Начало Видео Юлиан Ангелов в "Денят започва" - 17 октомври 2017

Юлиан Ангелов в „Денят започва“ – 17 октомври 2017

Ангелов: Признаването на българската общност в Албания показва какви хора живеят на запад от границата ни

Признаването на българското етническо малцинство в Албания се случи, защото политиците ни се обединиха. Този акт е в подкрепа на историческата справедливост.

Това заяви в студиото на „Денят започва“ по БНТ народният представител от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Признаването на българското етническо малцинство показва какви хора живеят на запад от българската граница, т.е всички спорове, които се водят след Втората световна война, дали има македонци, или не, показва, че в тази част на Балканския полуостров живеят българи, а не други хора, коментира депутатът.

Когато има единомислие, нещата се случат. Уцелихме момента. Политическите действие в последните три години целяха българите да получат своите права. Чест прави на всички, които се застъпиха твърдо и заявиха, че трябва да бъде признато българското малцинство, подчерта Ангелов.

Той припомни, че битката за признаването на българското малцинство в Албания започва след Балканските войни, когато страната става независима. Държавата ни не се грижеше за българите в чужбина, добавя патриотът.

Заедно с албанците сме се борили срещу сръбските окупатори на Македония. Между 50 и 150 хиляди са българите в Албания. Една част от тях са мюсюлмани, а другите – християни. Те обаче не се делят, чувстват се българи, подчерта народният представител.

Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев като евродепутати спомогнаха в европейските доклади за развитието на Албания да бъде включено искане да бъде признато българското малцинство, за да може страната да води преговори за ЕС. Когато всички се обединим около една кауза, тя се постига, заяви Ангелов.

Той посочи, че в Тирана живеят 15 000 българи. Държавата трябва да подпомага сънародниците ни зад граница, категоричен е той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари