Начало Блог Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората

Да има доброволна военна служба от 1 до 6 месеца. Това реши на първо четене парламентът. Така всеки българин до 40-годишна възраст ще може да служи в резерва. Победи ли патриотизмът?

Надявам се това да е стъпка към наборната военна служба. Тя ще бъде върната, не знам защо политическите сили правят така, че тя да не се въведе отново. Проучванията на Министерството на отбраната показват много висок процент одобрение на хора за наборната военна служба, каза за „Денят ON AIR“ народният представител от ВМРО и заместник-председател на парламентарната комисия по отбрана Борис Вангелов.

По думите му е приключил периодът, когато масово се бягаше от армията. Той поясни, че в момента има действаща кадрова армия и резерв, който е от доброволен резерв и запас. Поради това, че е прекъсната наборната военна служба в момента има все по-остаряващи хора на военен отчет, посочи народният представител.

Резервът се състои от доброволен резерв и запас. Доброволният се състои от активен резерв и на разположение за активен резерв. Ние въвеждаме срочна служба в доброволния резерв. Това значи 6-месечна служба в поделение, пълно възнаграждение за звание и длъжност, времето в казарма ще се зачита за трудов стаж, допълни депутатът от ВМРО.

Вангелов подчерта, че не всяка длъжност ще изисква еднакво времетраене на обучението – затова службата ще е до 6 месеца.

След тези 6 месеца резервистът ще има право да кандидатства за кадрова военна служба без конкурс. Той има право и да кандидатства с предимство в държавна администрация, структурите за сигурност. В доброволния резерв ще бъдат обявявани със заповед свободните длъжности, отбеляза Вангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че в медиите в Македония се внушава, че в България искаме да се откажат от нещо. Имахме специална рамкова позиция от правителството, сега има и меморандум от Външно министерство. Страните членки на ЕС не могат да разберат какъв е нашият спор, заключи той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари