Начало Блог Антибългарските настроения в Македония датират след 1944 г., когато става част от...

Антибългарските настроения в Македония датират след 1944 г., когато става част от Югославия, заяви Юлиан Ангелов

Антибългарските настроения в Македония датират след 1944 г., когато страната става част от Югославия. Но тогава това е държавна политика, а през последните три десетилетия редовно тази стара политика на Югославия се претопля. С оглед най-вече на вътрешнополитически проблем – когато има определена криза в държавата. По този начин политическите функционери там явно считат, че така е най-правилно да трупат политически дивиденти, което за България е недопустимо.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Юлиан Ангелов, депутат от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“.

Коментарът му е по повод, че България блокира старта на преговорите за еврочленство на Република Северна Македония. София настоява Скопие да изпълнява Договора за добросъседство и да се решат спорните въпроси между двете страни.

Македония не може да влезе в ЕС като държава, която сипе омраза и обиди към България и българския народ. При все че населението на днешната Република Северна Македония са хора, които са потомци на българи, подчерта Юлиан Ангелов.

Той е категоричен:

Антибългарските настроения в Македония трябва да спрат!

Договорът за приятелство и добрососъдство беше изработен от това правителство, работено е по него много години. Последният му вариант с всички поправки, защитаващи националните интереси на България, беше направен от това правителство, подчерта Юлиан Ангелов.

Той припомни, че БСП е подкрепила и договора, и рамковата позиция на правителството, и декларацията на Народното събрание. Ангелов посъветва опозицията да не търси дивиденти от проблемите:

БСП отново искат да черпят дивидент от проблемите, които българското правителство и мнозинството се опитва да реши, посочи депутатът от ВМРО.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари