Начало Темите на ВМРО ВМРО срещу ГМО (ОБЗОР)

ВМРО срещу ГМО (ОБЗОР)

Wikileaks: ГЕРБ тактически лъжат обществото с мораториума за ГМО

Законодателството за отглеждане на ГМО в България е било внимателно следено и привържениците на ГМО са активно подкрепяни и финансирани от посолството на САЩ – показва нова серия секретни дипломатически документи разсекретени от Уикилийкс.

 

ГМО войните на САЩ. Мутантите атакуват

Текст от блога на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки

Помните ли, че една от първите изяви на тв звездата, а иначе посланик Уорлик, на родна българска земя, беше статия в защита на американските ГМО компании. Може би с натиска на генерал-губернатора Уорлик може да се обясни „гъвкавостта” на управляващото мнозинство по опита да се допуснат генните мутанти в България, въпреки категоричната и недвусмислена съпротива на българското общество. В интерес на американските производители.

Зрелищна акция на младежката организация на ВМРО срещу закона за ГМО

17 март 2010

Шеговит подарък за депутатите подготвиха младежите от ВМРО преди началото на днешното гласуване на Закона за генномодифицираните организми. Всеки депутат, който влизаше в сградата на Народното събрание, получи по два домата и една краставица. Надсловът на акцията бе „Яжте зеленчуци, докато те не са започнали да ядат вас”.

Младежите от ВМРО към депутати: Яжте зеленчуци, докато не са започнали те да ви ядат

16 март 2010

Представителите на ВМРО участват в протестите срещу ГМО от началото на обществената дискусия по темата. Още от началото на януари ВМРО излезе с категорична позиция за пълно ограничаване на отглеждането и използването на ГМО в храните.

Костадин Костадинов: Американският посланик също шикалкави за ГМО

17 февруари 2010

ВМРО беше една от първите организации, които излязоха с мотивирана позиция срещу готвените законодателни промени, както и срещу ползването на ГМО в България въобще. Преди повече от месец ние предупредихме за опасностите от либерализацията в режима на ГМО и подкрепихме протестите. Ако променят Закона за храните, както искат, тихомълком могат да увеличат максимално допустимите количества ГМО в хранителните продукти и това също е голяма опасност.

Също преди месец обявихме и твърдата си позиция по отношение на Закона за електронните съобщения (ЗЕС) и заявихме, че намесата в интернет трябва да е в името на сигурността, а не на неясни интереси. Органите, които отговарят за сигурността ни, не могат да се превръщат в жълт вестник.

С подкрепата си за т.нар. „биотехнологии” (разбирай ГМО) преди дни американският посланик Уорлик се присъедини към смешното и срамно шикалкавене на управляващите по този въпрос. Посланикът напоследък започна да прилича на печално известния си предшественик Монтгомъри, който се месеше във вътрешните работи на България.

„Не е работа на един посланик да говори за законодателството у нас. Тъжно е когато американски посланик звучи като съветски посланик. Още по-тъжно е когато американски посланик звучи като зле прикрит лобист на американски компании, които продават ГМО. Това е обяснимо за чиновници като Манева, например. Но не и за едно дипломатическо лице. Ние сме за максимално ограничителен режим. Ние сме за България без ГМО”, коментира Костадин Костадинов – зам.-председател на ВМРО.

 

Костадин Костадинов, зам.-председател на ВМРО: Шикалкавенето около ГМО е смешно и срамно. ВМРО ще участва в утрешните протести

10 февруари 2010

Смешно и срамно е цялото шикалкавене около промените в режима за ГМО. Идеята за приемане на текст и успоредно приемане на мораториум е абсурдна. Престъпление спрямо природата е всяко отстъпване от ограничителната рамка. Сериозно сме обезпокоени от информациите за лобизъм в името на компании.

Грижата за природата е едно от най-логичните проявления на родолюбието. И няма как да сме спокойни, когато някой подлага на експеримент храната ни и земята ни.

ВМРО: Ние сме против всякакво отглеждане и използване на ГМО

30 януари 2010

Заместник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов се срещнаха вчера с представители на коалицията „За да остане природа в България”, за да изразят подкрепата си за подготвяното в неделя шествие „За чиста храна, за здрава земя! България – свободна от ГМО!“. Представители на ВМРО ще участват в шествието.

 

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари