Начало Блог Възраждане на Добруджа ще е кауза на ВМРО в Народното събрание

Възраждане на Добруджа ще е кауза на ВМРО в Народното събрание

Водачът на листата на ВМРО в Добричка област Йордан Йорданов призовава хората да повярват на младите добруджанци. Какво още каза пред местното издание „Добруджанска трибуна” вижте тук:

– Г-н Йорданов, за пореден път листата на ВМРО е съставена изцяло от местни хора, при това млади.

– Ние във ВМРО – Добрич винаги сме били против парашутистите в кандидат-депутатските листи. Партиите на статуквото обезсмислиха фразата „народен представител”. И на тези избори те спускат партийни функционери от централите си. Няма как такива хора да защитават интересите на добруджанци. Те са верни само на партийните си централи и изпълняват техните повели. Освен това е несериозно да се приеме, че за един месец командированите политици могат да се запознаят с местните проблеми и да предложат адекватни мерки за решаването им. Единствената цел на парашутистите е да излъжат добруджанци и да получат гласовете им, за да си осигурят място в парламента. Ние издигаме за народни представители местни хора. Те са неопетнени – не са участвали в грабителските схеми на прехода, не са се забърквали в корупционни концесионни и приватизационни афери, не са били част от нито едно от досегашните престъпни управления. Те са последователни – не са сменяли политическата си принадлежност. В листата на ВМРО в Добричка област има и представители на гражданската квота. Те не са членове на ВМРО, но приемат нашите идеи и са готови да работят за реализирането им. Те са сред десетките хиляди българи от улицата, които припознават

ВМРО като автентичната патриотична организация, изразител на волята на протестиращите.

И най-важното – нашите кандидати за народни представители са млади. След завършване на висшето си образование те са избрали да се завърнат тук, искат децата им да останат тук, да са близо до своите родители. Тези млади, местни и честни хора са готови да работят за възраждането на Добруджа. Всички имаме роднини и приятели, които са напуснали Добруджа, за да търсят прехраната си в големите градове или в чужбина. Смятаме, че те заслужават да им се даде шанс да се завърнат. Защото не искаме житницата на България – Добруджа да се превърне в старчески дом или циганско гето.

– Какъв е според Вас пътят за завръщане на младите в Добруджа?

– Пътят е само един – създаване на възможности за реализация. Предлагаме пакет от мерки, които ще съживят икономиката на Добруджа. Освен това трябва да се създаде законодателна възможност държавата, общините или бизнеса да инвестират в образованието и квалификацията на младите хора. Имам предвид създаване на държавен фонд за изплащане на стипендии на перспективни ученици и студенти и гарантиране на работни места след завършване на образованието им. Въвеждане на механизми за местни фирми, които да си осигуряват необходимите им кадри като инвестират в тяхното образование и квалификация срещу задължението за сключване на трудов договор след придобиване на съответната квалификационна степен. Трябва да се прекрати порочната практика за създаване на некачествена заетост, която се стимулира от държавата. Държавните институции трябва да инвестират в качествените, висококвалифицирани кадри, а не в метачи и озеленители. Субсидираната заетост в сегашния вид е скрита форма на раздаване на социални помощи за цигани без образование и без изградени трудови навици.

– ВМРО започна борбата срещу монополистите още през 2006 г. Ако участвате в управлението, какви мерки ще предприемете, за да се сложи край на произвола на монополите?

– Незабавно ще развалим всички договори на енергоразпределителните дружества. И което е особено важно за Добруджа – ще създадем Държавна агенция „ВиК”, като регионалните ВиК-дружества ще се трансформират в поделения /клонове/ на тази агенция. Управляващият орган на агенцията ще се избира от Народното събрание. Така всички плащания ще се централизират и ще се осигури държавен контрол върху водния сектор. През последните десетилетия ВиК – Добрич бе превърнато в партийна каса на управляващите от всякакви политически цветове. С парите, които добруджанци плащат за скъпата вода и некачественото водоснабдяване се финансират предизборни кампании и близки до властта икономически кръгове. На този покровителстван от политиците грабеж трябва да се сложи край. Трябва да има единна национална цена за водата – несправедливо е добруджанци да плащат по-скъпо за основно човешко право, каквото е достъпът до питейна вода. Предлагаме пакет от мерки за защита срещу произвола на банките. Не бива да продължава забогатяването на банките на гърба на кредитополучателите. Ние предлагаме гражданите да придобият правото да обявяват фалит подобно на фирмите, когато не смогват да плащат дълговете си. Целта е да се защитят хората, изпаднали във временно финансово затруднение, за да могат да излязат от него. Така банките ще носят отговорността за кредитите, които предоставят и ще оценяват правилно риска.

– И все пак – изходът от кризата, възраждането на Добруджа и България са свързани с пакет от икономически мерки и механизми. Какво предвижда икономическата програма на ВМРО?

– Икономическото верую на ВМРО е грижа за българските производители и стоки. Усилията на държавата трябва да се насочат към подкрепа на българското предприемачество, с акцент върху малкия и средния бизнес.

Ще създадем фонд, който да подпомага дейността на малките и средни предприятия. Това ще даде глътка въздух на притиснатите от кризата и смачкани от криминалния преход и рекета на държавата български предприемачи. Като народен представител от Добричка област ще лобирам за насочване на средства от този фонд за финансиране на добруджанските производители и предприемачи. Така ще подпомогнем съживяването на местната икономика, която бе съсипана в годините на прехода. Пътят към възраждането на Добруджа е възстановяване на преработвателната промишленост, която грабителите от различни партийни окраски съсипаха през последните десетилетия.

Ще предложим законодателни промени, които да регламентират данъчни облекчения за инвеститори в изоставащи райони, в какъвто управляващите през прехода превърнаха Добруджа.

Ще премахнем глупавия данък „лихва”, защото никой няма право да облага спестените от българите „бели пари за черни дни”. Ще потърсим бързо разплащане на държавата и общините с фирмите – никой няма право да задържа честно заработеното от българските предприемачи и да го използва за предизборна кампания или контролиране на гласоподаватели. Ние сме реалисти и няма да обещаваме високи заплати на следващия ден след изборите. Повишаването на доходите е възможно само чрез подкрепа на българското производство и инвестиции във високотехнологичната индустрия.

Всеки лев, даден за българските предприемачи връща данъци и дава възможност държавата да се развива. Всеки лев, похарчен за чужда стока, храни чужди пенсионери.

Предлагаме т.нар. справедлив ДДС, който е дължим само след постъпило плащане по съответната фактура. Ще намалим наполовина ДДС за някои стоки и услуги – медицинска помощ, храни от първа необходимост, лекарства, книги.

В Добричка област няма качествени инвеститори – не приемам като такива да се визират големите търговски вериги за хранителни стоки. Те не създават качествени работни места – заплатите в тях са мизерни и същевременно с картелно формирани ниски цени съсипват малките квартални магазинчета, а всяко едно от тях храни поне едно семейство. От друга страна веригите рекетират българските производители. Затова ние предлагаме въвеждане на нов данък върху оборотите на големите търговски вериги, за да остане в България поне част от колосалната печалба, която сега се изнася, за да храни пенсионерите в други държави. С постъпленията от този данък могат да се финансират местните земеделски производители и преработватели. Освен това ще работим за регламент, който да задължава веригите да поддържат асортимент, в който между 50 и 70 процента от стоките да са на български производители. Ще работим за създаването на тържища, в които местните земеделски производители, животновъди, млекопроизводители, пчелари и т.н. да предлагат директно стоката си – без посредници и прекупвачи. Така те ще могат да формират цена, която да ги удовлетвори и да е приемлива за потребителя, който пък ще има гаранции, че купува българска, екологично чиста продукция.

За да се възроди животновъдството и преработвателната промишленост трябва да спрем да гледаме само към европейския пазар. Трябва да възстановим традиционните пазари, на които българските стоки до неотдавна бяха познати и предпочитани – Русия, Китай, арабският свят.

– ВМРО е единствената формация, която говори открито за грозящата ни демографска катастрофа. Казвате, че имате готови решения за преодоляване на демографския срив. Какви са те?

– Още преди 15 години ВМРО разработи цялостна и подробна демографска програма, озаглавена „България 2050”. Крайно време е да прогледнем, че Отечеството ни е изправено пред трета национална катастрофа. Българите не само са на ръба на физическото оцеляване заради мизерните доходи и лошото здравеопазване. Те са и на изчезване. За 20 години загубихме 2 милиона българи – толкова жертви не сме давали в нито една война. Ако не се предприемат незабавни мерки ще е изключително трудно да избегнем демографската катастрофа, която ще е последната в историята ни. Защото след нея българи просто няма да останат. В продължение на десетилетия управляващите провеждат сбъркана демографска политика. Тя води само до един резултат – превръщането на раждането на деца в бизнес и източване на социалните фондове. Хора без образование и квалификация създават по 5-6 и повече деца, за да получават социални помощи и след това ги изоставят. ВМРО предлага стимулиране на двудетния и тридетния модел и на образованата раждаемост. Държавата трябва да отпуска помощи за всички само до второ или трето дете. Тези помощи трябва да са съобразени с образователното ниво на родителите – семейства, в които двамата партньори са с висше или поне средно образование да получават по-високи финансови стимули. Така ще се подкрепи качественото възпроизводство, инвестирането в бъдещето на децата, а не създаването им, за да паразитират и те подобно на родителите си, на гърба на държавата и данъкоплатците. По този начин държавата ще харчи пари за хора, които създават качествен продукт, а не в паразитни прослойки, които целят само източване на социалните фондове и генерират битова престъпност. ВМРО е за въвеждане на образователен ценз и при гласуване. Бъдещето на родината и децата ни не трябва да се определя от неграмотни индивиди, които не са в състояние да направят обоснован и адекватен избор. Образованието до 16-годишна възраст е задължително и е крайно време всички български граждани да се научат, че освен права имат и задължения, които трябва да спазват.

– В заключение – с няколко изречения обобщете защо добруджанци трябва да гласуват за ВМРО?

За да имат истински народни представители, които са родени в този благодатен край и искат да останат тук. Защото е време за възмездие, а ВМРО има волята да накаже виновните за грабежа и разрухата на България и Добруджа. Защото ще ще бъдем безкомпромисни както към битовата, така и към организираната престъпност и корупцията. Защото можем да възродим Добруджа и България и сме доказали, че отстояваме докрай каузите си. Нуждаем се единствено от доверието на добруджанци – с номер 18 в интегралната бюлетина за Българското национално движение ВМРО.

В заключение искам да поздравя моите съграждани и земляци с настъпващите светли християнски празници и да пожелая на тях и семействата им здраве, щастие и вяра в бъдещето. Бог да пази България!

Последни Новини

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Контрера призова кмета Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Внасям писмено предложение в СО, съобщава общинският съветник от ВМРО Призивът на зам.-председателя на ВМРО и общински съветник в...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir