Начало Блог Александър Сиди: Политическата какафония в НС не води до нищо добро за...

Александър Сиди: Политическата какафония в НС не води до нищо добро за българските граждани

Борците за правосъдна реформа ги няма в правна комисия, коментира Сиди.

Продължавам да се надявам да има редовен кабинет и да не се стига до следващи избори, това е хаос и безвремие, каза в интервю за предаването „Лице в лице“ Александър Сиди от ВМРО.

На хода на политическите събития гледам изключително забавно. Наистина е много забавно да гледаме „Шоуто на Слави“, което се премести от Вашата телевизия – в националната. Тъжното е, че покрай забавлението хората видяха, че не става по-добре. Цялата тази политическа какафония, цирк, който ни представят в НС, всъщност не води до нищо добро за българските граждани, коментира Сиди.

Говорим за партиите на протеста и техният „успех“, само че ние не виждаме никаква промяна. Видните юристи от партиите на протеста, които искаха да сменят главния прокурор Иван Гешев къде бяха на изслушването му в правна комисия? Борците за правосъдна реформа ги няма в правна комисия, заяви Сиди.

Борците за правосъдие от ДБ нека да погледнат своите кадри първо и тогава да бият тъпана, че ще променят правосъдната реформа. Това заяви Сиди по повод излязлата информация, че министър Кирил Петков има двойно гражданство.

Когато има сянка на съмнение в основния закон и когато идва една партия, която защитава правния ред, предлага даден човек за пост, който очевидно е в разрез с Конституцията, е морално да се отдръпне човекът, а именно Кирил Петков. В едно редовно правителство той би бил най-вероятно добър министър, каза още той.

Надявам се да няма предсрочни парламентарни избори, защото това ще доведе до още по-голям хаос, категоричен бе Сиди.

Малко е безумно ГЕРБ да излязат с лозунга „Ред в хаоса“, при положение, че те създадоха голяма част от този хаос, но виждаме, че нищо не се променя до момента, уточни той.

Относно факта, че все пак двете партии бяха част от управленската коалиция в 44-ото НС, той каза, че двете партии все пак са самостоятелни политически субекти. И даде пример:

В нашата програма за управление бяхме предложили доброволните отряди към МВР. ДПС спряха това решение и ГЕРБ ги подкрепиха, а в момента имаме проблем на границата. А ние пък, като общество, се занимаваме с проблемите на един министър и неговото гражданство, когато на границата продължават да идват още мигранти. Но няма как да я опазим, заради това решение на ГЕРБ – да няма доброволни отряди.

По думите му все още не е ясно как ще се яви ВМРО на нови предсрочни парламентарни избори, ако има такива. Според него е най-добре партията да се яви самостоятелно.

Предизборно не може да си говорим по темата да търсим партньорство с ГЕРБ. Следизборно, разбира се, разговори с всички политически субекти в НС, ако ние сме част от него. Тук не е важно кой ще влезе. Трябва да се формулират онези консервативни тези, които съм убеден, че голяма част от българските граждани харесват – темата за Македония, либералните политики в икономиката и семейството. Може би трябва да търсим голямо обединение, не за изборите, а принципно. Консерваторите ги няма, а либералите се обединиха и са в 46-ото НС, заяви Сиди.

Очаквам по-ниска избирателна активност, защото поредните избори в 2021 г., идват в повече. Цялата космическа програма, с която започна 46-ото Народно събрание… обидите, които си изказаха.. потресаващото изслушване на главния прокурор, защото не може 1 година да казваш как искаш оставката му и в правна комисия да го питаш за някакъв охладител в къщата, която живее. Не мисля, че хората на протеста ги интересуваше това. Години наред казваш как искаш да промениш системата, ами направи го. Това, че не го правят дразни хората.

Гледайте цялото интервю във видеото >>>

Последни Новини

ВМРО сезира главния прокурор за гавра с химна на Република България

„Изпълнителят“ да понесе отговорност по НК ВМРО – Българско национално движение изпрати днес сигнал до главния прокурор Борис Сарафов...

Искрен Веселинов: Русе трябва да бъде изваден от коловоза на упадъка

Не мога да подмина с лекота фактът, че за последните десет години Русе намаля с 25 хиляди души. Градът беше малката Виена,...

ВМРО изисква въвеждането на политика за „нулева миграция“!

Мигрантският натиск се е увеличил с 50% спрямо миналата година, а очевидно трябва да се направи много по охраната на българската граница,...

Красимир Богданов откри кампанията си с молебен и обеща повече подкрепа за крайните квартали на Враца

МК ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ) откри предизборната си кампания за местните избори в община Враца в храм ,, Св....

ВМРО – В. Търново откри кампанията и представи листата си от 24 „местни, свестни и известни“

ВМРО - БНД във Велико Търново откри предизборната си кампания, като представи листа с 24 имена за общински съветници и кандидати за...

Красимир Каракачанов: Кандидатът за кмет на Балчик от ВМРО-БНД Атанас Атанасов ще е на балотаж

ВМРО Балчик си поставя като първа задача след изборите премахване на Платена зона „ВМРО – Българско национално движение“ откри...

Контрера към ЦИК: Български гражданин ли е лицето Зографски от листата за СОС на ПП-ДБ (Спаси София)?

Той е син на антибългарски политик от РС Македония Карлос Контрера внесе сигнал в Централната избирателна комисия с искане...

Коментари