Начало По места ВМРО избра общинско ръководство във Враца

ВМРО избра общинско ръководство във Враца

На 15 януари врачанските войводи проведоха общинска отчетно-изборна конференция. На форума присъстваха 34 делегати, представители на 15-те местни структури ВМРО в община Враца. Отчет за дейността за последния мандат представи председателят Красимир Богданов. Представено беше организационното състояние на структурите, политическата и традиционната дейност.

Резултатите на ВМРО в община Враца на всички избори от 2019 г. до сега са по-високи от националните резултати на Организацията. Въпреки това редица фактори повлияха на спадането на подкрепата ни във всеки следващи избори. Необходимо е засилването на активността и по-сериозна ангажираност с наболелите проблеми на врачани, заяви Богданов.

Сред най значимите прояви на ВМРО в общината са: откриването на паметник на войводата Кръстю Българията, възстановяването на честванията за Йордановден, факелните шествия за гибелта на Апостола, освобождението на Враца и Ньойския договор, Футболният турнир „3-ти март“, патриотичният събор „Войводска вечер“, връчването на ежегодния приз „Будител на годината“, множеството прояви, свързани с подпомагането на издаването на книги, даренията за детски градини, училища, читалища, пенсионерски клубове, облагородяване на райони в различни населени места.

Отчет за дейността си в Общински съвет – Враца направиха съветниците Красимир Ангелов и Момчил Янков. Групата на ВМРО е една от малкото, която се води не от лични интереси, а предлага стратегически за развитието на Враца теми: увеличаването на средствата за фонда за асистирана репродукция, подпомагането на различни инициативи чрез Фонд „Култура“, Приемане на наредба за доброволното формирование за действия при извънредни ситуации, приемане на правила за подпомагане на отговорното родителство.

Кметовете на Лиляче – Красимир Петров, и на Бели извор – Кирил Илиев, избрани с листата на ВМРО, констатираха липсата на подкрепа за двете населени места от страна на общинското ръководство.

След проведени дебати, делегатите с единодушие избраха новия общински комитет в състав: председател – Красимир Богданов, заместник-председатели – Красимир Ангелов и Момчил Янков, секретар – Галя Георгиева, касиер Анна Миткова и членове – Красимир Петров и Христо Николов.

Врачани определиха и делегатите за конгреса на ВМРО, който ще се проведе на 12 февруари 2022 г. в София, и предлагат Красимир Богданов за член на националното ръководство на ВМРО.

Свои ръководства избраха и градската и младежката организации на ВМРО – Враца. В града войводите ще продължи да води Красимир Ангелов. Негов заместник е Светлин Цветков, а секретар – Анна Миткова. Момчил Янков ще председателства младежите. Новият заместник-председател е Ивайло Иванов, а секретар – Бетина Иванова.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари