Начало Предстоящо ВМРО организира автошествие във В. Търново под надслов: „Не предавайте Македония!“

ВМРО организира автошествие във В. Търново под надслов: „Не предавайте Македония!“

Протестът е на 16 април (събота) от 14.00 ч.

Повод за акцията е поредното посещение на министър-председателят Кирил Петков в РС Македония и предвидената в рамките на визитата среща с външния министър Буяр Османи. Последният открито вече говори за подготвен документ с неясно съдържание от страна на Скопие, който да даде старт от българска страна на преговорите за бъдещо членство на съседката ни в ЕС.

Автошествието ще започне в 14.00 ч. на 16 април (събота) от с. Арбанаси, паркингът на х-л „Севастократор“ и ще премине през основните булеварди и улици на старопрестолния град. Протестният поход ще завърши пред символа на единството на българския народ – паметника на Асеневци в 15.00 ч.

За нас от ВМРО е ясно от месеци и неслучайно даваме сигнали от самото начало на това правителство, че отдавна са поети ангажименти за безусловното пускане на Македония в ЕС с цената на националния интерес на България. Това е национално предателство и какъвто и лицемерен документ да има подготвен от политиците от другата страна на границата, за нас е ясно, че това ще е поредната декларация „на хартия“ без реални действия, които да гарантират правата на българите; прекратяване на езика на омразата; прочистването на учебниците от нарочната антибългарска пропаганда и измислена история; признаване на общата ни история до 1944 г. Още по-малко ще се съгласим с поредните локумени приказки как българите в Македония ще бъдат вписани в Конституцията като държавотворен народ, когато се стигне до промени в основния документ в Македония при приемането на страната в ЕС.

Въздушните кули, които Петков, Ковачевски и Османи рисуват за сигурността на Западните Балкани в контекста на войната в Украйна също не минават пред нас. За всички българи трябва да е ясно едно – тези, които днес са агресорите в украинската земя, са наследниците на онези московски коминтерновски сатрапи, които безмилостно откъснаха Македония от България.

Ето защо призоваваме всички българи, които милеят за историческата истина, националния идеал и са категорично против извършване на готвеното от кабинета Петков национално предателство на България по темата Македония, да се присъединят към нас.

„Не предавайте Македония!“

Мизия, Тракия, Македония!

България над всичко!

1 Коментар

 1. 15. April 2022 – 16:38
  Петков тврди дека не потпишал документ, Османи вели дека се водат интензивни разговори

  Засега во Брисел нема големо расположение за раздвојување на Македонија и Албанија, а вчера во групата земји кои се против оваа идеја се приклучи и Романија.

  http://sitel.com.mk/petkov-tvrdi-deka-ne-potpishal-dokument-osmani-veli-deka-se-vodat-intenzivni-razgovori

  Анти-български, а и анти-албански ход на министърът на външните работи на Румъния. Къде е добросъседството спрямо Бг.?
  Доколкото мога да си спомня, този Богдан Ауреску има картата на Велика Румъния в офиса си. Това можах да установя при едно тв интервю на него, което той е дал от офиса си, преди няколко години.
  Албания заслужава да бъде разделена от Северна Македония като е по-напредната, така че единственото обяснение на поведението на Румъния е фрустрацията, тоест министърът Ауреску ненавижда Бг., като ви смята крадци на Южна Добруджа.
  Това е обяснение обаче не и основание. Посланиците на Румъния в Бг. и Албания би следвало да са повикани от съответните външни министерства за да дадат обяснения.

Comments are closed.

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари