Начало Блог Ветото за Македония работи, смята Сиди

Ветото за Македония работи, смята Сиди

Ветото за Македония, което наложихме върху преговорите ѝ за членство в Европейския съюз, работи. Сръбското влияние променя идентичността на хората там и това е причината те да говорят с език на омразата за нас.

Това заяви в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа депутатът от ВМРО Александър Сиди. Според него ветото, което наложихме върху преговорите за членство на Северна Македония в Европейския съюз, работи и скоро този ход ще даде резултат.

Отново имаше език на омразата спрямо България. Министърът на отбраната на Северна Македония каза, че не може отношенията с България да станат за сметка на червените линии, които те поставят – за македонския език и идентичност. Това не означава ли, че отново сме в задънена улица в нашите отношения?

Защото сърбите преди 107 г. нахлуха с армията си в днешна Република Северна Македония. Превзеха тази прекрасна българска земя и вече 107 г. с тормоз върху населението променят неговата идентичност. Това е истината. И докато тази истина не я разберат хората, които живеят в Скопие, то те няма как да продължат напред, коментира Сиди.

Той продължи:

Виждате, че ветото работи. Министър-председателят на Северна Македония имаше едно много силно интервю. Ако го претвори в документ или направи анекс към Договора за добросъседство или нов договор, в който се задължи това, което той казва, тогава няма никакъв проблем да продължим напред.

Аз твърдо вярвам, че пътят на Република Северна Македония е в Европейския съюз. Не смятам, че някой в България се съмнява в тяхното европейско бъдеще, но не и в този югоносталигчен вид, който в момента продължава с този език на омразата. Видяхте отвратителния акт на поругаване на паметника на онези българи, които загинаха на кораба „Илинден“ в Охрид. И както някой беше писал от местните в Македония – „И теа ли беа фашисти“, коментира още депутатът от ВМРО.

Вижте цялото интервю във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки в Европарламента брани традиционните семейни ценности

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и председател на делегацията на ВМРО - БНД в Европейския парламент Ангел Джамбазки призова...

Юлиан Ангелов: Вкарват Истанбулската конвенция през закон

Вкарват Истанбулската конвенция през Закона за защита от домашното насилие Чрез промени в Закона за защита от домашното...

Карлос Контрера: Отговорност може да се търси, когато се изяснят всички факти

Когато се изяснят всички факти – тогава може да се търси отговорност за аварията в метрото Отговорност може да...

По инициатива на ВМРО Столична община работи по програма за образована раждаемост

Помощите трябва да бъдат обвързани със степента на образование на родителите, а целта е да бъде стимулирано отговорното родителство. Всичко това е...

ВМРО почете жертвите на бомбардировките над Враца

Бомбардировките над Враца – 124 човека умират, 250 са ранени С шествие и поднасяне на цветя пред паметника на...

Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

На софийските гробища действа мафия, а поругаването на гроба на Стоянка Мутафова е един от стотиците случаи на година

Джамбазки към евродепутатите: Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор

Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор. Като Ви слуша човек, ще каже, че тази зала е пълна...

Коментари