Начало Блог Женската организация на ВМРО срещу гей парада

Женската организация на ВМРО срещу гей парада

В отворено писмо председателката на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова споделя защо е против провеждането на гей демонстрации.

Като майка и общественичка тя се обръща към българските граждани с призив да не бъде допуснато любовта, доверието и вярата между мъжа и жената да бъдат охулвани и заклеймявани по този недостоен начин.

Според д-р Петрова традиционното българско семейство е основата, върху която се крепят моралът и отговорността в българското обществото.

Пълен текст на отвореното писмо:

Уважаеми госпожи и господа,

На 22.06.2013 г. ще се проведе поредният гей парад в гр. София. По информация от медиите всички подобни прояви в България до сега са били подкрепяни от посолствата на Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Дания, Испания, Италия, Норвегия, САЩ, Словения, Финландия, Франция, Холандия, Швеция, Швейцария.

Днес българските медии мълчат по въпроса за провеждането на този гей парад, още повече, че в гр. Пловдив тече филмов гей фестивал, който ще продължи до 17.06.2013 г. Филмите са предоставени от посолствата на САЩ, Великобритания, Австрия, Гьоте институт, както и от няколко гей организации.

Инициативите са посветени на кандидатурите на тези български градове за Европейска столица на културата през 2019 година.

Във връзка с това е предвидена и изложба на открито в гр. Пловдив под мотото: „Да оставим хомофобията извън играта”. Организаторите имат намерение изложбата да бъде представена в София, Пазарджик, Бургас, Варна, Русе, Ловеч и Търговище.

Безкрайно обезпокоена от всичко това, което се случва в Отечеството ни, като майка и общественичка, се обръщам към Вас за подкрепа и силен отпор на многобройните гей инициативи, които се готвят да ангажират вниманието на българското общество.

Ясно е, че тези прояви не са само опит да се „извоюва някаква толерантност”, а се организират с цел да се обезценят българските традиции и ценности, да се нанесе удар върху българската култура.

В тези трудни за България времена, духовната култура и християнската вяра са най-голямата опора, която има българският народ. Не бива ние, като бащи и майки, като отговорно общество, да допуснем подобни изяви да объркват и разрушават душите на децата ни! Природните закони и християнските ценности са дадености, които повеляват семейството да се гради от мъж и жена. Двамата създават поколение, за което се грижат, отглеждат, възпитават и закрилят.

Дали София, Пловдив, Варна, Бургас и други градове от България ще  станат Европейска столица на културата през 2019 г. с организиране на гей паради, гей филмови фестивали и изложби – аз не мога да преценя.

Искрено се надявам на вашата помощ и подкрепа, за да не допуснем любовта, доверието и вярата между мъжа и жената да бъдат охулвани и заклеймявани по този недостоен начин. Защото именно върху това се крепят моралът и отговорността в българското обществото.

Обръщам се с молба и към Българската църква, както и към всички организации с отношение към проблемите на семейството, жените и децата, да изразят отношението си по темата и да противодействат на опасната тенденция според възможностите си.

Нашата съдба е в нашите ръце!

В християнска България няма място за подобни  изяви!

Предварително Ви благодаря!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Преди 102 години Девета пехотна Плевенска дивизия записа златни страници в българската военна история

Преди 102 години воините от Девета пехотна Плевенска дивизия, начело със славния български генерал Владимир Вазов, записаха златни страници в българската военна...

Военният министър: Доброволната военна служба е нужна за българската армия

Доброволната военна служба е нужна за българската армия. Тя е път към връщане на достойнството на българския военнослужещ. Това...

Андрей Слабаков е заместник-координатор в Специалната комисия за борба с рака към ЕК

Веднага след като е избран в началото на този парламентарен сезон, той е провел среща с двама национални координатори – експерти в...

Красимир Богданов, ВМРО: Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия

Депутатът от ВМРО смята, че ВМРО-ДПМНЕ води просръбска политика Северна Македония има още много да извърви по пътя към...

ВМРО – Младежи: Проф. Ивайло Дичев да се извини публично заради спекулата с историята на България по отношение на Македония

Настояваме преподавателят в СУ „Св. Климент Охридски“ да бъде докладван на Етичната комисия! Наскоро във Фейсбук се появи интервю...

В Добрич се проведе първото издание на „Бъди войник“ за тази година

В резултат на взетите мерки се повишава интересът към военната служба.Само през първата половина на годината некомплектът в Българската армия е намалял...

Искрен Веселинов: Няма автоматизъм между резултата от референдума и промяната на Конституцията

Прокараната с измененията в Изборния кодекс поправка, даваща възможност за промяна в Конституцията чрез референдуми, според вносителя ѝ - Искрен Веселинов от...

Коментари