Начало Предстоящо ВМРО организира автошествие във В. Търново под надслов: „Не предавайте Македония!“

ВМРО организира автошествие във В. Търново под надслов: „Не предавайте Македония!“

Протестът е на 16 април (събота) от 14.00 ч.

Повод за акцията е поредното посещение на министър-председателят Кирил Петков в РС Македония и предвидената в рамките на визитата среща с външния министър Буяр Османи. Последният открито вече говори за подготвен документ с неясно съдържание от страна на Скопие, който да даде старт от българска страна на преговорите за бъдещо членство на съседката ни в ЕС.

Автошествието ще започне в 14.00 ч. на 16 април (събота) от с. Арбанаси, паркингът на х-л „Севастократор“ и ще премине през основните булеварди и улици на старопрестолния град. Протестният поход ще завърши пред символа на единството на българския народ – паметника на Асеневци в 15.00 ч.

За нас от ВМРО е ясно от месеци и неслучайно даваме сигнали от самото начало на това правителство, че отдавна са поети ангажименти за безусловното пускане на Македония в ЕС с цената на националния интерес на България. Това е национално предателство и какъвто и лицемерен документ да има подготвен от политиците от другата страна на границата, за нас е ясно, че това ще е поредната декларация „на хартия“ без реални действия, които да гарантират правата на българите; прекратяване на езика на омразата; прочистването на учебниците от нарочната антибългарска пропаганда и измислена история; признаване на общата ни история до 1944 г. Още по-малко ще се съгласим с поредните локумени приказки как българите в Македония ще бъдат вписани в Конституцията като държавотворен народ, когато се стигне до промени в основния документ в Македония при приемането на страната в ЕС.

Въздушните кули, които Петков, Ковачевски и Османи рисуват за сигурността на Западните Балкани в контекста на войната в Украйна също не минават пред нас. За всички българи трябва да е ясно едно – тези, които днес са агресорите в украинската земя, са наследниците на онези московски коминтерновски сатрапи, които безмилостно откъснаха Македония от България.

Ето защо призоваваме всички българи, които милеят за историческата истина, националния идеал и са категорично против извършване на готвеното от кабинета Петков национално предателство на България по темата Македония, да се присъединят към нас.

„Не предавайте Македония!“

Мизия, Тракия, Македония!

България над всичко!

1 Коментар

 1. 15. April 2022 – 16:38
  Петков тврди дека не потпишал документ, Османи вели дека се водат интензивни разговори

  Засега во Брисел нема големо расположение за раздвојување на Македонија и Албанија, а вчера во групата земји кои се против оваа идеја се приклучи и Романија.

  http://sitel.com.mk/petkov-tvrdi-deka-ne-potpishal-dokument-osmani-veli-deka-se-vodat-intenzivni-razgovori

  Анти-български, а и анти-албански ход на министърът на външните работи на Румъния. Къде е добросъседството спрямо Бг.?
  Доколкото мога да си спомня, този Богдан Ауреску има картата на Велика Румъния в офиса си. Това можах да установя при едно тв интервю на него, което той е дал от офиса си, преди няколко години.
  Албания заслужава да бъде разделена от Северна Македония като е по-напредната, така че единственото обяснение на поведението на Румъния е фрустрацията, тоест министърът Ауреску ненавижда Бг., като ви смята крадци на Южна Добруджа.
  Това е обяснение обаче не и основание. Посланиците на Румъния в Бг. и Албания би следвало да са повикани от съответните външни министерства за да дадат обяснения.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Александър Сиди: Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор

Оставихме в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ, който е бил разделен позорно преди 100 години! Народ, разделен...

Кмет на ВМРО възстанови традиция в памет на Желю войвода в Маломир

129-ата годишнина от смъртта на Желю войвода беше отбелязана в ямболското село Маломир, където е живял и починал големият български революционер. В...

Коментари