Начало Блог Александър Сиди: Политическата какафония в НС не води до нищо добро за...

Александър Сиди: Политическата какафония в НС не води до нищо добро за българските граждани

Борците за правосъдна реформа ги няма в правна комисия, коментира Сиди.

Продължавам да се надявам да има редовен кабинет и да не се стига до следващи избори, това е хаос и безвремие, каза в интервю за предаването „Лице в лице“ Александър Сиди от ВМРО.

На хода на политическите събития гледам изключително забавно. Наистина е много забавно да гледаме „Шоуто на Слави“, което се премести от Вашата телевизия – в националната. Тъжното е, че покрай забавлението хората видяха, че не става по-добре. Цялата тази политическа какафония, цирк, който ни представят в НС, всъщност не води до нищо добро за българските граждани, коментира Сиди.

Говорим за партиите на протеста и техният „успех“, само че ние не виждаме никаква промяна. Видните юристи от партиите на протеста, които искаха да сменят главния прокурор Иван Гешев къде бяха на изслушването му в правна комисия? Борците за правосъдна реформа ги няма в правна комисия, заяви Сиди.

Борците за правосъдие от ДБ нека да погледнат своите кадри първо и тогава да бият тъпана, че ще променят правосъдната реформа. Това заяви Сиди по повод излязлата информация, че министър Кирил Петков има двойно гражданство.

Когато има сянка на съмнение в основния закон и когато идва една партия, която защитава правния ред, предлага даден човек за пост, който очевидно е в разрез с Конституцията, е морално да се отдръпне човекът, а именно Кирил Петков. В едно редовно правителство той би бил най-вероятно добър министър, каза още той.

Надявам се да няма предсрочни парламентарни избори, защото това ще доведе до още по-голям хаос, категоричен бе Сиди.

Малко е безумно ГЕРБ да излязат с лозунга „Ред в хаоса“, при положение, че те създадоха голяма част от този хаос, но виждаме, че нищо не се променя до момента, уточни той.

Относно факта, че все пак двете партии бяха част от управленската коалиция в 44-ото НС, той каза, че двете партии все пак са самостоятелни политически субекти. И даде пример:

В нашата програма за управление бяхме предложили доброволните отряди към МВР. ДПС спряха това решение и ГЕРБ ги подкрепиха, а в момента имаме проблем на границата. А ние пък, като общество, се занимаваме с проблемите на един министър и неговото гражданство, когато на границата продължават да идват още мигранти. Но няма как да я опазим, заради това решение на ГЕРБ – да няма доброволни отряди.

По думите му все още не е ясно как ще се яви ВМРО на нови предсрочни парламентарни избори, ако има такива. Според него е най-добре партията да се яви самостоятелно.

Предизборно не може да си говорим по темата да търсим партньорство с ГЕРБ. Следизборно, разбира се, разговори с всички политически субекти в НС, ако ние сме част от него. Тук не е важно кой ще влезе. Трябва да се формулират онези консервативни тези, които съм убеден, че голяма част от българските граждани харесват – темата за Македония, либералните политики в икономиката и семейството. Може би трябва да търсим голямо обединение, не за изборите, а принципно. Консерваторите ги няма, а либералите се обединиха и са в 46-ото НС, заяви Сиди.

Очаквам по-ниска избирателна активност, защото поредните избори в 2021 г., идват в повече. Цялата космическа програма, с която започна 46-ото Народно събрание… обидите, които си изказаха.. потресаващото изслушване на главния прокурор, защото не може 1 година да казваш как искаш оставката му и в правна комисия да го питаш за някакъв охладител в къщата, която живее. Не мисля, че хората на протеста ги интересуваше това. Години наред казваш как искаш да промениш системата, ами направи го. Това, че не го правят дразни хората.

Гледайте цялото интервю във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност

За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микрево, Шумен, с. Сливовик –...

Кр. Каракачанов: Призовавам прокуратурата да разследва забавянето на проекта за нови машини на пехотата

От инвестиционен проект № 1 за БА до преди година, днес той все още събира прах на нечие бюро в МС

ВМРО – София с подаръци за пенсионерите от клуба в „Младост“

За пореден път днес посетихме клуба на пенсионера в столичния район „Младост“. По инициатива на общинския съветник в Столичния общински съвет Карлос...

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията  Интервю...

Доброволци от ВМРО облагородиха детска площадка в близост до църква

Представители на ВМРО от София и Костинброд почистиха и боядисаха съоръженията за игра на детската площадка, която се намира в близост да...

Коментари