Начало Блог Взема ли пари БХК от държавата, докато я съди?

Взема ли пари БХК от държавата, докато я съди?

Пуснали сме сигнал до НАП, за да стане публично ясно дали държавни средства са влизали като спонсорство по сметките на Хелзинкския комитет. Защото има отчетени такива в Министерството на труда и бюрото по труда. Нека да стане ясно за какво от бюджета се плаща на една организация, която основно съди българската държава.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Всяка неделя“ по НТВ. За свой опонент в предаването той имаше председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев. Както е известно, организацията подаде сигнал в прокуратурата срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки за подбуждане към насилие и насаждане на омраза. 

Каракачанов, който определи комитета като „група за натиск, с която прокуратурата се съобразява“, зададе въпрос към Кънев дали от неговата организация някога за 20-те години от своето регистриране са защитили български гражданин, пострадал от престъпление.

Не сте. Вие защитавате престъпниците. Браните основно цигани, гейове, антибългарски организации, действащи против целостта на България, по установен от конституцията ред, категоричен бе председателят на ВМРО, като подкрепи думите си, изброявайки редица дела на БХК през годините.

Каракачанов припомни и случай от месец май, когато активист на Хелзинкския комитет от Перник е отправил закана, че ще „направи Ангел Джамбазки на сапун“. Тогава, по думите му, е бил пуснат сигнал от „Пиротска“ 5, но прокуратурата не е реагирала и до момента.

Нямам притеснение от сигнала на БХК срещу г-н Джамбазки. Думите, които той изрича – „нелегален имигрант“ и „престъпен контингент“ не са расови, религиозни или етнически категории, добави Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Не вярвам загиналите в Кот д’Ивоар българи да са участвали в бойни действия

Не е новина, че български бивши военни обучават пилоти в няколко африкански държави, Кот д’Ивоар е една от държавите. Доколкото знам, те...

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Коментари