Начало Блог Красимир Богданов: Всеки български гражданин ще може да упражни правото си на...

Красимир Богданов: Всеки български гражданин ще може да упражни правото си на глас

Подвижните секциите ще осигурят безпроблемно всеки да може да упражни правото си на глас

Приехме всеки един български гражданин да има правото да упражни право си на глас, независимо дали ще го направи в секционна избирателна комисия, или в подвижна.

Това заяви за предаването „Патарински LIVE“ по Нова нюз народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

Коронавирусът

Заразата от коронавируса няма да престане да бъде важна тема. Цялата изминала 2020 година беше под знака на вируса. Сега виждаме, че въпреки намаляването на случаите на заразени и починали – темата продължава да е актуална, коментира Богданов.

А в близък план няма и наченки да се реши този сериозен проблем на цялото човечество. Но все пак със съответните мерки, с ваксинация на населението се надяваме да се запази прилично ниво и да няма пик на заразените, смята той.

Промените относно гласуването на карантинираните

Приехме всеки един български гражданин да може да упражни право си на глас, независимо дали ще го направи в секционна избирателна комисия или в подвижна. Мисля, че подвижните СИК-ове са удачен вариант и към момента има богат опит в тази посока. Хората, които са трудно подвижни или са на легло, и до момента са упражнявали своето право на глас чрез подвижните секции, заяви депутатът.

Сега ще бъдат малко повече, ако не се лъжа към 15 хил. са карантинираните хора по домовете им. Като добавим и тези, които са в лечебните заведения, най-вероятно ще станат към 20 хил. Тези хора ще трябва да изразят своя вот по този начин, но това не е непосилно. Ще се увеличат подвижните секции и хората ще изкажат своето мнение и позиции по отношение на политическите формации, които харесват. Това каза Богданов и отговори на въпроса на Патарински относно избирателната активност:

Ако кажа, че ще бъде висока избирателната активност, вероятно ще прозвучи много оптимистично, предвид опасенията, които много от хората имат, заради ковид. Сигурно ще има много изплашени, които няма да гласуват, затова предвиждам, че няма да има висока избирателна активност. Но ще бъде достатъчно представителна, за да бъдат легитимни органите на властта, парламента и правителството. Надявам се, да няма моменти на влошаване на пандемичната обстановка, за да може да има нормални и честни избори.

Мерките срещу COVID-19

Какво предстои да се случи може да кажем началото на месец февруари. Вече са обявени мерките и сега приемаме промени в Закона за извънредното положение. А що се касае до заведенията за обществено хранене, ресторанти и т.н. Доколкото към момента има някаква подготовка, обсъждано е след 1 март да отворят врати. А най-вероятно в хода на предизборната кампания сигурно ще бъдат доста по-разхлабени част от мерките. Но всичко зависи от ситуацията с коронавируса, каза Богданов.

Относно честността на изборите

Дали изборите ще са честни – да, щеше да е по-различно, ако има по-голям процент на гласуващи, а това щеше да се случи, ако датата на изборите бе по-късна. Осигуряването на по-голяма представителност е изключително важна за демокрацията в страната, но така или иначе президентът е насрочил тази дата, поясни депутатът.

Провокации ще има и занапред. Неудобни сме някому. Виждаме, че след като всички социологически агенции показват, че „Обединени патриоти“ ще бъдат част от следващото НС, има много политически формации, които желаят нас да ни няма, за да мога да играят ролята на балансьор и като формации, които да определят бъдещото управление, категоричен бе той.

Самостоятелно явяване на избори или в коалиция

Ние нямаме решение на официален орган на ВМРО как ще се явяваме. Коалицията с НФСБ е само за този парламент. Коалиция с ГЕРБ – не са водени разговори. Ние ще участваме по начин, по който да удовлетворим правото най-вече на тези хора, които мислят като нас – за да имат своето представителство, посочи депутатът.

Ако кажа, че не губим проценти, не би било справедливо. Протестите лятото не бяха насочени конкретно към „Обединени патриоти“. Но когато обяснихме, че няма нужда от предсрочни избори, защото остава малко време, то тогава хората се обърнаха и срещу нас, коментира още Богданов.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Има координирана атака, организирана от властите в Скопие

Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в...

Контрера: Правилата за тротинетките влизат в сила в края на юли

Зачестили са оплакванията от граждани срещу двуколесните возила В последните месеци зачестиха оплакванията на граждани, особено на живущите в...

ВМРО към депутатите и структурите на ГЕРБ: Не допускайте срама да подкрепите кабинет на ПП-ДБ!

„Промяната“ вече са клиенти и на прокуратурата, разследвани за шпионаж и национално предателство. Ние от ВМРО призоваваме всички настоящи...

Ботев написал патриотичен учебник по… математика

Автор: Красимир Богданов, историк, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – Българско национално движение Възраждането изиграва за българите...

Каракачанов алармира: В ЕП започва преразглеждане на доклада за Македония

Улисани във вътрешнополитически боричкания, пропускаме темата В ЕП започва преразглеждане на доклада за Македония. Ако българските политици продължават да...

Ангел Джамбазки: Правораздаващите органи трябва да приложат цялата строгост на закона срещу човека, съгласувал позиция на МВнР със Северна Македония

Съпредседателят на ВМРО настоява за спешна реакция срещу действия по държавна измяна Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки...

Каракачанов: Със своите действия ПП правят държавата заложник на външни интереси

Опасност за националната сигурност има не заради записа, който е изтекъл, а заради тези хора от ПП, които искат да управляват България....

Коментари