Начало Блог Антибългарските настроения в Македония датират след 1944 г., когато става част от...

Антибългарските настроения в Македония датират след 1944 г., когато става част от Югославия, заяви Юлиан Ангелов

Антибългарските настроения в Македония датират след 1944 г., когато страната става част от Югославия. Но тогава това е държавна политика, а през последните три десетилетия редовно тази стара политика на Югославия се претопля. С оглед най-вече на вътрешнополитически проблем – когато има определена криза в държавата. По този начин политическите функционери там явно считат, че така е най-правилно да трупат политически дивиденти, което за България е недопустимо.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Юлиан Ангелов, депутат от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“.

Коментарът му е по повод, че България блокира старта на преговорите за еврочленство на Република Северна Македония. София настоява Скопие да изпълнява Договора за добросъседство и да се решат спорните въпроси между двете страни.

Македония не може да влезе в ЕС като държава, която сипе омраза и обиди към България и българския народ. При все че населението на днешната Република Северна Македония са хора, които са потомци на българи, подчерта Юлиан Ангелов.

Той е категоричен:

Антибългарските настроения в Македония трябва да спрат!

Договорът за приятелство и добрососъдство беше изработен от това правителство, работено е по него много години. Последният му вариант с всички поправки, защитаващи националните интереси на България, беше направен от това правителство, подчерта Юлиан Ангелов.

Той припомни, че БСП е подкрепила и договора, и рамковата позиция на правителството, и декларацията на Народното събрание. Ангелов посъветва опозицията да не търси дивиденти от проблемите:

БСП отново искат да черпят дивидент от проблемите, които българското правителство и мнозинството се опитва да реши, посочи депутатът от ВМРО.

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари