https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
ВМРО почете подвига на Шофьора -
Начало Uncategorized ВМРО почете подвига на Шофьора

ВМРО почете подвига на Шофьора

Панихида по повод 79-годишнината от героичната смърт на Владо Черноземски организираха от ВМРО – Пловдив в родния град на революционера Велинград. Те поднесоха цветя и запазиха минута мълчание пред паметната плоча на героя, известен с псевдонима Шофьора.

Младежката организация на ВМРО в София поднесе цветя на Паметника на Незнайния воин в памет на Владо Черноземски и на всички терористи и атентатори на Вътрешната организация, жертвали живота си за освобождението и обединението на българската нация.

Речи произнесоха председателят на структурата Александър Йолов, заместник-председателят ù Михаил Скулев, както и ръководителят на БНС – Звездомир Андронов, който също присъства на събитието.

За пореден път се проведе и традиционният турнир по стрелба „Владо Черноземски“. Оспорваното надстрелване бе спечелено от Мартин Ангелов – Княза, който получи знаме на ВМРО като награда. На второ място се класира Николай Вътков, а на трето – Елвира Николова.

Краят на турнира бе ознаменуван от стрелба с пистолети, револвери и пушки по портрети на крал Александър Караджорджевич, екзекутиран от Черноземски на тази дата.

В Петрич пък младежката организация на ВМРО, начело с председателя си Кирил Стойков, организира акция през нощта на 8 срещу 9 октомври в града и околните села. Сутринта Петрич осъмна с  разлепен възпоменателен лист по повод „Марсилския атентат” и подвига на Владо Черноземски на 9-и октомври 1934 година.

Борбата продължава, категорични са младежите от дружество „Мануш войвода” от южния град по повод този своеобразен акт на преклонение пред героя на ВМРО.

Припомняме, че и миналата година много от структурите на ВМРО почетоха тази дата. Тогава в София отново бяха поднесени цветя на Паметника на Незнайния воин и се проведе турнир по стрелба, в Русе се събраха пред Паметника на свободата в града, а във Велинград  се проведе възпоменателно шествие.

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари