Начало Блог Веселинов: Тезата за изчегъртването беше приета като държавна идеология на служебното...

Веселинов: Тезата за изчегъртването беше приета като държавна идеология на служебното правителство

Ще търсим дългосрочни решения, които да бъдат прилагани независимо от смяната на управлението.

Това каза Искрен Веселинов, водач на листата на ВМРО в гр. Силистра в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ.

Не бих броил опитите да сме в Народното събрание, а бих казал, че това е трети пореден опит патриотичното движение да бъде представено в Народното събрание. Неуспешните опити не се броят, важни са успешните. Влизаме с едно добро самочувствие, мобилизирани структури и желание да покажем истинските проблеми на управлението, които дълго бяха замитани от едно противопоставяне, разединение и превръщане на народа ни в групи мразещи се хора. Едва сега започваме да говорим за истинските проблеми. Виждате как се стовари проблемът с ваксинирането, защото месеци наред това беше извън дневния ред на управлението и обществото, цените на тока – по същия начин, посочи Веселинов.

Големият проблем е, че ние нямаме адекватно управление. След конституцирането на 45-ия парламент, ние имаме отказ на политическите сили в него и следващия 46-и – да поемат отговорността за управлението и нямаме адекватно управление. Затова сме на едно от първите места по смъртност от COVID, затова цените на тока се взривиха, защото икономическите лобита успяха да се уредят с поредица от неадекватни действия на управлението, които доведоха до този взрив на борсата. Имаме срив в областта на регионалното развитие и пътното строителство, неадекватни действия в транспорта, а и във всяка една посока, защото тезата за изчегъртването беше приета като държавна идеология на това управление, а проблемите на хората, които трябва да бъдат решение, бяха оставени на заден план. През 2013 г. отново имаше поскъпване на тока и бунтове. През 2014 г. ВМРО влезе като част от патриотичната коалиция в парламента и ние оттогава не позволихме повече от 3% ръст на тока. Имаше множество опити да се пробие борсата, но овладявахме ситуацията. Производствените разходи на производителите на електрическа енергия. Тези централи генерират свръхпечалба. Както се случва с частните мощности, които години наред ние хранихме и сега генерират свръхпечалба? Какво се случва в американските „Марици“ и какво се случва с ВЕИ-тата, които генерират огромни печалби, попита той.

По думите му ако ВМРО бяха в Народното събрание, биха наложили сериозно данъчно облагане на свръхпечалбата на тези производители и биха спрели изнасянето на ток. Според него може да има договори за изнасяне на ток, но имаме извънредна ситуация и оцеляването на бизнеса е по-важно, а скоро и битовите потребители ще излязат, защото цените растат и скоро КЕВР ще преразгледа цената на тока за бита.

Другото ни важно нещо са новите мощности – АЕЦ „Белене“. В предишното управление успяхме да наложим да се стартира процедура за намиране на инвеститор за АЕЦ „Белене“, който да не иска пари от българските граждани за завършване на проекта. Тези, които критикуваха проекта, да видят цените сега. Частен интерес има, имаше и тогава, но процедурата не беше завършена заради геополитическите страхове на Борисов и неговото правителство. Какво прави служебният кабинет и какво ще направят следващите управляващи по този въпрос? Не трябва ли всяка една от политическите сили да заяви своите намерения в предизборната кампания. Реалните проблеми на гражданите трябва да бъдат решавани. Не виждам нещо да се променя в месеците от падането на Борисов. Не видях да има разследване, разобличаване на сериозна корупционна схема, само се генерират приказки. Аз също смятам, че трябва да има осъдени политици и изкореняване на чувството на безнаказаност в политиците, заяви Веселинов.

По думите му дали по-лесно ще бъде съставянето на правителство след изборите зависи от това дали са узрели онези политици, които явно са изживявали своята тийнеджърска възраст в предишните две народни събрания.

Ние ще търсим диалога и национално единство по важните за държавата теми. Ще търсим дългосрочни решения, които да бъдат прилагани независимо от смяната на управлението. Основните проблеми са едни и същи от десетилетия, но липсва устойчивост на тези решения. Трябва да има лидерство, ясна отговорност и управление. Не може всеки да бяга от отговорност, защото някаква част от населението ще каже, че това не е редно, посочи той.

Не можем да караме хората насила да се ваксинират и да ги лишаваме от право на работа, защото не сме си свършили работата. Това направи Министерството на здравеопазването. След дълбок сън от няколко месеца и след като стигнахме 4-о място по смъртност в света, изведнъж бяха наложени мерки в стила на онзи щаб, с който толкова спорехме преди около година. Сега осъмнахме в една ситуация, в която една част от хората не могат да осъществят правото си на труд, а други – нормалните си човешки права. Тези месеци не бяха посветени на различни варианти. Вземат се политически решения, малко след като е станало късно за каквито и да е решения, заяви Веселинов.

ВМРО винаги е било на тезата, че всеки българин трябва стане патриот. Ние променихме мисленето на хората и ги направихме повече патриоти. И само това да сме постигнали, пак си заслужава да се гордеем, допълни той.

Целия разговор гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари