Начало Темите на ВМРО ВМРО: Българите заслужават яснота, предвидимост и достоен живот (ОБЗОР)

ВМРО: Българите заслужават яснота, предвидимост и достоен живот (ОБЗОР)

България е обхваната от недоволство. Българите искат ясни цели, ясни отговорности, ясни срокове. Българите заслужават яснота. Заслужават истинско лидерство и власт, на която може да се разчита.

Ние от ВМРО не можем да останем безучастни в днешната ситуация. От месеци предупреждаваме, че управлението ден за ден няма да доведе до нищо добро. От години предлагаме решения. От десетилетия за борим за национална стратегия срещу хаоса.

Защото българите заслужават достоен живот!

 

ВМРО ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТИТЕ

ВМРО призовава своите членове и привърженици да подкрепят протестите на синдикатите

30 ноември 2011

Ние уважаваме правото на гражданите на достойно отношение от страна на властта. Нито министър Дянков, нито министър Московски, нито лустросаните икономисти имат правото на високомерно и арогантно отношение към хората, които платиха цената на криминалната трансформация у нас в последните две десетилетия.

Българите заслужават две неща: ясна воля и ясни обяснения какви са целите, пътят и сроковете. Българите не са заслужили управленската немощ на министър-председателя Борисов и противоречивите му шикалкавения. Или опърничавостта и неврастенията на Дянков.


 

ВМРО Е ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА

Пенсионните вноски са лични – да се премахне псевдосолидарният модел!

17 ноември 2011

Пенсионните вноски постепенно да станат лични и да бъде премахнат сегашният псевдосолидарен модел, предлагат от ВМРО. Така ще бъде създадена далеч по-справедлива система на пенсионно осигуряване по модел, който е доказал надеждността си в различни държави. Подобно решение е единствената възможност да се прекрати агонията на пенсионната ни система, която се задъхва заради демографския колапс.

Увеличаването на пенсионната възраст е решение, което само отлага срутването на социалната ни система и прикрива факта, че икономиката страда от задълбочаваща се липса на качествена работна ръка. В същото време криворазбраната солидарност дава обратен ефект и работещите са задължени да издържат циганите например.

ВМРО: Нужна е радикална промяна на пенсионната система

2 ноември 2010

Радикално премахване на сегашния модел и възможността работниците сами да управляват своите пенсионни вноски – това е единственото правилно решение за пенсионната реформа в днешната ситуация. Пенсионните вноски трябва да са лични, а не общо-солидарни, както е сега. Така всеки ще носи лична отговорност и няма да се налага да издържа други. Всеки друг вариант само ще отложи агонията на българската икономика и на криворазбраната ни социална държава. Практиката на личната, а не на солидарната отговорност дава много по-голяма социална справедливост и вече е приложена в редица страни.

Расизмът, пенсиите и дискриминацията

Текст от блога на Костадин Костадинов kostadin.eu

Аз кого да вкарам в затвора, затова че проваля държавата, тормози милиони българи и ги дискриминира възрастово. От 20 години средната възраст на живота у нас спада. Средно с около 5 години по-малко живеем от началото на уж демократичните промени у нас. Каква е гаранцията, че след още 20 години ще доживяваме и до 60? А и дори да доживеем до пенсия, кой по дяволите ще ни я изработи, когато се пенсионираме по сегашната взаимоспомагателна система? Циганите ли? Дайте ми 4 години, но силно се съмнявам да ни върнат жеста, когато остареем. Много въпроси, които никой не само че не иска да отговори, но и въобще да зададе.


ПОЛИТИЧЕСКОТО УБИЙСТВО НА БДЖ Е В УГОДА НА ДПС И ВОЗЕЩИТЕ КОВЧЕЗИ НА КОЛЕЛА

Железният път

20 ноември 2011

Текст от блога на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки

В повечето медии – печатни, електронни, интернет – шестват всякакви гробокопачи на БДЖ и мъдро ни уверяват,че „реформите” са необходими, че няма как, че трябва да се реже живо месо, че трябва да се продава, че синдикатите са зли боклуци и прочее, и прочее … А че трябва да се реже – трябва. Но трябва да се започне рязането от техните задници. И без това са им на раменете.

Защото истината е съвсем друга. Защото явно Българските държавни железници са строени много яко, защото вече 22 години се разграбват зверски. И то не от локомотивния или ремонтния състав. Разграбват се жестоко. Изчезнаха през годините цели заводи, в които работещи стругове са продадени целите за скрап, изчезнаха – както се оказа – стотици (поне 800 !!!) вагона, тонове метали и тонове резервни части на стойност стотици милиони левове. За това не са виновни кондукторите или стрелочниците. За това са виновни цели орди скакалци, обитавали някога „Иван Вазов” №5, цели отдели и дирекции в Министерството на транспорта и Министерството на регионалното развитие. Тези хора разграбиха, разграбват и планират да продължат разграбването на БДЖ.

Не работниците в Локомотивното депо в София.


 

ПРАВИТЕЛСТВОТО АБДИКИРА ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Бюджет 2012 – държавата абдикира от образованието и науката

17 ноември 2011

Народното събрание прие на първо четене проектобюджета за 2012 г. Бюджет, сътворен от екипа на министър Симеон Дянков, някогашен служител на Световната банка и настоящ финансов министър на Република България.

Още преди обсъждането на проектобюджета в пленарната зала различни организации, браншовици и синдикати, вече се обявиха против парите, предвидени за различните отрасли в българската икономика и общество като цяло.  Фермери, земеделци, синдикати плашат със стачки и масови протести. Но това изглежда не трогва „финансовата служба”, както шеговито я нарече преди време министър Аню Ангелов.


БЪЛГАРИЯ СЕ Е ЗАПЪТИЛА КЪМ РАЗРУХАТА, НЕСВОБОДАТА И … ДЪНОТО НА ЕВРОПА

Изритването на България в периферията на Европа се посреща с безразличие от правителството на Бойко Борисов

15 ноември 2011

Спомняте ли си, че България беше член на Европейския съюз? Даже настояваше да е пълноправен член. Вече не е. Отвя се към европейската периферия, която западноевропейците по стар навик наричат Ориент. Най-забележителното в тази трансформация е, че правителството на Гражданите за европейско развитие на България (ГЕРБ) не я забеляза. Сега то може да се преименува на правителство на ГРОБ (Граждани за развитие на Ориенталска България) и официално да погребе европейската идея, която последна изпълняваше обединителна роля в държавата.

Откакто съществува Евросъюзът, едва ли е виждано по-безгласно, по-безразлично правителство към съдбата на собствената държава в общия европейски дом. Премиерът Бойко Борисов е изпаднал в европарализа точно когато настъпват решаващи за България и останалите държави в ЕС промени.

Джеймс Пардю: В България тревожно намалява свободата и се увеличава политическото изнудване на всички нива

11 ноември 2011

Политическото сплашване и страхът също се увеличават в България. В този район твърдите политически сигнали не се прикриват. Назначаването на вътрешния министър начело на предизборната кампания на управляващата партия ГЕРБ е все едно президентът Барак Обама да назначи директорите на ФБР и ЦРУ да ръководят кампанията му за преизбиране. Из цялата страна българите споделят в частни разговори за политическо сплашване и страх от изразяване на несъгласие със сегашното правителство.

В най-новата си история българите гласуваха за нов лидер, който да отърве България от корупция, неадекватно спазване на законите и всепроникващо влияние на организираната престъпност, които пречат на развитието на страната. Правителството на Борисов дойде на власт с такива обещания. Засега кабинетът се справя добре с трупането на власт. Но не е ясно кога и дали управляващата партия ще изпълни обещанията си към българите.

Проф. Боян Дуранкев: Рухна митологията на ГЕРБ, че кризата приключва и България тръгва напред

1 декември 2011

Заклинанията, от 2 години и половина вече, че икономическата криза приключва и България тръгва напред и бедните ще станат по-богати, цялата тази митология вече рухна, независимо от изборни резултати и от това, че ГЕРБ печели всичко. Вече излиза основният проблем, който е проблем на всяко правителство – че ако не осигури растеж и по-бързо нарастване на доходите на по-бедните, отколкото на богатите, правителството започва да слиза от върха, на който е стигнало.

България е на последно място по 21 показатели

2 декември 2011

България е на последно място и по усвояване на средства от ЕС, според проучване на KPMG; България е на последно място по качество на здравните услуги; на последно място по продажба на музика в Европа и на последно място в ЕС по свобода на словото (според международната организация “Репортери без граници”). България е освен това на последно място по енергийна ефективност и използване на зелена енергия (според изследване на фондация “Фридрих Еберт”); на последно място в ЕС по конкурентоспособност на висшето образование и на последно място по интернет достъп в ЕС, според проучване на Евростат.

България е най-корумпираната страна в ЕС според международния индекс

1 декември 2011

България е на първо място по корупция в Европейския съюз според международния Индекс за възприятие на корупцията за 2011 година на „Трансперанси Интернешънъл“.


МЕДИИ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА КРИМИНАЛНОТО МИНАЛО НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ

„Биволъ“: На помощ, господин Велчев! Премиерът ни е бандит!

28 ноември 2011

Подсъдимият по делото „Килърите“ Васил Костов – Кеца разказва за среща в София между Бойко Борисов, Бай Миле и Сретан Йосич, предава БНР.

Кеца разказа за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Бай Миле. Лично присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те говорили как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин. Кеца каза още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле са издадени на фирмата „Ипон“, собственост на Бойко Борисов по онова време…

Борисов покровителства наркотрафика, асоциация „Политковская“ писа до Европарламента и прокурора

30 ноември 2011

НАСТОЯВАМЕ за образуване от Прокуратурата на досъдебно наказателно производство с внасяне на обвинителен акт в съда срещу Бойко Борисов, настоящ министър-председател на Република България, с привличане под углавна отговорност по следните текстове от Наказателния кодекс…

Бойко Борисов е шеф на фирма, уличена в нелегално производство на цигари през 1995 г.

1 ноември 2011

От множеството регистрирани фирми с участието на Бойко Борисов, най-любопитна е именно “Тео интернационал” АД, защото за производството на цигари е извършена проверка и е съобщено в новините по онова време. Това не е измислено днес. С другите му фирми също са ставали фалове – например негови служители са участвали в престрелки, съдени са за убийство (шеф на клона на „Ипон” в Димитровград, 1996 г.), правили са банкови кражби (служител на „Ипон” открадва 500 млн. стари лева – 500 хил. сега, докато ги превозва от една банка в друга, 1997 г.). Тези случаи не могат да се припишат пряко като вина на Борисов. Той не може да отговаря за всеки свой служител.

Но с фирмата „Тео интернационал” е по-различно. Той е член на съвета на директорите й, дори става негов шеф през 1995 г. Това не му пречи, обаче, след години да казва, че общите му фирми с Пашата нямали дейност.

Управляващите проведоха избори по свой образ и подобие

31 октомври 2011

Перфектен хаос за милиони! Къде е гаранцията за легитимност на онова, което ЦИК подава като резултати? Това има ли нещо общо с избори, демокрация, с държавност въобще!“, описа резултата друг председател на избирателна комисия. Естествено, авторите на „перфектния хаос” няма да понесат никаква отговорност.

Скандални данни за харчовете на МВР, ведомството на Цветанов си раздало 74 млн. лв. повече за заплати в 2010 г.

23 ноември 2011

Нови скандални данни за харчовете на МВР изнесе Сметната палата в редовния си одит на отчета на държавния бюджет за миналата година. В кризисната 2010 г. вътрешното министерство е успяло да раздаде 74 млн. лв. за заплати над официално обявените 522 млн. С тези и други преразходи бюджетът на ведомството в края на годината е стигнал 1.39 млрд. лв. – с 83 млн. повече спрямо заложеното в бюджета.

„Биволъ“ и „Юръпиън войс“: Залезът на Цветанов

19 ноември 2011

И докато звездата на Цветанов залязва, независимо от хвалбите на Уорлик, любопитно е какво ще стане, когато западните журналисти „открият“ грамата на Байърли за „мръсотията“ при Борисов – участието му в трафик на амфетамини, източване на горива и пране на пари през банката на Цветелина Бориславова.


ЕКОЛОГИЧНИТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ

Борисов послуша големите лобита, ще нагнетява въглероден диоксид под земята в Северна България

23 ноември 2011

В случая с улавянето и нагнетяването на въглеродния диоксид допълнително плашещ е фактът, че подобни системи все още се смятат за експериментални, а у нас вече ги приемат със закон. Германия и Австрия например са ги забранили, а еколози смятат, че и други страни ще постъпят по същия начин. Европейската агенция за околна среда смята, че тази технология крие рискове. Според екоактивистите идеята за въпросните системи е на големи лобита, които не искат да инвестират в намаляването на вредните емисии.

Сандов предупреждава, че в случай на авария и обратно изтичане на отровния газ, той няма да се издигне високо в атмосферата, а ще остане под формата на отровен облак ниско над земята, при което има заплаха да унищожи всичко по пътя си, включително хората. Според него има вероятност за пробиви на нагнетения газ обратно на повърхността или по пътя му до площадките, което би отровило почвата и водите.

Стотиците километри трасе на тръбопроводите изискват в определени зони да не могат да се засаждат дървета и някои култури. Това означава големи площи обработваема земя да бъдат ограничени за ползване. Могат да се активизират и т.нар. “микро трусове” под земята, които биха могли да предизвикат земетресения в България.

Красимир Каракачанов: Франция, Великобритания и Германия забраниха шистовия газ, България не трябва да рискува

28 ноември 2011

Дебатът за шистовия газ трябва да се случи първо в обществото, а не в парламента, заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването на БНТ „Животът и други неща“ на 26 ноември. Ние от ВМРО не сме против търсенето на нови енергийни източници и осигуряване на енергийна независимост. Но сме против арогантната политика, която води Бойко Борисов. Не сме крепостни селяни на премиера Борисов, на някой министър или на някоя чужда компания, за да заявява Борисов по отношение на договора за шистовия газ „Не ме ядосвайте, защото ще подпиша на инат“.

Франция, Великобритания и Германия, Канада, Австралия, 15 от американските щати са забранили проучването и добива на шистов газ, защото той има ясно изявено отрицателно въздействие върху здравето на хората, живеещи в тези райони.

Хората заслужават две неща. Първо – ясна и точна информация. Второ – гарантирана безопасност. Това за момента липсва – даже напротив – правителството тихомълком внася Законопроект за съхранение на въглероден диоксид в земните недра – друга спорна технология, забранена в Германия и Австрия.

Красимир Каракачанов: Правителството на ГЕРБ само отбива номера с новата си „стратегия“ за интеграция на циганите

16 ноември 2011

Според Каракачанов основната причина за проблема с циганското население в България не е, че нямат жилища. Проблемът е, че трябва да се почне отначало – образование, създаване на трудови навици и равнопоставеност в обществото. Тогава стигаме до жилището, допълни Каракачанов.

Циганското население у нас бе научено, че има права, но няма задължения и това не може да продължава, категоричен бе Красимир Каракачанов.

Съгласен съм да бъдат давани материали на социално слабите, за да строят къщи, но след това те трябва с обществено полезен труд да отработят това, което са получили. Нищо не трябва да бъде давано даром, на мнение е лидерът на ВМРО.


ЗДРАВНАТА СИСТЕМА У НАС Е В КОЛАПС

Лекари: Жените вече ги е страх да раждат заради смъртните случаи с родилки

3 декември 2011

На пресконференцията директори на болници заявиха, че пациентите били в стрес и масово отказвали да бъдат оперирани и да се ползва упойка, а бременни се страхували от предстоящите си раждания.

Това е вредно за цялото общество и няма държава, в която да съществува подобна ситуация, коментира проф. Милан Миланов от „Пирогов“.

Когато майките умират

1 декември 2011

Ако майки и деца умират в София, там, където са съсредоточени най-много клиники, с най-добро оборудване и смятаните за най-добри лекари, какво да кажем за останалата част на страната? Какво става в малките населени места, защото не е тайна, че в България разликите в стандартите са огромни. Ако софийското здравеопазване, “витрината” на страната, се пропуква почти до разпадане, то нещата са наистина много сериозни.

Когато една майка дава живот, тя рискува – това е безспорно. Над половин милион жени умират в света годишно заради усложнения при бременност и раждане – на минута по една майка. Но как точно са географски разпределени тези жертви на майчинството? Ето някои показателни сравнения: в Канада умират 6 майки на 100 000 раждания, в Норвегия – 8, в Турция – 55, в Кения – 1 300.

Статистиката показва, че ражданията в България отново намаляват и през миналата година са били 75 000. Не е трудно да се изчисли, че последните три смъртни случая на родилки само в София тази есен (а колко ще са за цялата страна?) ще се отразят отрицателно на показателите за майчината смъртност в България.

Но един млад живот не е статистика. Всяко дете се отглежда със саможертва, с отказ от много неща, с безсъници. За майките обаче саможертвата включва и най-големия риск – за собствения живот. Кой в българското общество оценява това? И как България опазва живота на една млада жена, поела риска да стане майка? При това в тази застаряваща страна с емигриращо младо население?

5 декември 2011

Последни Новини

Ангел Джамбазки към лидерите на политическите партии и ЦИК: Докажете, че сте национално отговорни и спрете манипулациите на изборния процес в Турция

В нарочно писмо до политическите партии, които имат представители в ЦИК, българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки...

ВМРО е онази политическа сила, която единствено и винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност

А без духовност, няма да я има България! С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ беше...

Юлиан Ангелов: ВМРО е за безплатни учебници в средното образование

ВМРО е за изцяло безплатни учебници в средното образование, заяви в „Предизборно кафене“ на Национална телевизия БГ+ главният секретар на ВМРО Юлиан...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България Работодателят да не плаща осигуровки...

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

На изборите в неделя трябва да се гласува за България и за българите, срещу монополите. Това призова Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО...

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир, в който се пази най-старият текст, изписан на кирилица

В тези размирни времена е нужно да си припомним кои сме и какво сме дали на Европа и света. Без родова памет,...

Младежи от ВМРО – Русе благодариха на инициаторките на първия протест за чист въздух в града преди 35 години

Областната и общинската структура на ВМРО - Русе оказа уважение на русенките, проявили смелост преди 35 години първи да надигнат глас срещу...

Коментари