Начало По места ВМРО – Пловдив събира подписи за референдум за Бетонния мост

ВМРО – Пловдив събира подписи за референдум за Бетонния мост

ВМРО в Пловдив започва събирането на подписи за провеждане на местен референдум за съдбата на Бетонния мост, съобщава БНР.

Въпросът на референдума е:

Да има ли Бетонен мост – пътно съоръжение, свързващо ул. „Македония“ с бул. „Христо Ботев“?.

Това съобщи лидерът на градската организация на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев. Той е и председател на новоучредения Инициативен комитет за провеждането на местния референдум. 

В него влизат още Павел Милушев, Иван Црънчев и Димчо Петров, също членове на партийната организация. Днес комитетът е внесъл заявление в общината. Очаква се кметът Здравко Димитров да определи местата, на които ще се събират подписите. От ВМРО предлагат подписки да има на площад „Стефан Стамболов“ пред общината. Пункт да има до кметството в „Южен“ и на още 7 места в града. Подписи да се събират и в деловодствата на районните администрации.

По закон е нужно да се съберат подписи от 1/20 част (една двадесета част) от имащите избирателни права жители на общината.

След това подписката се внася в Общинския съвет и той се произнася по нея. Съветът може да потвърди, редактира или отхвърли въпроса за референдума, обясни Борислав Инчев. 

Той уточни, че законът посочва и още едно число, касаещо живущите в Пловдив.

При събирането на подписи от 1/10 (една десета) от живущите в Пловдив и при внасянето на подписката в Общинския съвет той трябва да вземе решение, с което да се произведе местен референдум.

Ако местният парламент е одобрил референдума, той трябва да се проведе не по-рано от 45 и не по-късно от 60 дни след взетото решение, обясни лидерът на ВМРО в Пловдив.

Над 100 000 са жителите на Пловдив, които са пряко засегнати от решението за бутането на Бетонния мост. Но той е важен за всички пловдивчани, посочи Борислав Инчев. И призова гражданите да кажат своето мнение за този важен за Пловдив обект.

Видео от пресконференцията >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Добра новина за българчетата в Гора

Добра новина за българчетата в Гора. Завърши обновяването на компютърния кабинет и санитарните възли в общинското училище в с. Шищевец, Кукаска Гора,...

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за...

Нова структура на ВМРО в р-н „Приморски“ във Варна

На 29 октомври 2020 г. бе учредена нова местна организация на ВМРО в район „Приморски“, град Варна. Пожелавам успех...

Искрен Веселинов: ВМРО има две основни идеи за края на „вечния длъжник“

Едната е за абсолютната давност, законопроектът е минал на първо четене, обясни депутатът При вечния длъжник винаги има предпоставки...

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Коментари