Начало Новини ВМРО иска избори 3 в 1

ВМРО иска избори 3 в 1

Към причините за оставката на настоящото правителство, според ВМРО, се добави още една – външният министър Вигенин изрази подкрепа от името на България за членството на Турция в Европейския съюз. Преди дни, по време на среща с колегата си от турска страна – скандалният неоосманист професор Давутоглу, Вигенин изказа задоволство от напредването на преговорния процес на Турция към Европейския съюз.

Така Вигенин от името на новата „тройна коалиция”, с участието на ДПС и „Атака”, на практика продължи печално известната политика на външния министър на ГЕРБ Николай Младенов.

През пролетта явно трябва да има избори 3 в 1: за евродепутати, за парламент и за президент. Защото и двете институции ден след ден пропиляват и малкото останало им доверие, е позицията на ВМРО. 

Мнението на 330 000 български граждани е на път да бъде пренебрегнато в името на едно ръкостискане, се казва още в позицията на ВМРО, която припомня, че внесената от партията през 2010 г. първа по рода си подписка с искане за национален референдум по турското еврочленство – остана без решение от народното събрание.

Кристиян Вигенин тихомълком подаде десница на турския си колега Ахмет Давутоглу и изрече съдбоносното „да“ за присъединяването на многомилионната ни съседка към европейското семейство. „Доволни сме от решението за отваряне на преговорна глава №22“, обяви сякаш личното си мнение министърът.

Кого попита Вигенин, за да се изказва от името на всички нас? Кои сте Вие, които сте доволни? И кого представлявате: себе си, партията, която Ви издигна на този пост, или народа? Не трябва ли това решение поне да бъде взето след обсъждане в Народното събрание, а не да е плод на едноличното Ви решение?

Както ГЕРБ, по време на чието управление ВМРО предаде стотиците хиляди подписи, така и сегашните властимащи, подценяват важността на въпроса. В името на какво нашата държава подкрепя Турция и какво печелим ние от това?

Турция няма място в ЕС по няколко причини: в момента именно тя насочва бежанската вълна и потока от нелегални имигранти към България- респективно към Европа; води агресивна политика спрямо съседите си; тя е главен двигател на войната в Сирия, изпращайки въоръжени ислямисти да се бият на страната на опозицията. Това изтъква в позицията си ВМРО.

От партията са категорични, че Турция географски не принадлежи към Европа и влизането й в Съюза не почива нито на икономически, нито на културни основания. Влизането на Турция в ЕС ще заличи единствените граници, които могат да спрат икономическата и политическа инвазия на 80-милионна Турция у нас.

Последни Новини

ВМРО в СОС към Фандъкова: Има бум на кърлежи в София заради неокосената трева

Вземете спешни мерки за разрешаването на този сериозен проблем и кажете кой е отговорен! За това апелират в писмо...

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коментари