Начало Темите на ВМРО ВМРО срещу ГМО (ОБЗОР)

ВМРО срещу ГМО (ОБЗОР)

Wikileaks: ГЕРБ тактически лъжат обществото с мораториума за ГМО

Законодателството за отглеждане на ГМО в България е било внимателно следено и привържениците на ГМО са активно подкрепяни и финансирани от посолството на САЩ – показва нова серия секретни дипломатически документи разсекретени от Уикилийкс.

 

ГМО войните на САЩ. Мутантите атакуват

Текст от блога на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки

Помните ли, че една от първите изяви на тв звездата, а иначе посланик Уорлик, на родна българска земя, беше статия в защита на американските ГМО компании. Може би с натиска на генерал-губернатора Уорлик може да се обясни „гъвкавостта” на управляващото мнозинство по опита да се допуснат генните мутанти в България, въпреки категоричната и недвусмислена съпротива на българското общество. В интерес на американските производители.

Зрелищна акция на младежката организация на ВМРО срещу закона за ГМО

17 март 2010

Шеговит подарък за депутатите подготвиха младежите от ВМРО преди началото на днешното гласуване на Закона за генномодифицираните организми. Всеки депутат, който влизаше в сградата на Народното събрание, получи по два домата и една краставица. Надсловът на акцията бе „Яжте зеленчуци, докато те не са започнали да ядат вас”.

Младежите от ВМРО към депутати: Яжте зеленчуци, докато не са започнали те да ви ядат

16 март 2010

Представителите на ВМРО участват в протестите срещу ГМО от началото на обществената дискусия по темата. Още от началото на януари ВМРО излезе с категорична позиция за пълно ограничаване на отглеждането и използването на ГМО в храните.

Костадин Костадинов: Американският посланик също шикалкави за ГМО

17 февруари 2010

ВМРО беше една от първите организации, които излязоха с мотивирана позиция срещу готвените законодателни промени, както и срещу ползването на ГМО в България въобще. Преди повече от месец ние предупредихме за опасностите от либерализацията в режима на ГМО и подкрепихме протестите. Ако променят Закона за храните, както искат, тихомълком могат да увеличат максимално допустимите количества ГМО в хранителните продукти и това също е голяма опасност.

Също преди месец обявихме и твърдата си позиция по отношение на Закона за електронните съобщения (ЗЕС) и заявихме, че намесата в интернет трябва да е в името на сигурността, а не на неясни интереси. Органите, които отговарят за сигурността ни, не могат да се превръщат в жълт вестник.

С подкрепата си за т.нар. „биотехнологии” (разбирай ГМО) преди дни американският посланик Уорлик се присъедини към смешното и срамно шикалкавене на управляващите по този въпрос. Посланикът напоследък започна да прилича на печално известния си предшественик Монтгомъри, който се месеше във вътрешните работи на България.

„Не е работа на един посланик да говори за законодателството у нас. Тъжно е когато американски посланик звучи като съветски посланик. Още по-тъжно е когато американски посланик звучи като зле прикрит лобист на американски компании, които продават ГМО. Това е обяснимо за чиновници като Манева, например. Но не и за едно дипломатическо лице. Ние сме за максимално ограничителен режим. Ние сме за България без ГМО”, коментира Костадин Костадинов – зам.-председател на ВМРО.

 

Костадин Костадинов, зам.-председател на ВМРО: Шикалкавенето около ГМО е смешно и срамно. ВМРО ще участва в утрешните протести

10 февруари 2010

Смешно и срамно е цялото шикалкавене около промените в режима за ГМО. Идеята за приемане на текст и успоредно приемане на мораториум е абсурдна. Престъпление спрямо природата е всяко отстъпване от ограничителната рамка. Сериозно сме обезпокоени от информациите за лобизъм в името на компании.

Грижата за природата е едно от най-логичните проявления на родолюбието. И няма как да сме спокойни, когато някой подлага на експеримент храната ни и земята ни.

ВМРО: Ние сме против всякакво отглеждане и използване на ГМО

30 януари 2010

Заместник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов се срещнаха вчера с представители на коалицията „За да остане природа в България”, за да изразят подкрепата си за подготвяното в неделя шествие „За чиста храна, за здрава земя! България – свободна от ГМО!“. Представители на ВМРО ще участват в шествието.

 

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари