията на кризисна ситуация в икономиката, заявиха от ВМРО.
Според партията – на този фон вече втора седмица в началото на зимния период българското общество е занимавано с второстепенни въпроси на прага на тежка икономическа ситуация, в която все повече се усеща социалното напрежение и политическата дестабилизация. Управлението на ГЕРБ става все по-неубедително, а от друга страна продължава предъвкването на изхабени политически фигури в т. нар. „президентски проект”. „Проект”, който обслужва идеята за лично политическо спасение на своя „плеймейкър” и на практика цели да реанимира тройната коалиция. През това време хора със съмнителна репутация представят себе си като обществена съвест и от обвиняеми се превръщат в обвинители. Все по-съмнителна става и репутацията на онези, които в медиите се представяха като морални стожери. България действително се нуждае от алтернатива. Но и наличните варианти, и т.нар. „нов” вариант, изглеждат несъстоятелни.
На България сега е нужен ясен план, по-малко говорене и решително политическо действие. ВМРО може да помогне за намиране на алтернатива в българското общество. Най-важното сега е управляващите да проявят готовност да се разделят с част от рейтинга си в името на прагматични и дългосрочни политики на реформа, се казва в текста.
Пълен текст

Агенция „КРОСС”: ВМРО срещу липсата на икономически действия и „проекта Първанов“

3 октомври 2010
ационалният изпълнителен комитет на ВМРО излезе с принципна декларация по повод актуалната политическа обстановка в страната. Декларацията критикува отказа на управляващите да предприемат реални реформи и призовава президентът да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което да бъдат заложени ясни стъпки за икономическо действие.
Пълен текст

Агенция „Пресклуб”: ВМРО се обявява срещу липсата на икономически действия

3 ноември 2010
Националният изпълнителен комитет на ВМРО излезе с принципна декларация по повод актуалната политическа обстановка в страната, – съобщиха от партията. Декларацията критикува отказа на управляващите да предприемат реални реформи и призовава президентът да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което да бъдат заложени ясни стъпки за икономическо действие.
Пълен текст

Актуално.ком: Каракачанов: В Скопие освен, че са зле с историята, явно са зле и с географията

3 ноември 2010
В Скопие освен, че не познават историята, което отдавна сме го установили, явно не са добре и с географията. Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по повод публикацията в македонския вестник „Дневник” за победата на Дилма Русеф със заглавие „Пиринска мома води Бразилия“.
В статията се посочва още, че бащата на Русеф е роден в Габрово, Пиринска Македония, предаде агенция Фокус.
„Не става въпрос за село Габрово, а става въпрос за град Габрово, който се намира в Централна България, а не в Пиринска Македония”, каза лидерът на ВМРО. „Не само, че са зле с историята, но явно образователната им система е такава, че те нямат понятие и от география. Ако е за пръв път подобна глупост от тяхна страна, човек може да си помисли, че нещо са сбъркали. Но след като изкараха и Исус Христос македонец, защо се учудваме, че и Дилма Русеф е македонка? Какво може да се очаква от неграмотни хора? Щом не я изкараха от Република Македония, тъй като близо до град Битоля има също село Габрово, до град Струмица също има село Габрово. Как не им скимна да кажат, че е от Република Македония, а не от Пиринска Македония? Но да кажем, че хората са тотално неграмотни. Колкото и да им е неприятно, могат да влязат в Гугъл, който за разлика от тях знае повече, и да проверят къде се намира град Габрово”, коментира Каракачанов.
Пълен текст

Агенция „Фокус“: Красимир Каракачанов: В Скопие освен, че не познават историята, явно не са добре и с географията

3 ноември 2010
В Скопие освен, че не познават историята, което отдавна сме го установили, явно не са добре и с географията. Това каза пред Агенция “Фокус” председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по повод публикацията в македонския вестник „Дневник” за победата на Дилма Русеф със заглавие „Пиринска мома води Бразилия“. В статията се посочва още, че бащата на Русеф е роден в Габрово, Пиринска Македония.
Пълен текст

Всекиден.ком: Скопие изкара и Дилма Русеф македонка

3 октомври 2010
Македонският вестник „Дневник“ обяви новоизбрания президент на Бразилия Дилма Русеф за македонка. Под заглавие „Пиринска мома води Бразилия“ скопският вестник публикува материал за изборната победа на Русеф.
Бащата на Дилма – Петър Стефанов Русев е роден в Габрово, в Пиринска Македония, а през 1929 г. емигрира. Дилма Русеф – първата жена-президент на Бразилия има македонско потекло. Така поне твърдят участници в социалната мрежа „Фейсбук”, пише „Дневник”. След това вестникът публикува подробна биография на нейния баща и на самата Дилма Русеф. „Дневник” все пак отбелязва по-надолу в материала, че бащата на Дилма е роден в Габрово, в Пиринска Македония, в България. (Татко и’ на Дилма, Петар Стефанов Русев, е роден во Габрово, во Пиринска Македонија, во Бугарија.)
Както е известно новоизбраният президент на Бразилия заяви, че единствената българка, успяла извън страната си, поне в подобен мащаб. Тя сподели, че за нея би било трогателно да бъде посрещната в България като бразилски президент и предположи, че това ще бъде голяма емоция и за българите.
В Скопие освен, че не познават историята, което отдавна сме го установили, явно не са добре и с географията, коментира пред „Фокус” лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод статията в македонския вестник, посветена на Дилма Русеф.
„Не става въпрос за село Габрово, а става въпрос за град Габрово, който се намира в Централна България, а не в Пиринска Македония”, обясни той. „Не само, че са зле с историята, но явно образователната им система е такава, че те нямат понятие и от география. Ако е за пръв път подобна глупост от тяхна страна, човек може да си помисли, че нещо са сбъркали. Но след като изкараха и Исус Христос македонец, защо се учудваме, че и Дилма Русеф е македонка? Какво може да се очаква от неграмотни хора? Щом не я изкараха от Република Македония, тъй като близо до град Битоля има също село Габрово, до град Струмица също има село Габрово. Как не им скимна да кажат, че е от Република Македония, а не от Пиринска Македония? Но да кажем, че хората са тотално неграмотни. Колкото и да им е неприятно, могат да влязат в Гугъл, който за разлика от тях знае повече, и да проверят къде се намира град Габрово”, коментира Каракачанов. (б.ред.- за колегите от Македония – село Габрово се намира в Благоевградска област, а град Габрово – в Централна България, в подножието на Стара планина.)
„Ако приемем тяхната логика, че всичко на Балканите е Македония, може би са прави. А може би пък трябва да възприемем онази хубава българска песничка, която се пееше 30-те – 40-те години на миналия век „От Черно море до Охрид и от Дунав до Бялото море българският дух живее” и пак са в правото си”, добави лидерът на войводите.
Пълен текст

Враца Нюз: До Кмета на Община Враца

3 октомври 2010
Въпросът за съдбата на бившето училище Митрополит Константин до днес още не е изяснен. Градската организация на ВМРО-БНД с четвърто писмо се обръща до г-н Кмета на Община Враца и Общински съвет и иска да се намери решение, как най-правилно може да се използва сградата на бившето училище. Най-лесният начин е намерен от Общината. Двете части на имота вече са продадени и се търси купувач на третата част – сграда и прилежащ двор.
Ние от ВМРО с възмущение приемаме тези решения. Обръщаме се отново към г-н Кмета и общинските съветници. Господа много лесно е да унищожиш нещо, но много трудно е да съградиш. Нашите деди са давали всичко от себе си да построят църква и училище в родният край. Защо не се поучим от техните дела? Какво ще постигнете с тези няколкостотин хиляди лева. Ще изчезнат в разходите на Общината. Господа от ГЕРБ, Вие дойдохте с обещанието, че ще работите за благото на хората от Общината. Но се разминават думите от делата. Вие ще останете в историята с това, че продължихте „делото на БСП” – продажба на училище Митрополит Константин. Думите за Вас като морал, родолюбие, работа в полза на обществото не съществуват.
Пълен текст

„Земя”: ВМРО призова Първанов да свика КСНС заради кризата

4 ноември 2010
Националният изпълнителен комитет на ВМРО призова президента Герги Първанов да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) заради икономическата обстановка в страната, се казва в декларация на партията, огласена вчера. В нея остро се критикува отказът на управляващите да предприемат реални реформи. Войводите настояват да бъде приет ясен план и отговорности за икономическото развитие на страната ни в следващите години. „Пред България се очертава бюджетна криза, свързана както с опасността от неизпълнение на бюджета за настоящата година, така и с продължаващата агония около мъртвородения бюджет за 2011 г. В същото време държавата ни на практика не съкращава разходи и реформите постоянно се отлагат въпреки всички пропагандни тези на управляващите. Това е реална заплаха за сигурността на страната ни в условията на кризисна ситуация в икономиката“, заявяват от ВМРО. „На този фон вече втора седмица в началото на зимния период българското общество е зани-мавано с второстепенни въпроси на прага на тежка икономическа ситуация, в която все повече се усеща социалното напрежение и политическата дестабилизация. През това време хора със съмнителна репутация представят себе си като обществена съвест и от обвиняеми се превръщат в обвинители. На България сега е нужен ясен план, по-малко говорене и решително политическо действие“, категорични са хората на Каракачанов.

„Делник централен”: ВМРО зове Първанов да свика Съвета по сигурност, а не да си прави проекти

4 ноември 2010
ВМРО предлага на президента Георги Първанов вместо да се занимава с непривично за длъжността му партийно строителство, да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което да бъде приет ясен план и отговорности за икономическото развитие на страната ни в следващите години. Това е записано в декларацията на ВМРО.
В нея се казва, че пред България се очертава бюджетна криза, свързана както с опасността от неизпълнение на бюджета за настоящата година, така и с продължаващата агония около мъртвородения бюджет за 2011 г. В същото време държавата ни на практика не съкращава разходи и реформите постоянно се отлагат, въпреки всички пропагандни
тези на управляващите. Това е реална заплаха за сигурността на страната ни в условията на кризисна ситуация в икономиката.
„Управлението на ГЕРБ става все по-неубедително, а от друга страна продължава предъвкването на изхабени политически фигури в т. нар.„президентски проект“. „Проект“, който обслужва идеята за лично политическо спасение на своя „плеймейкър“ и на практика цели да реанимира тройната коалиция. През това време хора със съмнителна репутация представят себе си като обществена съвест и рт обвиняеми се превръщат в обвинители“, е записано още в декларацията. Според войводите на България сега е нужен ясен план, по-малко говорене и решително политическо действие.

Последни Новини

В Русе се състоя протестно автошествие на ВМРО срещу „Зелената сделка“ и увеличението на цената на електроенергията за крайните потребители

На 26 май 2024 г. от 11:00 часа започна протестно автомобилно шествие, организирано от ВМРО – Русе, с което се изрази позицията...

Андрей Слабаков: Не трябва да позволим либералите в ЕП да премахнат принципа на ветото

Не трябва да позволим либералите в Европейския парламент да отворят договорите за ЕС и да премахнат принципа на ветото. Това искат те,...

Проф. Смоленов: ВМРО е страж на България и българите!

проф. Христо Смоленов, кандидат за 50 НС, ВМРО, пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 25.05.2024

Ангел Джамбазки: Доверието към ВМРО се връща

Политиката все още ме изкушава, макар и след 18 години, каза кандидатът за евродепутат Политиката не е място за...

Красимир Каракачанов за сглобката, националните интереси, приоритетните проекти за Плевен и важността да се гласува

С лидера на ВМРО и водач на листата на партията в 15 МИР Плевен – Красимир Каракачанов от информиционния сайта „Плевен за...

Контрера: Трябва да се създаде европейска агенция за антитероризъм със седалище в София

Настояваме и за единни здравни стандарти за ЕС и да се подкрепят българските земеделците Това каза в студиото на...

Български знамена на пазарджиклии раздадоха Юлиан Ангелов и Георги Коприщенов от ВМРО

В Пазарджик по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir