Начало Блог Красимир Богданов: Всеки български гражданин ще може да упражни правото си на...

Красимир Богданов: Всеки български гражданин ще може да упражни правото си на глас

Подвижните секциите ще осигурят безпроблемно всеки да може да упражни правото си на глас

Приехме всеки един български гражданин да има правото да упражни право си на глас, независимо дали ще го направи в секционна избирателна комисия, или в подвижна.

Това заяви за предаването „Патарински LIVE“ по Нова нюз народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

Коронавирусът

Заразата от коронавируса няма да престане да бъде важна тема. Цялата изминала 2020 година беше под знака на вируса. Сега виждаме, че въпреки намаляването на случаите на заразени и починали – темата продължава да е актуална, коментира Богданов.

А в близък план няма и наченки да се реши този сериозен проблем на цялото човечество. Но все пак със съответните мерки, с ваксинация на населението се надяваме да се запази прилично ниво и да няма пик на заразените, смята той.

Промените относно гласуването на карантинираните

Приехме всеки един български гражданин да може да упражни право си на глас, независимо дали ще го направи в секционна избирателна комисия или в подвижна. Мисля, че подвижните СИК-ове са удачен вариант и към момента има богат опит в тази посока. Хората, които са трудно подвижни или са на легло, и до момента са упражнявали своето право на глас чрез подвижните секции, заяви депутатът.

Сега ще бъдат малко повече, ако не се лъжа към 15 хил. са карантинираните хора по домовете им. Като добавим и тези, които са в лечебните заведения, най-вероятно ще станат към 20 хил. Тези хора ще трябва да изразят своя вот по този начин, но това не е непосилно. Ще се увеличат подвижните секции и хората ще изкажат своето мнение и позиции по отношение на политическите формации, които харесват. Това каза Богданов и отговори на въпроса на Патарински относно избирателната активност:

Ако кажа, че ще бъде висока избирателната активност, вероятно ще прозвучи много оптимистично, предвид опасенията, които много от хората имат, заради ковид. Сигурно ще има много изплашени, които няма да гласуват, затова предвиждам, че няма да има висока избирателна активност. Но ще бъде достатъчно представителна, за да бъдат легитимни органите на властта, парламента и правителството. Надявам се, да няма моменти на влошаване на пандемичната обстановка, за да може да има нормални и честни избори.

Мерките срещу COVID-19

Какво предстои да се случи може да кажем началото на месец февруари. Вече са обявени мерките и сега приемаме промени в Закона за извънредното положение. А що се касае до заведенията за обществено хранене, ресторанти и т.н. Доколкото към момента има някаква подготовка, обсъждано е след 1 март да отворят врати. А най-вероятно в хода на предизборната кампания сигурно ще бъдат доста по-разхлабени част от мерките. Но всичко зависи от ситуацията с коронавируса, каза Богданов.

Относно честността на изборите

Дали изборите ще са честни – да, щеше да е по-различно, ако има по-голям процент на гласуващи, а това щеше да се случи, ако датата на изборите бе по-късна. Осигуряването на по-голяма представителност е изключително важна за демокрацията в страната, но така или иначе президентът е насрочил тази дата, поясни депутатът.

Провокации ще има и занапред. Неудобни сме някому. Виждаме, че след като всички социологически агенции показват, че „Обединени патриоти“ ще бъдат част от следващото НС, има много политически формации, които желаят нас да ни няма, за да мога да играят ролята на балансьор и като формации, които да определят бъдещото управление, категоричен бе той.

Самостоятелно явяване на избори или в коалиция

Ние нямаме решение на официален орган на ВМРО как ще се явяваме. Коалицията с НФСБ е само за този парламент. Коалиция с ГЕРБ – не са водени разговори. Ние ще участваме по начин, по който да удовлетворим правото най-вече на тези хора, които мислят като нас – за да имат своето представителство, посочи депутатът.

Ако кажа, че не губим проценти, не би било справедливо. Протестите лятото не бяха насочени конкретно към „Обединени патриоти“. Но когато обяснихме, че няма нужда от предсрочни избори, защото остава малко време, то тогава хората се обърнаха и срещу нас, коментира още Богданов.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Последни Новини

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Александър Сиди: Изборите на 2 април са безсмислени

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО – пред Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 28.01.2023 г.     Предстоящите избори;...

Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...

Карлос Контрера: Сумата в подкрепа на обществения транспорт от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна

Очакваме публикуването на постановлението на МС относно компенсациите за обществения транспорт, за да приведем общинската наредба за превозните документи в съответствие с...

Каракачанов: Аз съм боец и не се притеснявам да участвам в листите за изборите, ако е необходимо

Водят се разговори как ВМРО да участва на предсрочните избори – дали самостоятелно или в коалиция, каза в интервю за bTV Radio...

Ангел Джамбазки: Антибългарската омраза в РСМ избухна след предателството на коалиция „Макрон“

Цялата конструкция на антибългарския просръбски македонизъм е измислена от Москва. Това е исторически факт. Може да се провери. Тази югоносталгична, прокремълска, проболшевишка, просръбска...

Коментари